URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2014, 15:30

O fetiţă de 3 luni are nevoie de o minune. Ajutaţi-o pe Raisa!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"O ŞANSĂ este un drept pe care fiecare dintre noi l-am cerut, măcar o dată...". Aşa începe scrisoarea pe care părinţii orădencei Raisa Bianca Asandei, în vârstă de 3 luni, o adresează orădenilor cu suflet, care ar da cât de puţin pentru salvarea micuţei lor.

Raisa a fost un copil foarte dorit de părinţii ei, Anita şi Alex, dar, în ciuda controalelor regulate şi atente, părinţii au aflat cu doar câteva zile de naştere că micuţa avea să aibă un destin greu. Cum sarcina trecuse fără probleme, vestea a căzut ca o bombă.

Copila s-a născut pe 13 august, la Spitalul Academic Wilhelmina Kinderziekenhuis din Utrecht, iar la externare medicii i-au dat o "sentinţă" dură: Hidrocefalie (exces de lichid cefalorahidian), Spina bifida (spatele deschis şi toată coloana despicată), malformaţia Arnold Chiari (creierul mic este deplasat în jos, mai exact la cele 3 vertebre de sus, cauzând presiune mare şi probleme de respiraţie - micuţa "uită" uneori să respire, în somn), dar şi tendoane subdezvoltate la manuta dreapta, ceea ce împiedică deschiderea totală a palmei, respectiv paralizie completă de la nivelul stomacului în jos, cu imposibilitatea de a urina de una singură. Copila necesită cateterizare din 3 în 3 ore, un chin căruia mulţi dintre cei mari nu au putea să-i reziste.

Încă de la început medicii din Utrecht nu i-au dat multe şanse, apreciind că micuţa reprezintă unul dintre cele mai severe cazuri din lume. Au operat-o imediat, pentru a acoperi coloana expusă şi au montat un dispozitiv care să ajute la drenarea excesului de lichid din cutia craniana în abdomen.

"Aceste condiţii medicale complexe implică şi cheltuieli importante lunar, Raisa necesitând ecografii, cateterizare care nu este decontată decât parţial de CAS, analize şi tratamente medicamentoase. Toate acestea se ridică lunar la aproximativ 1.400 euro, fără a pune la socoteală alergăturile peste noapte inclusiv până la Viena, în momentele critice ale micuţei", scriu părinţii copilei.

În plus, cum zilele trecute au venit şi facturile de la spitalul din Ultrecht (nu mai puţin de 29.000 euro), situaţia familiei este cu atât mai disperată.

"Nu, Raisa nu are un medic curant în Oradea, nu are nici unul la Cluj, pentru că toţi medicii pediatri care ar putea-o monitoriza... au locurile ocupate. Şi nu, nu ştim ce va oferi viaţa pentru această fetiţă minunată, nu ştim ce operaţii vor urma, dar ŞTIM că ne zbatem între suferinţa puiului nostru nevinovat şi groaza de a nu-i putea asigura cele necesare supravieţuirii de la o lună la alta, în aşteptarea unui tratament revoluţionar. Vă mulţumim pentru orice!", le adresează părinţii copilei celor din jur, cu speranţa că o minune îi va ajuta să treacă peste boală.

Cei care vor să îi ajute au posibilitatea să o facă donând orice sumă de bani în conturile de mai jos:

Titular: Asandei Remus Eugen (tatăl lui Alex Asandei)
RON: RO21BRDE170SV11500151700
EURO: RO17BRDE170SV11500231700
DOLARI: RO61BRDE170SV11587621700

Titular Asandei Ovidiu Alexandru
EURO: NL62INGB0793315247
BIC: INGBNL2A
Pay Pal: cu mentiunea "pentru Raisa": stoian_mar@yahoo.com

"Raisa merită o şansă! La fel ca fiecare dintre noi...", transmit părinţii copilei, mulţumindu-le infinit celor care îi ajută, oricât de puţin...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON