URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2011, 10:32

Pe o vreme "îngheţată", Electrocentrale lasă mai mulţi orădeni fără căldură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe străzi din Oradea vor rămâne fără căldură şi apă caldă timp de două zile. "În cursul nopţii de duminică, se va întrerupe furnizarea căldurii şi apei calde de la punctele termice 100-104, 106, 108, 109, 125-127, 130 şi 136 pentru eliminarea unei avarii la conductele Magistralei de termoficare nr. 1, pe Bulevardul Dacia", a declarat Eustafie Ilisei, purtătorul de cuvânt al Electrocentrale Oradea.

Astfel, fără căldură şi apă caldă vor rămâne orădenii care locuiesc pe Bulevardul Dacia şi pe străzile adiacente (de la podul de centură şi până la intersecţia cu Bulevardul Decebal), dar şi cei din Sânmartin şi Băile Felix.

Mai mult, din cauza secţionării conductei Magistralei nr. 1, "este probabil ca şi la alte puncte termice să nu se poată asigura debitul de agent termic primar necesar pentru funcţionarea lor la întreaga capacitate sau chiar să fie oprite".

Este vorba despre punctele termice situate pe malul drept al Crişului Repede, în continuarea Bulevardului Dacia (PT 119, 200, 218, 611-613), la cele situate în zona Gării CFR (de la fostul Muzeu până sus la Spitalul TBC, respectiv PT 207-209 şi 215-217), Parcul Petofi (204, 206, 210), str. Republicii, Magheru, Parcul Brătianu, dar şi în zonele Gara Velenţa, Dragoş Vodă, Nufărul 1+3, situate pe malul stâng.

Locuitorii afectaţi vor avea din nou căldură şi apă caldă în cursul zilei de marţi, 6 decembrie sau chiar mai repede în cazul punctelor termice apropiate de CET. "Pornim lucrarea duminică noaptea, iar cel mai probabil luni după-amiază, imediat după ce se termină reparaţia, vor reumple conducta cu apă. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor pentru disconfortul creat", a mai spus Eustafie Ilisei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
pedistii iar din corturi sar!
Iar sar postacii pedisti sau habarnisti la gatul primarului. Mai informati-va bai inainte de-a balacarii pe cine nu-i de vina. Daca ati fi citit presa asta pe care intrati ca sa injurati, ati fi aflat ca primaria a castigat bani ue pentru modernizarea cetului, bani cu care se vor inlocui conductele neinlocuite in ultimii 20 de ani. Pana atunci, suportam consecintele iresponsabilitatii primarilor de pana acum si in special a primarului pd cu nenumarate mandate, primar care si-a bagat picioarele in orasul asta dar mainile adanc in buzunarele noastre. Mai votati-l, apropo, ca asta-i bun pentru carcotasii analfabeti care au tot timpul la dispozitie sa injure pe net!
Postat 05 Decembrie 2011, 09:43 de nina
titlu
un cadou marca Electrocentrale Oradea.
Postat 05 Decembrie 2011, 09:03 de -_-
....
Bun simt??? Nu are ala asa ceva....
Postat 03 Decembrie 2011, 09:34 de az
alo primaru!!!!
alo domn\' primar!!!! vreo demisie sau demitere la CET pentru incompetenta si punerea in pericol a orasului iarna? ceva? o ramasita de bun simt???
Postat 02 Decembrie 2011, 17:03 de dana
daune
Pot sa-i dau in judecata ca imi imbolnavesc copiii si sa le cer daune ? ar trebui sa-i dam toti in judecata.... ce ziceti dmn' primar? ca vad ca nu dati nici o declaratie, nici conducerea CET nu iese sa-si ceara scuze... ce ati facut toata vara nemernicilor? de ce trebuie sa imbolnaviti copiii ?
Postat 02 Decembrie 2011, 17:00 de dana
Ceausescu n-a murit, s-a metamorfozat in multi ceausesti mai mici
De aproape 2 saptamani pe bdul Dacia, aproape de intersectia cu Transilvania s-a sapat in trotuar cu excavatorul (aproape in fata la Radio Transilvania) un crater aburid. Au imprejmuit craterul si pamantul excavat cu niste benzi si dusi au fost. Dupa circa o saptamana gropoiul a intrat in peisaj si dadea locului, din cauza aburilor emanati, aspect de nomansland, asa ca imprejur s-a umplut de masini parcate neregulamentar, obligand pietonii din zona fie sa zboare fie sa puna piedica masinilor care circulaupe bulevard. Asa lucreaza CET (si nu numai)! Dupa 2 saptamani de la sesizare intervin, sapa o groapa, o lasa sa fezandeze 2-3 saptamani, mai vin cu niste flexuri si fac putin zgomot, o mai lasa 1-2 saptamani, apoi vin si astupa groapa, toarna ciment, fara sa fi facut practic nimic pentru remedierea avariei. Doar ca, satui de saptamanile cand zona a fost bulversata de "lucrari", nimeni nu mai "sesizeaza", adica nu mai deranjeaza CET! Huuuoooo!
Postat 02 Decembrie 2011, 15:58 de Kenobi
Muriți!!! Să vină alții mai buni!
De la podul de centură (probabil cel de la ieșirea spre Borș) şi până în Sânmartin şi Băile Felix (trecând pe bd Dacia, Gara, bd Magheru, Velența, Nufarul 1+3 etc), avaria afectează practic toată Oradea, toți orădenii racordați la CET plus localități limitrofe (picate în sclavie la CET). Pare că au scăpat cei din Ioșia și Nufărul unde se utilizează apă geotermală precum și cei racordați la gaz. Împotriva tuturor evidențelor, inclusiv cazul de față, ne mai bagă mult Primăria pe gât CET-ul și mai ține mult în brațe această gaură neagră și pe incompetenții și hoții săi de angajați? Dacă da, muriți cu ei de gât și lăsați-ne!
Postat 02 Decembrie 2011, 15:31 de -_-
cretini
Bai, iresponsabililor de la CET, care traiti si din banii mei, nu va dati seama ca faceti un cadou congelat copiilor de Mos Nicolae?!?!?!!??! toata vara ati stat cu mainile in cur si amu vi se sparg tevile ... de facut iarna car si vara sanie ati auzit, idiotilor ?!!??!!? dracu` sa va ia ! ... de trei ori pana amu si inca de cate ori o sa mai taiati caldura in toiul iernii pentru ca ati fost nesimtiti si indolenti asta vara !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 02 Decembrie 2011, 15:16 de gyuri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON