URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2015, 13:59

PSD Bihor, alături de "nevinovatul" Liviu Dragnea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului din 2012, conducerea PSD Bihor a anunţat că îl consideră nevinovat pe fostul ministru şi îi cere să nu renunţe la şefia partidului.

Printr-un comunicat de presă transmis luni, PSD Bihor a anunţat că vineri s-a reunit Biroul Permanent Judeţean al filialei, pentru a dezbate demisia lui Dragnea din funcţia de ministru şi decizia acestuia de a-şi pune pune mandatul de președinte executiv la dispoziția Biroului Național Permanent al PSD.

„Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a arătat că situația creată prin condamnarea, chiar și cu suspendare, a unui lider marcant al unui partid pentru faptul că a îndemnat oamenii să meargă la vot, creează un precedent periculos pentru funcționarea democrației. Acest precedent poate determina membrii partidelor și cetățenii să nu mai participe la scrutinele electorale și să nu mai facă campanie electorală, de frica unor posibile condamnări. Într-o democrație normală, prezența la vot nu poate fi considerată un folos necuvenit”, se arată în comunicatul PSD Bihor.

Ce nu spune comunicatul social-democraţilor este că Liviu Dragnea n-a fost condamnat pentru că a îndemnat lumea să iasă la vot, ci pentru că, susţin procurorii, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid (...) pentru îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale". Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, şi ei trimişi în judecată pentru falsificarea documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători. 

Membrii PSD Bihor susţin în schimb că îl consideră nevinovat pe Dragnea, subliniind şi că întreaga campanie pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a fost dusă de social-democraţi împreună cu PNL.

„Conducerea PSD Bihor apreciază efortul și munca depusă de Liviu Dragnea în cadrul Guvernului. Multe din proiectele localităților din județul Bihor au fost redeschise și multe finalizate cu sprijinul și finanțarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de Liviu Dragnea”, mai transmite PSD Bihor.

În final, social-democraţii bihoreni i-au cerut lui Dragnea să nu renunţe la şefia PSD, mesaj pe care l-au transmis mai multe filiale din ţară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Marele nedreptatit
In orasul asta dragnea si mang care se usureaza pe Oradea, urmati de alti oropsiti ai sortii din psd, sa ramana linistiti - referendumul va trece, vom dezvolta orasul (fara ei), si daca bataia din gura le face vine la maxilar, ca niste buni oradeani le vom da niste apa de gura ca sa nu puta urat.. Niciodata in Oradea nu ve-ti mai ajunge sus... de aia e ura voastra fara margini.. sunteti niste corupti
Postat 19 Mai 2015, 07:01 de TC
.
mafiotii la mafioti trag
Postat 18 Mai 2015, 22:47 de David
Si are partid nu e?
Pai cred ca nu e partid fara penalii lui:PNL,PSD, UNPR, PC toti o apa si un pamant. Te apuca greata numai cand zici : frunzaverde,dragnea, videanu, berceanu, ponta, voiculescu,antonescu, blaga, sarbu etc Se amesteca intre ei, pleaca de la un partid la altul, intra si ies din puscarii de zici ca-s cluburi. Niste jegosi toti.
Postat 18 Mai 2015, 19:42 de gigi1
Ca cum unii ca cum altii !!!
Ca cum sefii ca cum partidul !!! Ca cum partidul, ca cum sefii lui !!! Partid plin de penati cu diploma de puscariasi ( si nu-I diploma copy-paste ci chiar originala ) !!!!!
Postat 18 Mai 2015, 18:09 de scortosul
Toată ţara apreciază munca depusă de Dragnea !!!
De aceea şi trebuia condamnat !!!
Postat 18 Mai 2015, 15:57 de WinDos
PSD :))
:)))) Dragnea si Mang :)))) PSD trebuia sa se scape de mult de oameni ca ei!
Postat 18 Mai 2015, 14:27 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON