URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2013, 15:20

Psihologa Poliţiei Bihor şi agentul de la "Doi şi-un sfert" prinşi în flagrant cu şpagă au fost trimişi în judecată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, trimiterea în judecată a subinspectorului Loredana Mirela Coste, ofiţer psiholog în cadrul Poliţiei Bihor, şi a agentului şef George Alexandru Botto, din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă în formă continuată după ce, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, au pretins în total 39.000 euro, din care au primit în tranşe 18.000 euro, de la un orădean denunţător în cauză, cercetat pentru evaziune fiscală de către Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor.

În schimbul banilor, cei doi s-au oferit să intervină pe lângă ofiţerii SIF pentru ca orădeanul să primească soluţii favorabile adică de netrimitere în judecată în dosarele respective.

"Din totalul de 18.000 euro, suma de 7.000 de euro a fost primită la data de 25 octombrie 2013, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se specifică în comunicatul DNA. Imediat după ce au încasat banii, Coste şi Botto au fost ridicaţi de poliţiştii DGA Bihor, care supravegheau tranzacţia împreună cu un procuror anticorupţie.

Cei doi au fost conduşi la sediul DNA Oradea pentru audieri, la finalul cărora au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, pe 26 octombrie, cei doi au fost arestaţi de Tribunalul Bihor pentru o perioadă de 29 de zile.

Citiţi detalii din acest caz, în articolul "Şpagă în Poliţie: Detalii din dosarul în care au fost arestaţi psiholoaga IPJ şi subofiţerul de la "Doi ş-un sfert"!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@taz
\"Cuc\", de exemplu, e defectiv de feminin, iar \"lăcustă\" e defectiv de masculin. Nu e cazul lui \"psiholog\" (și nici al lui \"director\") - a se vedea DEX-ul. Și, nu doar pentru că e încă fierbinte, http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/prefecta-domnisoara-student ...
Postat 04 Noiembrie 2013, 20:47 de nu
@TSD si @nu
"doamna psiholog" este corect. doamna psiholog, doamna ministru si doamna director. in gramatica limbii romane sunt cunoscute ca substantive defective de feminin.
Postat 04 Noiembrie 2013, 11:25 de taz
Desigur
Desigur nu sunt singurii din politie, cumetriile sunt la moda, daca nu iau spaga, iau bunuri, daca nu iau bunuri, iau terenuri s-au imobile, ori obiecte de arta valoroase, bijuterii, autoturisme, sub diferite forme, se creeaza de exemplu un contract de vanzare cumparare intr-e un membru al familiei sale si un vanzator auto cel care doar simbolic primeste suma de bani, dupa care trece o perioada de timp si va trece in posesia celui indreptatit (cui ia fost destinat), asta ca exemplu dar exemple sunt cu duiumul. Facilitati firmelor lor, protocoale etc., unde primesc drept sponsorizare din partea infractorilor. Putine cazuri sunt depistate la timp, s-au mai bine spus este greu de dovedit. Sa nu credeti ca sefii lor sunt in necunostinta de cauza, peste cateva zile nimic nu se mai aude de ei. Sunt scosi basma curata (razbunari politice cica), dar dupa cum stim politia si armata nu fac politica. Ma itreb daca ca cetatean indiferent unde lucrezi si iti faci datoria cum trebuie cine sa se razbune pe tine, eventual subalterni pe care ii incomodezi ca de fapt ei au stiut de acele probleme s-au manjit si ei candva, iar acum in cazurile de gen, este prea posibil sa iasa la suprafata si alti co
Postat 03 Noiembrie 2013, 17:12 de Ariciu
Deratizare
A început deratizarea ipejebihor, instituție deloc respectabila de când au pus stăpânire pe ea hoardele portocalii ale lui Blaga, recte de la numirea hemoroidului ca inspector șef....
Postat 03 Noiembrie 2013, 10:47 de Justitiabil
RUSINE POLITIEI
ASTIA DOI INCA MAI SUNT POLITISTI????!!!!!! DACA DA ATUNCI RUSINE INTREGIII CONDUCERI A INSPECTORATULUI DE POLITIE LA JILAVA CU EI
Postat 02 Noiembrie 2013, 15:34 de coco
...
Vai vai, sa fi grabit judecata asta ca sa le scape mai repede? Nu pot sa dau crezare cunoscand asemenea cazuri ca vor fi condamnati sau cel putin blondina o sa iasa fara condamnare oricum din punct de vedere profesional cel putin pe plan local a iesit din joc social detto eventual prin influenta chestoreasca si blageasca prin calvarul anului electoronal care urmneaza va fi plasata indeva prin satu cu ministiri si poate o sa primeasca o leafa mai groasa decat aici deci nu o sa se mai auda de ea caci nu o sa fie nevoita sa faca ganiarii ca sa isi plateasca ratele la banci pe care le plateste taticu si acum :)
Postat 02 Noiembrie 2013, 15:34 de tDi
corect
@nu: da, corect este psihologa! daca nu stim exact cum este corect este indicat sa ne ducem la alte substantive similare oarecum: pedagog/pedagoga, dermatolog/dermatologa. Numai ca pana la urma in context conteaza mai mult faptele domnisoarei, mai putin forma corecta a profesiei
Postat 02 Noiembrie 2013, 13:17 de TDS
conteaza
Aș zice că e corect "psihologă", nu "psiholoagă" (la fel ca "sociologă", "geologă" etc.). "Psiholoagă" contine o nuanță peiorativă (care nu cred că e intenționată în toate ocurențele).
Postat 02 Noiembrie 2013, 11:51 de nu
Politia romana
Politia romana e o cocina de porci, posturile se mostenesc din tata in fiu si pe baza de pile. Nu cred ca exista un politist care sa nu fi luat odata mita sau sa nu fi optinut vreodata un avantaj de orice fel sa il arda pe unul sau sa il ierte pe altul. Mita se da la admitere la scoala de politie, mita se da la angajare, dupa aia mai vrem sa fie cinstiti si sa traiasca din salariu? De aia dau ei mita sa intre in sistem, sa traiasca din salariile de mizerie de 3-4 mii de lei?
Postat 02 Noiembrie 2013, 09:35 de emil
Deschideti ochii
Aveti o balta plina la politia Oradea...numai sa vreti sa vedeti.....
Postat 01 Noiembrie 2013, 17:09 de eu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON