URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2014, 13:35

Promisiune "onorată": În ciuda asigurărilor liderilor PSD, Direcţia Vamală a fost mutată de la Oradea la Cluj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Cât valorează cuvântul politicienilor aflaţi la putere? Zero lei şi zero bani. Ca dovadă, regionalizarea în detrimentul Oradiei şi în avantajul Clujului continuă să se desfăşoare pe tăcute, cu consimţământul lor tacit, ultima instituţie pe care Bihorul o pierde fiind, începând de săptămâna aceasta, Direcţia Regională Vamală.

Ordin „pe gură"

Povestea mutării de la Oradea la Cluj a mutării Direcţiei Vamale a început în această vară, când şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Gelu Ştefan Diaconu, a descins la Oradea şi le-a spus celor 36 de angajaţi că vor fi mutaţi la Cluj.

În august, de altfel, salariaţii au desfăşurat un protest chiar în faţa sediului instituţiei din Şoseaua Borşului şi au înaintat un Memoriu atât prefectului de Bihor, Claudiu Pop, cât şi ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu. Potrivit semnatatorilor, mutarea la Cluj a Regionalei Vamale ar fi nejustificată, nu doar pentru că toţi angajaţii sunt orădeni, ci şi pentru că aici se află atât frontiera, cât şi sediile producătorilor de produse accizabile din regiunea de Nord-Vest, iar intervenţiile şi controalele demarate de la distanţă ar fi ineficiente şi foarte costisitoare.

În plus, spuneau vameşii, fiecare salariat are familii, credite bancare, copii şi părinţi de întreţinut, neputând să-şi permită din lefurile de 2.000 lei plata chiriilor la Cluj şi a navetei săptămânale la Oradea, pentru vizitarea rudelor.

„Ar fi o mare greşeală"

Ulterior, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a promis salariaţilor Direcţiei Regionale Vamale, din partea vicepremierului Liviu Dragnea, cu care a spus că a discutat în persoană, că Direcţia Vamală rămâne la Oradea, cel puţin în acest an, şi că în niciun caz nu va fi mutată înainte de alegeri. „Ar fi o mare greşeală", spunea Mang în septembrie, pentru a-i linişti pe protestatari.

Promisiuni similare, conform cărora instituţia nu va fi mutată la Cluj, au făcut, după intervenţii la ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, şi senatorul PSD Bihor, Florian Bodog, şi deputatul social-democrat Ioan Sorin Roman.

Cum, în ciuda asigurărilor date de politicieni, şeful Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Cluj, în cadrul căreia a fost încorporată Direcţia Vamală, a decis mutarea instituţiei şi a celor 36 de angajaţi la Cluj, începând din 20 octombrie, Mang s-a „sucit", declarând că de vină pentru mutare ar fi chiar salariaţii, care au cerut în instanţă, la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bihor, suspendarea aplicării Ordinului şefului DGFP Cluj, ca şi cum nu ar fi fost dreptul lor legal.

„Încărcăm tot..."

BIHOREANUL a aflat că operaţiunea de mutare la Cluj a început deja şi se va încheia săptămâna aceasta, chiar dacă solicitarea salariaţilor de suspendare a deciziei în acest sens nu a fost încă judecată.

„Tribunalul Bihor trebuia să se pronunţe pe 17 octombrie dacă suspendă sau nu aplicarea deciziei de mutare, dar şeful DRFP Cluj a cerut Curţii de Apel Oradea strămutarea procesului la o altă instanţă. Problema e că deşi cererea de strămutare va fi judecată abia pe 4 noiembrie, noi deja ne mutăm, şi probabil că acţiunea va rămâne fără obiect după ce şi noi, şi instanţa, suntem puşi în faţa faptului împlinit", a declarat BIHOREANULUI un angajat al Regionalei Vamale.

De altfel, spun şi alţi salariaţi, mutarea e ca şi încheiată. „De luni ni s-a spus să împachetăm tot mobilierul, calculatoarele, birotica, pentru că joi vin TIR-urile să le ducă la Cluj, iar vineri, 25 octombrie, trebuie să ne prezentăm şi noi acolo la serviciu", a declarat un vameş.

„N-au cuvânt"

Potrivit unui angajat, toţi cei 35 colegi au acceptat să se mute la Cluj, însă numai ca măsură provizorie, până îşi vor găsi alte locuri de muncă la Oradea.

„Pentru că nu avem de unde plăti chirii de 200-300 euro din salarii de 2.000 lei, dar şi pentru că nu ne convine să ne lăsăm familiile aici sau să le vedem o dată la două săptămâni sau la o lună, ne mutăm la Cluj numai până când ne găsim altceva de lucru la Oradea. Când găsim, ne dăm demisia", a declarat unul dintre salariaţi, adăugând că este cu totul dezamăgit de politicienii de la putere.

„N-au cuvânt. Cuvântul lor nu valorează nimic", a spus omul, vădit supărat că, la fel precum colegii săi şi familiile acestora, a fost amăgit luni întregi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
REPLICA
Orice fapta `buna` NU ramane nepedepsita ! Votati PSD!:))=)) S-au laudat cei din PSD Bihor Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor, Florian Bodog brancarderul senator PSD Bihor, deputatul PSD al colegiului 6 Salonta -Tinca domnul Ioan Sorin Roman ca vor face , ca vor drege , vor opri mutarea la Cluj . Dar pe DEGEABA! Partidul PSD are mai multa nevoie de Cluj decat de Oradea, la Cluj se vor imparti functiile la Rus , la Dancu , la Hancu , la cei din PSD Cluj, cat despre politicieni PSD Bihor niste parveniti , oameni de NIMIC, oameni fara cuvant , oameni mincinosi ,minciuna si linguseala pt cei de la Bucale de la centru PSD le aduc stabilitatea functiei in PSD Bihor.RUSINE PSD Bihor! Minciuna si hotia s-a ridicat la rang de virtute in PSD Bihor!:))=)) Victor Ponta presdinte???????? Oare???????:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Octombrie 2014, 14:01 de Romanul Simplu
Re: doc
Mai iesi si tu din cocina in care zaci si deschide ochii mari !!!
Postat 23 Octombrie 2014, 21:00 de WinDos
Repudiatul de ce nu a facut nimic ?
Repudiatul de ce nu a facut nimic ? eu am inteles ca el va plateste si nu aveti voi sa apara nimic RAU de activitatea lui, dar el e nimic in ORADEA ?!!!!! DAR la BUCURESTI, ha, ha, ha, ha, ha, ha ? Parca vad ca prefect va ajunge MANG nu REPUDIATUL si nu degeaba ! daca mang nu rezolva el nici asa :)))))
Postat 23 Octombrie 2014, 18:43 de ha, ha, ha, ha, ha
.
"n-au cuvant" e cea mai mica problema aici. Problema e dragnea, care trebe linsat de viu pana nu mai strica si altceva!
Postat 23 Octombrie 2014, 17:09 de David
Daca ei ma vor, ii vreau si eu pe ei!
n-are nimica, sa le-o faca nenorocitilor de birocrati de la bucuresti si sa-si dea demisia in bloc, pentru ca gem firmele private de urgenta angajarii profesionistilor. nu va mai lasati umiliti de statul asta neserios, aratati-va valoarea in economia reala.
Postat 23 Octombrie 2014, 15:49 de Bac Shisu
P.S.D.= MINCIUNA SI HOTIE
MANG PLAGIAATORUL ,ACUM SI MINCINOSUL ,NU O S-A MAI VOTEZ PSD NICIODATA PONTA ALT MINCINOS NOTORIU!!!!!!!!!!
Postat 23 Octombrie 2014, 15:19 de UN FOST SUSTINATOR!!!!
iara tu....
NO BINE MA...CRIS, CA TU AI...NU?INAFARA DE A INJOSI OAMENI SI ATI BATE JOC DE EI MAI STII CEVA?ca tu numa zici, da mai bine taci, ca numa prostii debitezi...las-ne, ca ne-am saturat de voi, ziaristii Aliantei Cretin Liberale...era bine in vremmea piticului din Cluj...asa era mai bine...
Postat 23 Octombrie 2014, 14:49 de papp
stil psd-ist neschimbat
cam acesta e stilul PSD. Iti promite in fata cu tupeu, apoi nu se tine de promisiune. Asa e la nivel de tara, eu nu stiu cum, unii oameni chiar au asa putina intuitie elementara, de supravietuire, incat nu-si dau seama de tupeu, minciuna si ii cred pe cuvant, ba le mai si da votul, mai mult, ii si promoveaza in campanie ca sa conduca o tara!!! Treziti-va oameni buni!!!!
Postat 23 Octombrie 2014, 13:55 de oradeanul de bine
bihor=salaj
probabil cel mai bogat si frumos judet din tara a ajuns raasul Romaniei....pacat!
Postat 23 Octombrie 2014, 13:41 de doc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON