URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2013, 07:57

Şpagă în Poliţie: Detalii din dosarul în care au fost arestaţi psiholoaga IPJ şi subofiţerul de la "Doi ş-un sfert"!

Şpagă în Poliţie: Detalii din dosarul în care au fost arestaţi psiholoaga IPJ şi subofiţerul de la "Doi ş-un sfert"! PE LOC REPAUS. Cât de corecţi şi serioşi par, în ţinutele lor impecabile, şi cât de dubioşi sunt - unii dintre ei - în activităţile "extraprofesionale"! Loredana Coste (în primul rând, prima din stânga), psiholoagă de meserie şi fiică de fost poliţist, era o prezenţă constantă în cluburile orădene, iar colegul ei de şpagă, George Botto, ţinea în gazdă, la multele proprietăţi ale familiei, firme-fantomă ale unor evazionişti cărora colegii săi corecţi încercau să le instrumenteze dosare
Şpagă în Poliţie: Detalii din dosarul în care au fost arestaţi psiholoaga IPJ şi subofiţerul de la "Doi ş-un sfert"! RUŞINAŢI. Sâmbătă, când au ieşit din sediul DNA Oradea pentru a fi prezentaţi instanţei de judecată, agentul şef George Botto şi subinspectorul Loredana Coste au încercat să se ferească de obiectivul BIHOREANULUI, acoperindu-şi feţele şi cătuşele cu hainele. Nu la fel de ruşinată era aceeaşi Loredana la evenimentele mondene pe care le frecventa. La unul dintre ele poza dezinvoltă şi vaporoasă alături de prietena şi tiza sa, Loredana Enache, fosta soţie a sportivului Sandu Lungu, azi iubita interlopului Sorin Rădeanu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Forfotă mare, vineri seara, la sediul Poliţiei Bihor din Parcul Traian. Conducerea instituţiei analiza, la cald, situaţia: doi angajaţi fuseseră reţinuţi după o acţiune a poliţiştilor anticorupţie, care i-au prins în flagrant cu o şpagă de 7.000 euro.

Cei doi nu sunt chiar fitecine. Agentul şef George Botto e subofiţer în structura din Bihor a "Doi şi'un sfert", celebrul serviciu secret din subordinea Ministerului de Interne. Subinspectorul Loredana Coste este psiholoaga Poliţiei Bihor şi fiica unei celebrităţi locale, preşedintele secţiei locale a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor, Mirel Coste, şi el fost poliţist în cadrul Serviciului Rutier. Cel puţin pentru o lună, cei doi "oameni ai legii" şi-au schimbat "domiciliile"...

Şpagă în tranşe

Subinspectorul Loredana Coste şi agentul şef George Botto au fost reţinuţi, vineri seara, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată. Fuseseră prinşi în flagrant în urma unei acţiuni a poliţiştilor DGA Bihor, în momentul în care primeau 7.000 de euro, "doar" o tranşă din suma totală de 39.000 euro pe care ar fi pretins-o de la un afacerist orădean, în numele unui ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor.

Potrivit unui comunicat făcut public vineri seara de biroul de presă al DNA, Coste şi Botto fuseseră denunţaţi chiar de afaceristul de la care ceruseră banii. Respectivul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, este anchetat în mai multe dosare pentru o fraudă fiscală de peste un milion de euro, prin eludarea plăţii TVA datorat bugetului de stat în urma unor achiziţii intracomunitare de zahăr şi ulei.

Intervenţii pentru... intervenţii

05 Mirel Coste.jpgPotrivit surselor BIHOREANULUI, afaceristul a fost abordat anul trecut de agentul şef George Botto. Acesta a fost anterior poliţist de frontieră, iar din 2005 e subofiţer al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor, la Serviciul tehnic, unde se îndeletnicea, printre altele, cu ascultarea telefoanelor. Botto s-a oferit să-l ajute pe evazionist şi să îi "îmbuneze" pe ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) care îl cercetau, astfel încât să dea soluţii de neîncepere a urmăririi penale în dosarele sale.

Totul se putea face, zicea poliţistul, prin intermediul amicei sale, subinspectorul Loredana Coste, psiholoaga IPJ Bihor, care avea "intrare" pe lângă poliţiştii antifraudă. Femeia lucra de trei ani în Poliţie, unde a intrat, spun colegii ei, mulţumită ajutorului dat de propriul tată, personaj influent în Inspectorat. Fost şef al Poliţiei Rutiere Oradea, în prezent pensionar, Mirel Coste (foto) e antrenorul echipei de fotbal din instituţie şi preşedintele regiunii 1 Bihor a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - secţia română, din care poziţie colecta sponsorizări şi organiza deplasările pe care fotbaliştii Poliţiei Bihor, şi nu numai, le fac la campionatele interpoliţieneşti prin Europa.

Negocieri

Cum de a reuşit agentul "Doi şi-un sfert" să-l fraierească  pe afacerist? Cei doi erau cunoştinţe vechi. Poliţistul are mai multe spaţii în oraş pe care le închiriază, iar afaceristul "ocupa" de câţiva ani 4 dintre ele, ca sedii fictive pentru firmele pe care le folosea în afacerile ilicite. Deşi, ca ofiţer de informaţii, în mod normal ar fi trebuit să-l denunţe, Botto a devenit părtaşul evazionistului, acceptând ca acesta să-şi înfiinţeze firme fantomă cu sedii stabilite şi în locuinţa lui şi în cea a socrului său.

Anul trecut, când afaceristul i s-a plâns că are belele, lui Botto i-a fost uşor să-l convingă că poate să-l ajute. Iniţial, spun procurorii DNA, din octombrie 2012 şi până în vara acestui an, omul de la SIPI şi amica lui psiholoagă l-au "tapat", în mai multe tranşe, de un total de 11.000 euro. Ulterior, în perioada iunie - iulie 2013, poliţiştii au revenit cu alte pretenţii. Aveau nevoie de încă 18.000 euro pentru clasarea dosarelor sale.

Afaceristul a declinat oferta, dându-şi seama probabil că a fost fraierit, însă la începutul lunii octombrie a fost "săltat" într-o acţiune a poliţiştilor SIF. Când i s-a dat drumul, Botto şi Coste l-au luat în primire. "Vezi dacă n-ai dat? Dacă dădeai, nu te luau", i-ar fi zis, oferindu-şi din nou "serviciile". "Îţi iei un telefon şi noi îţi vom trimite un mesaj în care gradele Celsius vor reprezenta miile de euro pe care trebuie să le dai", i-au explicat cei doi. Iar afaceristul le-a intrat în joc, denunţându-i totodată DNA-ului.

Banii la mânecă

Procurorii anticorupţie n-au trebuit să aştepte prea mult. La începutul săptămânii trecute, afaceristul a primit şi mesajul: "În Germania sunt 10 grade". Pe româneşte, trebuia să plătească 10.000 de euro!

Tranzacţia s-a derulat în restaurantul Casa Românească din Băile Felix, supravegheat îndeaproape de poliţiştii DGA şi de un procuror al DNA Oradea. Aici, afaceristul le-a înmânat un plic cu 7.000 euro din cei 10.000 ceruţi. Banii au fost luaţi de Coste, care i-a introdus în mâneca hainei cu care era îmbrăcată, după care s-au ridicat şi au plecat. Au fost opriţi de ofiţerii DGA Bihor la 20 de metri de restaurant, în timp ce se îndreptau spre maşina cu care veniseră. Botto nu s-a opus, însă femeia şi-a scos repede haina, lăsând să alunece şi plicul pe jos, sperând probabil că în acest fel va putea scăpa.

Conduşi la sediul DNA Oradea, Loredana Coste şi George Botto au refuzat să facă vreo declaraţie. Au fost reţinuţi imediat pentru 24 de ore şi prezentaţi, sâmbătă, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cântec pe două voci

Dacă în faţa procurorilor refuzaseră să facă vreo declaraţie, la Tribunalul Bihor cei doi au acceptat să vorbească. Fiecare, altceva... În timp ce Botto a negat că ar avea vreo implicare în afacerea de corupţie, pretinzând că a fost doar "însoţitorul doamnei" la întâlnirea de la restaurant, Coste a recunoscut acuzaţiile. Parţial, adică doar şpaga de 7.000 de euro cu care a fost prinsă asupra ei.

În plus, a precizat psiholoaga, banii ar fi urmat să rămână la ea şi la amicul Botto, căci nici nu a discutat şi nici nu avea de gând să intervină pe lângă ofiţerii SIF care aveau în lucru dosarele afaceristului. Un mic "tun", cum ar veni, dat unui ţepar. Ca-ntre oameni de acelaşi calibru...


MĂSURI
Se delimitează de ei

Imediat după reţinerea celor doi poliţişti la Oradea, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) a transmis un comunicat în care precizează că faptele imputate subofiţerului de la SIPI Bihor nu au legătură cu activitatea acestuia din cadrul instituţiei. "Botto George Alexandru nu a folosit date sau informaţii cu care ar fi putut veni în contact în exercitarea atribuţiilor profesionale", se precizează în comunicat.

05 Liviu Popa_2.jpgPotrivit informării, cazul va fi analizat "în funcţie de evoluţia situaţiei", urmând ca, în final, "Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă să dispună măsurile legale în plan intern cu privire la situaţia profesională a agentului de poliţie".

La rândul său, şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa (foto), consideră că persoanele care săvârşesc fapte de corupţie "trebuie să plece din sistem". "Susţinem activitatea DNA şi, ori de câte ori va fi nevoie, Inspectoratul de Poliţie Bihor va oferi suportul pentru combaterea actelor de corupţie. Poliţia trebuie să scape de persoanele care pătează imaginea instituţiei", a declarat chestorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
povestea este veche
povestea cu spaga este veche ,de cand a inceput domnul Coste sa lucreze in politie ,si a vazut ca se poate ,fiiesa nu a facut altceva decat sa urmeze sfaturile tatalui
Postat 03 Noiembrie 2013, 18:11 de blonda
se schimba oranduirea
este oare cineva interesat de cum a intrat domnisoara Coste in structura MAI? este posibil sa primim un raspuns de la domnul chestor popa si chiar doamna tarta via tatal odraslei, care a mostenit tabieturile familiei>> Traiasca Politia romana si ...baietii ei destepti!
Postat 03 Noiembrie 2013, 11:26 de gigel
Igeniizare şi purificare.
-Interesant este faptul că conducerea Poliţei din Bihor nu ştie ce "Păstoreşte" şi ce "Iosag" are în subordine ??? Şi trebuie să vină cei din D.N.A.să le "Igeniizeze" " Purifice " şi " Deratizeze " ....."Bucătăria" Inspectoratului de Poliţie din Bihor !!!
Postat 01 Noiembrie 2013, 19:59 de Cotrău.
bine ca stiti voi adevarul
toti mari stiutorii se pun sa comenteze, iar cei de la ziare se pun sa scrie...sunteti minunati...pana la urma e problema lor ce au facut , nici o persoana dintre voi nu cred ca merge sa execute pedeapsa in locul lor...nu stiu de ce va dati cu parerea...si daca ar fi fost pusa cu ajutorul ~taticului ~ cum il numiti pe domnul mirel iti trebuie si un pic de minte sa te mentii unde esti pus...nu cred ca iti da cineva pe mana un departament intreg sa le faci evaluare psihologica daca nu te crede in stare sa o faci...si cu atat mai mult nu vorbiti despre o persoana daca nu o cunoasteti...sunteti buni sa va dati cu parerea despre altul dar nimeni nu se uita in gradina lui ce are...asa ca mai uitati-va si in gradina voastra si lasati pe altii sa traiasca asa cum vor
Postat 01 Noiembrie 2013, 18:56 de ioana
spaga
Cu Mirel asta se rezolvau acum 14 ani permise de conducere, acum fiica sa Loredana prietena interlopilor din cluburi primeste spaga serioasa domnilor Nici nu ma mir, apoi va aparea domnul avocat Doseanu prietenul interlopilor si o va scapa de puscarie.Acum toti interlopii vor cotiza sa-si salveze amica.
Postat 31 Octombrie 2013, 21:18 de ana
spaga
Loredana te-a invatat taticu sa-ti ajuti amicii de la cluburi pentru euroi seriosi, iar el la rindul sau ne ajuta sa obtinem permisul de conducere pentru spaga, cu Mirel rezolvai totul pe linie de permis de conducere..... Mare-i gradina ta Liviu Popa, ofiteri corupti , infractorii bine mersi se distreaza in cluburi impreuna cu politia , ce mai...si va plingeti ca nu aveti salarii ,ce nevoie este sa va mai dam salarii,..Rusine loredana...
Postat 31 Octombrie 2013, 21:10 de ana
loredana
cand taica-tau ti-a pus inel pe stomac,trebuia sa-ti puna unul si pe buzunar
Postat 30 Octombrie 2013, 21:10 de millitia
Loredana capul sus!
Capul sus Loredana!!!!trebuie sa fi tare!!noi iti suntem alături si te iubim.70la suta este numai minciuna...adică 30% doar este adevărat. Asta înseamnă 3000 de eur din 10 000 ceea ce la voi în poliție e apă de ploaie, nu mită.
Postat 30 Octombrie 2013, 01:09 de hans
Platiti taxe fraierilor
Platiti taxe fraierilor!!!!!!!!!!!!!!!!! Uite unde ajung banii vostrii
Postat 29 Octombrie 2013, 21:02 de HAHA!
ce va mira?
loredana,fata lui tata.Asta este educatia pe care a primita de la tata.Liviu Pop se "delimiteaza",dar ce el este mai bun,mi-am baagat eu fratele in politie,cumnata tot pe acolo pe undeva:primarie,politie.Toti sunt o apa s-un pamant,daca cineva incearca sa protesteze impotriva sistemului poltienesc este eliminat.
Postat 29 Octombrie 2013, 20:02 de sabrina
Loredana,capul sus!!!
Capul sus Loredana!!!!trebuie sa fi tare!!noi iti suntem alături si te iubim.70la suta este numai minciuna....bihoreanul nu este bine informat....
Postat 29 Octombrie 2013, 18:42 de Cristi
legaturi
Asta a fost femeia lui Claudiu Moldoveanu care este arestat ptr omor
Postat 29 Octombrie 2013, 17:21 de dantes
ATENTIE
deja pute bine cacatul!!!Fata asta rezolva toate cacaturile lui Radeanu ,Ciobanu,Grecu etc
Postat 29 Octombrie 2013, 15:42 de grig
ce sa faci
O parte din bani sigur ajungeau si la Liviu Popa, el este capu acestei caracatite care practica spaga, nimic nu se rezolva fara sa isi bage si el nasu.
Postat 29 Octombrie 2013, 14:48 de colonelu
alin
afaceristul denuntator e patronul de la localul Fantazia de pe decebal?
Postat 29 Octombrie 2013, 14:40 de alin
Platiti taxe fraierilor
Platiti taxe fraierilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 29 Octombrie 2013, 09:04 de Platiti taxe!
?????
Unde sunt mai multi infractori, in penitenciar sau in politie ?
Postat 29 Octombrie 2013, 08:15 de jojo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON