URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2017, 15:55

Patronul Selina, Beniamin Rus, urmărit penal de DNA pentru o fraudă fiscală de aproape 1,5 milioane euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Milionarul orădean Beniamin Rus are din nou probleme penale. Judecat alături de fostul vicepreşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, într-un dosar de corupţie trimis în judecată de DNA Oradea, fondatorul grupului Selina-Trameco este acuzat acum şi de fraudă fiscală.

Potrivit unei informări transmise de Biroul de presă al DNA, procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva omului de afaceri pentru evaziune fiscală în formă continuată, respectiv spălare a banilor în formă continuată, şi împotriva societăţii Selina SRL, pentru evaziune fiscală în formă continuată.

"Din ordonanţa întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia în perioada 20 mai 2008 - 1 august 2013, suspectul, în calitate de administrator al Selina SRL, a înregistrat în mod repetat şi la diferite intervale de timp în evidenţele contabile sau în alte documente legale ale societăţii, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale", se precizează în informare.

Paguba produsă bugetului general consolidat al statului prin manevrele considerate frauduloase se ridică la 6.540.027 lei, adică aproape 1,5 milioane euro, din care 4.962.777 lei reprezintă taxă pe valoare adăugată, iar 1.577.250 lei - impozit pe profit.

Procurorii DNA susţin că, în perioada 3-24 aprilie 2012, omul de afaceri a încercat să ascundă originea ilicită a sumei de 4.430.000 lei, obţinută prin înregistrarea de cheltuieli nereale, transferând banii în contul unei societăţi pe care o controla, cu justificarea "creditare firmă".

Transferul s-a realizat prin şase operaţiuni bancare, iar ulterior, aceeaşi sumă de bani a fost redirijată în contul bancar al companiei Selina, cu justificarea "plată contravaloare facturi".  

"Suspecţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile", se mai arată în comunicatul DNA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
exista Dzeu,dar nu mai putin!
Pt ca nu va pati mai rau ca Udrea...si va ramane cu tot,in afara de putin stres...desi la cat de plin de dezinteres este Parchetul,DNA-ul stati linistit...doar sa va ganditi la niste titluri de carti!...in cel mai rau caz sunati-l pe Becali ,poate are o"idei".
Postat 14 Noiembrie 2017, 13:23 de onuta
@wind
A picat tig*n*l ala, Buşcă, zis si florian walter, ala care a facut si a dres tot felul de ,,afaceri" (citeste escrocherii_ cu brtinezul, si?! L-a intrebat cineva pe birtinez ceva?! Birtinezul daca pica o va face precum dragnea, pe fonduri europene. Uite un pasaj din comunicatul OLAF, n-au mai avut ce face: ,,Oficiul European Antifrauda a transmis luni[azi] ca investigatiile OLAF, care au stat la baza dosarului DNA in care Dragnea Nicolae Liviu este urmarit penal pentru fraudarea fondurilor UE si constituire de grup infractional organizat si abuz in serviciu, vin cu o recomandare financiara catre Directia Generala Politica Regionala si Urbana [in subordinea UE], pentru a recupera suma de 21 de milioane de euro, iar cu recomandari judiciare adresate Directiei Nationale Anticoruptie din Romania sa initieze actiuni judiciare in materie." Ajunge porcaria cu Dealul Ciuperca, ca dupa ce-l agata il toarna slugile un-doi!
Postat 13 Noiembrie 2017, 17:51 de pinonel
De acum inainte va fi chiar interesant ...
... ca o sa tremure cativa, ca de la liberal la liberal !?! Ca sa scape mai usor decat i se prevede de procurori, Beni va spune multe ... atat adevaruri cat si bazaconii, pentru ca 1,5 milioane de euroi s-au facut disparuti din actele financiar-contabile ca "parandarat" la lucrari contractate !?! Astia sunt din aranjamentele cu Kiss si CJ ... dar cu PMO va fi groasa rau, ca acolo e vorba de vreo 4 milioane numai din "drumul expres", ce sa mai vorbim de "parandaraturile" de la zecile de lucrari incredintate de edilul sef, pe parcursul a doua mandate !?! Are DNA destule informatii, avand in vedere vechiul dosar de la Maramures, cel cu chestorul Popa si pachetul de 700.000 cazut din portbagaj, etc, etc, etc !?!
Postat 13 Noiembrie 2017, 10:07 de WinDos
sacuieni
daca ar fi intrebat primarul din sacuieni cum au fost umflate preturile cu obladuirea dirigintelui de santier rosca poate se afla lucruri interesante despre fonduri europene si credite luate de primarie
Postat 13 Noiembrie 2017, 06:00 de sarbi
?
Au fost vremuri cand daca ajungeai sa castigi o licitatie de cateva mii de lei in PMO erai intrebat: "dar cum ca nu te cheama Selina?" De licitatiile de la Sacuieni castigate cu 105% nimic?
Postat 12 Noiembrie 2017, 22:00 de scortosul
Pentru celebrul şofer, urmează parcarea cu spatele.
Poate că analizează procurorii şi "transferul/transferurile" dintre Selina şi Trameco împreună cu modul de constituire a garanţiilor de participare la licitaţii (cel puţin 2008-2013). În rest, multă sănătate domnului Beni, ca să-si poată ispăşi pedeapsa în deplinătatea "facultăţilor"!
Postat 12 Noiembrie 2017, 20:46 de eutanasiu
SUGESTIE
Dar nu se poate! Benny e corupt? Firma de casă a PMO? N-ar trebui să strige protestatarii și " JOS SELINA "?
Postat 12 Noiembrie 2017, 19:45 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON