URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2017, 19:50

Numărul protestatarilor s-a împuţinat drastic, în Piaţa Unirii: 150 de orădeni au scandat în ploaie "Rezistăm, nu cedăm" (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numărul protestatarilor în stradă împotriva Guvernului PSD-ALDE s-a împuţinat drastic la Oradea. La ora 19, în Piaţa Unirii erau doar 35 de persoane, iar până la ora 19.30, ora începerii protestului, s-au strâns cam 150 de oameni.

În Piaţa Unirii au fost mai multe umbrele decât pancarte. Pe o vreme câinoasă, când cu ploaie rece şi deasă, când cu ninsoare, manifestanţii au ţinut să sublinieze că ei nu vor renunţa la proteste. "Rezistăm şi nu cedăm!", "Şi pe ploaie, şi pe vânt, dăm cu Dragnea de pământ!", au strigat ei.

După ce au aflat că la Timişoara s-au suspendat protestele până vineri, manifestanţii orădeni şi-au întărit poziţia. Organizatorul Sebastian Duma a spus la megafon că miercuri, la ora 12, la Primăria Oradea va fi o ședință pentru obținerea unei noi autorizații. "Mâine ne vedem din nou aici, între orele 18 şi 23", le-a spus Duma, în vreme ce protestatarii au strigat înverşunaţi: "Plouă, ninge, Dragnea nu ne-nvinge!".

Cu toate că pentru acestă seară fusese anunţat şi un marş, acesta nu s-a mai ţinut, din cauza vremii. Din același motiv, spre deosebire de serile precedente, protestatarii nu au mai venit cu boxe și microfon.

Chiar dacă puțini, manifestanții au fost, în continuare, de toate vârstele: copii, tineri, părinți sau bătrânei, români, dar și maghiari. Mulți vorbesc despre faptul că își doresc alegeri anticipate, spun că sunt siguri că PSD nu ar mai câștiga alegerile și că orice alt partid ar conduce mai bine țara.

Doi tineri le-au împărţit ceai manifestanţilor, ca să îndure mai uşor frigul. În timp ce ei socializau, ploaia s-a transformat în zăpadă adevărată, astfel că întreaga piaţă din centrul oraşului a albit. Spre bucuria copiilor veniţi cu părinţii la protest, care au alergat neobosiţi prin ninsoare.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 20, însă circa 50 de orădeni au mai rămas în Piață, discutând pașnic între ei, până pe la ora 20.40.

Pe de altă parte, și manifestările din celelalte orașe au scăzut ca număr de participanți. Marți seară, la ora 20, în Piaţa Victoriei din Capitală aproape 5.000 de persoane au manifestat împotriva actualilor guvernanți, care au încercat modificarea codurilor penale pe ascuns. Tot în Capitală, aproximativ 2.000 de persoane protestează, în faţa Palatului Cotroceni, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Români treziţi-vă
Nefericita urlătură a lui FALCĂ de la ARAD "că să nu le lăsăm ţara lor" , adică nouă celorlalţi 20 000 000 de milioane de români din nefericire creează pui am văzut cum o fătucă de la SIBIU spălată pe creier spunea acelaşi lucru că ea nu vrea să lase ţara la cei mulţi. În altă ordine de idei eu aş propune ca să fie mutată preşedenţia de la COTROCENI pt acolo bântuie duhurile rele, o grămadă de ani a fost un HĂHĂIT CONTIU, iar acuma un RÂNJET de hienă care spune că mă românivoi sunteţi o naţiune tolerată în ARDEAL ca pe timpul lui HOREA ŞI EU O SĂ VĂ DEZMEMBREZ PE VOI.
Postat 08 Februarie 2017, 11:13 de Iancu_Remus
Deznadejde !
Sufletul poporului roman e vlaguit si amortit !!! In comoditatea si lasitatea lui se lasa omorat, furat, mintit,.... numai sa dorma linistit !! Somnul sufletului a nascut criminali, hoti, mincinosi care conduc destinele natiunii !! Nu va mirati scarbosi politicieni ca in amorteala asta romanul parca priveste cu speranta la divizarea romaniei , speranta de eliberare de mizerabilii aflati acum la destinele natiunii !! Vai de tara asta cand romanii se vor alatura ungurilor in dorinta de a se dezlipi de Romania voastra caci unii am inceput sa nu o mai simtim a noastra !!! Pacat de cei morti pentru libertate , onoare, mandrie nationala , cinste in 1989 .... noi am lasat in indolenta noastra toti talharii, mincinosii, hotii sa preia fraiele, destinele noastre demoland azi orice speranta pentru ziua de maine. Hotii, mincinosii fac legile si legea in Romania , noi platim taxe si impozite pentru imbuibarea politicienilor si asteptam ........... mai asteptam ceva ?
Postat 07 Februarie 2017, 21:51 de scortosul
chemati elicopterul de Targoviste
Cand nu mai iese nimeni in Piata atunci ultimul om din Poporul roman a disparut! Orice este posibil: depinde de noi ce alegem sa se intample. Ne desfiinteaza ei lasandu-ne fara onoare, fara demnitate, fara respect, sau le spunem noi : Stop hotilor! Sunteti ultimele lichele, ati supt-o destul 1947-1989, 1989-2017! Suntem vlaguiti de gestul vostru de nesatuli! Nu mai acceptam sa va lasam in continuare cu perversitatile voastre!
Postat 07 Februarie 2017, 20:47 de decalog
August 2031
Atunci sa parasiti Piaţa Unirii cand va zic eu.....
Postat 07 Februarie 2017, 20:37 de Citizen
Nu este corect !
Se pare ca numai dl.Duma este de acord cu anticipatele.De ce asa...subit? Lasă-i domnule sa guverneze, iar noi,noapte si zi,cu ochii pe ei.E o condiție mai de acceptat,din mai multe considerente.
Postat 07 Februarie 2017, 20:28 de Nofan
ati gresit considerand ca poporul roman e prost
Suntem cu ochii pe acesti infractori care din functiile lor publice ne fura in crucea noptii si in miezul zilei! Asa cum am iesit in prima clipa, asa vom iesi din nou si din nou de cate ori va fi nevoie. Miza e prea mare: existenta noastra ca popor! Suntem tradati de o clica de infractori care legifereaza in propriul interes infractional! Sa faca bine sa guverneze asa cum au fost trimisi sa o faca! Sa lase la o parte hotzaria si sa indeplineasca promisiunile facute catre cei mai oropsiti concetateni ai nostri! Sa vedem daca intr-adevar vor pentru acestia: educatie, cresterea nivelului de trai, servicii medicale de calitate, s.a.m.d. Oare cu fufa pusa de Ministrul Bodog la cel mai mare spital romanesc se poate imbunatati asistenta medicala sau se pune la cale continuarea "Filierei Oprescu" de drenare a banilor (ca fufa e "salteaua" acestuia).
Postat 07 Februarie 2017, 20:24 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON