URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2012, 15:35

După 3 ani de mandat, pentru relansarea Oradiei, Bolojan pariază în continuare pe industrie, infrastructură, servicii şi turism

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a afirmat marţi, în cadrul primei conferinţe de presă organizate anul acesta la sediul PNL, că singura soluţie pentru relansarea Oradiei o reprezintă revigoarea economică. "Sunt deja trei ani de când am candidat sub sloganul "Împreună relansăm Oradea". La sfârşitul acestui an de mandat o să putem să tragem linie, nu cu ceea ce spunem noi că am făcut, ci cu ceea ce se poate vedea de către orădeani că s-a făcut", a spus Bolojan.

Primarul de Oradea a insistat asupra faptului că "nu se poate vorbi de prosperitate fără o economie funcţională", context în care a reamintit cele patru paliere pe care a acţionat pentru relansarea oraşului: industrie, infrastructură, servicii şi turism.

"Prima direcţie a constituit-o reindustrializarea oraşului, pentru că la acea dată era oraşul cu cea mai puţină industrie din partea de vest a ţării", a spus Bolojan. În acest context edilul a amintit amenajarea parcului industrial din Şoseaua Borşului, proiectul constituirii altor două parcuri industriale pe şoseaua de centură (în dreptul fostului tancodrom, şi pe câmpul din spatele Electrocentrale) şi sprijinirea companiilor care se stabilesc în Oradea. "În momentul de faţă avem deja o mie de locuri de muncă nou create în parcul industrial", a afirmat Bolojan.

Pariul pe infrastructură

Cea de-a doua direcţie pe care a acţionat municipalitatea, pentru a stimula atragerea de investitori, a constituit-o îmbunătăţirea infrastructurii. "Prioritare au fost pentru noi asfaltarea drumurilor industriale care asigură accesul la platformele de producţie în paralel cu îmbunătăţirea infrastructurii de drumuri. Numai anul trecut au fost asfaltate 35 de străzi orădene", a exemplificat primarul.

În acelaşi context Bolojan a amintit proiectul Aparegio privind extinderea reţelelor de apă şi canalizare, în cadrul căruia municipiul va atrage investiţii de 35 milioane euro, şi proiectul privind construirea unei noi centrale pe gaz, în curtea CET-ului, şi reabilitarea reţelelor de transport a agentului termic.

Edilul a mai spus că o altă direcţie importantă a constituit-o asigurarea unor servicii de calitate către companii şi populaţie. "Ţinta noastră este ca Primăria Oradea să acorde cele mai bune servicii din România: cele mai bune servicii, cele mai mici costuri, cel mai scurt timp de implementare", a spus Bolojan.

La acelaşi capitol primarul a mai menţionat, pe lângă serviciile ce revin direct municipalităţii şi cele de salubritate, sănătate şi educaţie.

Centrul istoric se reabilitează

Cea de-a patra prioritate pentru municipalitate o constituie turismul. "Am pus accent pe consolidarea atracţiilor oraşului cum ar fi reabilitarea centrului istoric care va începe efectiv în primăvara acestui an, a clădirilor de patrimoniu, a bisericilor şi a Cetăţii Oradea", a afirmat primarul.

Bolojan a precizat că direcţiile acţiune menţionate sunt complementare între ele şi implică un efort de durată. "Dacă vom consolida aceste domenii în continuare relansarea acestui oraş va deveni o realitate şi nu un slogan de campanie", a spus Bolojan.

Primarul de Oradea a anunţat că în momentul de faţă municipalitatea are în lucru o strategie privind îmbunătăţirea serviciilor oferite de municipalitate potenţialilor investitori şi orădenilor de rând.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
SUCCES
Toti cei care spun ca Bolojan e cel mai bun, sa le dea "bunatatea" lui cu varf si indesat. Sa se sature de bun.
Postat 11 Ianuarie 2012, 15:46 de ghita
iubiti si cainii vagabonzi
Curtea Constitutionala a decis: legea privind eutanasierea cainilor ESTE NECONSTITUTIONALA! Multumim.
Postat 11 Ianuarie 2012, 12:05 de cutzu-cutzu
pacat
E de departe cel mai bun primar pe care l-a avut orasul asta. E prea bun, domle, sa plece si sa vina un pedist infect sa distruga tot ce-a facut omul asta fara bani de la guvern sa nu uitam. Sau nu? Dupa exemplu basescului care il scoate din sistem pe Arafat, singurul om care a facut ceva bun pentru sanatatea acestei natii. Asa-i la noi!
Postat 11 Ianuarie 2012, 11:28 de single man
@gyorgy tozser
Dar despre sanatate ce zici?Eu sunt de acord cu cei ce spun ca Bolojan a facut multe pt normalizarea orasului in ceea ce priveste infrastructura,industria.Acest lucru chiar nu poate fi contestat.Dar cum isi bate joc de sanatatea noastra este jenant.Sa-i spuna lui tutu ca nu are interese.Probabil nu isi putea face matrapazlacurile in primarie,acum,pe ultima suta de metri de mandat,deci l-a scos pe Carp de acolo.Si unde sa-l puna?Acolo unde este mult banet la care nu aveau acces cat timp era Grebenisan.Degeaba face chestii pozitive intr-o directie, cand printr-o asemenea decizie isi da arama pe fata.Se pare ca si pt el tot interesul poarta fesul!
Postat 11 Ianuarie 2012, 08:52 de sorin
NORMAL
Mi se pare normal ca Primarul Bolojan nici macar n-a pomenit despre Educatie,Cultura,Invatamant.Astea-s subiecte scrise-n limbi straine.... Asa-i,D-le Ccristi:Oradea n-a avut,dupa revolutie,un primar mai bun decat Bolojan....Ceea ce arata,de fapt,cat de ....nepriceput era-de exemplu-Petru Filip.Ceea ce nu-nseamna defel ca oradeanul nu poate ridica pretentiile.Domnul Bolojan NU STIE SA COMUNICE,lucru care este vital in cazul unui manager.In trei ani de mandat n-a dat niciun semn ca ar dori sa INVETE a COMUNICA. Prioritatile enuntate sunt obiecte.Oradenii care voteaza sunt oameni.
Postat 10 Ianuarie 2012, 19:09 de gyorgy tozser
Cel mai bun
Mai sunt foarte multe probleme rezolvat in Oradea. Insa, realist vorbind, a avut Oradea, dupa revolutie, un primar mai bun decat Bolojan?
Postat 10 Ianuarie 2012, 17:09 de ccristi
greu mandat
A avut un mandat greu saracul Bolojan,trebuind sa repare ce a distrus Filip in 3 mandate de primar.A facut parcurile pe care Filip le-a refuzat atunci cand stateau investitorii la usa lui,inclusiv cu plicul pregatit.A inceput rezolvarea problemei CET-ului pe catre Filip a refuzat sa semneze contractul cu nemtii in 2000(vezi Bihoreanul din vara trecuta).Plateste tramvaiele scumpe luate de Filip pe ultima suta de mandat si pe deasupra o sa renoveze pe bani europeni cladirile lui Filip&Vidican din Piata Don Pedro a Oradiei.Poate il ajuta pe Filip sa ia si un nou mandat parlamentar la toamna in Oradea ca sa fie tacamul complet.
Postat 10 Ianuarie 2012, 15:57 de tero
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON