URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 August 2013, 18:25

PDL-istul Cristian Puşcaş a depus jurământul de consilier local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local are un nou membru. Democrat-liberalul Cristian Puşcaş a depus jurământul de ales local în deschiderea şedinţei ordinare de miercuri a Consiliului Local. "Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună credinţă, tot ce îmi stă în puterile şi în priceperea mea pentru binele locuitorilor oraşului Oradea. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!", a făgăduit Puşcaş.

Arhitect de profesie, Cristian Puşcaş va face parte din Comisia de Urbanism a Consiliului Local. Tânărul PDL-ist ocupă, astfel, locul vacantat de demisia din partid a fostului şef al grupului PDL, Dorin Corcheş, la rândul său arhitect.

Puşcaş a ajuns să facă parte din Consiliul Local, la un an de la alegerile locale din vara lui 2012, de pe locul şapte pe lista partidului, după ce ocupanţii locurilor cinci şi şase au preferat să se retragă.

Ionel Bungău, preşedintele Clubului Sportiv "Crişul" şi-a pierdut dreptul de a ocupa funcţia de consilier local după demisia din PDL din luna ianuarie a acestui an, iar antrenorul Emeric Jenei a renunţat la locul său în CL printr-o adresă trimisă partidului la sfârşitul lunii iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
cine esti tu oradeanul?
Cine esti tu Neica?,neica de nicaieri,ai macar stiinta ce inseamna un arhitect?daca da,esti un om cu gandire europeana,deci alatura-te tanarului Cristi,numai voi puteti schimba orasul,fii un tanar realist si oradean.Nu am nici un interes,decat acela de om care doreste binele urbei.
Postat 15 August 2013, 20:43 de alegator
Neica Nimeni!!!
Nimic interesant un necunoscut fara experienta, cine mai este si asta? Vrea sa se afirme si atit.
Postat 15 August 2013, 16:55 de Oradean
TE ALEG SI EU
Cristi,sunt un tanar din PSD,noi nu avem candidat credibil la primaria Oradea(la noi dicteaza un plagiator),daca vei cadida te vom alege si grupul nostru de prieteni,fii activ,de un arhitect are nevoie Oradea,nu de un ABC-ist din Alesd.
Postat 15 August 2013, 14:42 de un PSD-ist
PREZITA-TI CV-ul
D-le PUSCA CRISTIAN,prezentati-va CV-ul sa se vada cine sunteti(prezentati-l aici pe scurt,sunt si eu interesat sa-l cunosc),poate mai castigi si votul d-lui @Apolitic....sau o fi din Miscarea Populara.
Postat 15 August 2013, 11:52 de UN PDL-ist
@Apolitic
Ca e arhitect e exceptional,dar aceasta nu iseamna nimic daca nu-mi spui si unde a facut facultatea de arhitectura!
Postat 15 August 2013, 09:25 de Arhitect
competenta
tinar, plin de ambitii (nu personale) ci pentru frumos, pentru cetateni, pentru oras. sigur va face totul pentru ca orasul lui si al locuitorilor lui sa fie tot mai frumos, mai curat, mai civilizat. modest,simplu,inteligent isi va pune gindirea in slujba oradenilor. asa a promis, asa va face! cei ce au aceeasi gindire, doar de bine pentru toti si nu doar pentru unii sa-l sprijine, ca doar de unul singur nu se poate face nimic. cum zic si inaintasii:uniti in cuget si-n simtiri.
Postat 15 August 2013, 08:57 de liliac
VIITOR PRIMAR
FELICITARI CELOR DIN PDL BIHOR,SPER SA AVETI ATATA MINTE SA-L BAGATI LA INAINTARE PE ACEST TANAR ARHITECT,ESTE UN TANAR CARE PROMITE FOARTE MULT,DE UN ARHITECT ARE NEVOIE ORADEA,SPER CA BOLOJAN O SA DEPUNA MANDATUL MAI DEVREME(AM SURSELE MELE),deci D-le Puscas iesiti de azi cat mai des sa-l atacati pe Bolohan:platim parcarea din fata blocului,in Oradea este cea mai scumpa parcare(in Alba Iulia este 1 leu pe o zi in orice parcare),noi platim pe orice strada 2 lei/h,iar masina nu este pazita(ce platim de fapt parcand la capatul lui Eminescu zona Creanga?),deci Puscas,dai inainte,fa-ti singur notorietatea ca om integru,nepatat,corect,vei castiga in fata lui Malan(avocat)bagat la inaintare de Bolo....
Postat 14 August 2013, 21:34 de APOLITIC
Vot
Un cretinoid, ca si cei dinaintea lui.
Postat 14 August 2013, 19:19 de Votulica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON