URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2014, 13:18

Nou scandal în justiţia bihoreană: Patru judecători şi un avocat urmăriţi penal de DNA

Nou scandal în justiţia bihoreană: Patru judecători şi un avocat urmăriţi penal de DNA Judecătoarea Florica Roman (foto) e acuzată de trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului și complicitate la fals
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nou scandal în justiţia din Bihor. Procurorii DNA Oradea au început urmărirea penală împotriva avocatei Mariana Mihoc şi a patru judecători: Florica Roman, preşedinta Secţiei civile de la Curtea de Apel Oradea (CAO), colega ei de la secţia penală a Curţii, Denisa Vidican, respectiv Ovidiu Galea şi Raluca Cuc, ambii magistraţi ai Tribunalului Bihor.

Ancheta priveşte modul în care ginerele avocatei, Viorel Bodin, a fost scăpat de închisoare pentru tentativă de viol asupra fostei sale prietene. În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal şi unchiul lui Bodin, Gheorghe Jurcă, dar şi victima agresiunii, Florina Roman, şefă de exploatare în cadrul Geoasset SRL Budureasa, dar şi directorul general al firmei, Gelu Mărăcineanu.

Un viol cu împăcare

Povestea a fost prezentată în premieră de BIHOREANUL în februarie anul trecut, când procurorii aveau doar un singur suspect în caz, pe judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Aceasta fusese denunţată că ar fi primit 5.000 euro şi alte bunuri pentru a-l ajuta pe Viorel Bodin, ginerele avocatei Mariana Mihoc, să scape de pedeapsa de 2 ani şi 8 luni de închisoare la care a fost condamnat pe 2 iunie 2010 pentru o tentativă de viol.

Verificările făcute de procurori în urma denunţului au scos la iveală că, pentru a obţine eliberarea ginerelui său, Mihoc a înaintat instanţei două contestaţii în anulare, atât în numele violatorului cât şi al victimei, la care, la indicaţiile prietenei sale judecătoare, a ataşat două documente măsluite.

Prima era dovada împăcării între Bodin şi victima sa, act cumpărat cu 30.000 lei daţi fetei, antedatat 27 mai 2010, ca şi cum ar fi fost întocmit încă din timpul procesului, dar de pe care lipsea un amănunt important: semnătura bărbatului, aflat deja în spatele gratiilor. A doua, o adeverinţă de la locul de muncă al fetei, Geoasset SRL, semnată de directorul general Gelu Mărăcineanu, cum că în perioada 15-28 mai, când s-a judecat procesul de viol, aceasta nu putuse, chipurile, lipsi de la serviciu pentru a depune în timp util la dosar actul de împăcare.

Judecătoarea voia ceas cu cuc

Procurorii DNA susţin că după ce i-ar fi oferit avocatei consultanţă - ce demersuri să facă şi cum să întocmească documentele pentru ca acestea să fie acceptate de instanţă - judecătoarea Roman ar fi intervenit şi pe lângă colegii ei de la Tribunalul Bihor ca violatorul să obţină o soluţie favorabilă. Şi nu dezinteresat, fiindcă, potrivit denunţului, ar fi fost recompensată cu 5.000 euro, plus alte bunuri - păstrăvi, whisky - atât direct de avocată, cât şi de unchiul lui Bodin, Gheorghe Jurcă.

Anchetatorii n-au reușit să stabilească dacă judecătoarea a luat chiar 5000 de euro însă spun că aceasta a luat "o sumă de bani nedeterminată sub aspectul cuantumului şi alte foloase (păstrăvi, whisky). "Totodată, pentru a-şi exercita influenţa asupra judecătorilor de la Tribunalul Bihor, judecătoarea Roman Florica, a acceptat promisiunea unui ceas cu cuc vechi, pe care Jurcă Gheorghe urma să-l procure prin intermediul condamnatului", explică procurorii DNA într-un comunicat făcut public, luni.

Îmbârligături judecătoreşti

Deciziile Tribunalului Bihor au întărit suspiciunile procurorilor DNA: pe 9 iunie 2010, la o zi după ce avocata Mariana Mihoc a înaintat instanţei contestaţiile în anulare, judecătorul Ovidiu Galea a dispus preschimbarea termenului, din 24 septembrie 2010 în 16 iunie 2010, motivată cu o cerere formulată de către condamnat, chit că la dosar n-a existat o asemenea solicitare.

Apoi, pe 16 iunie, completul prezidat de Galea şi din care făcea parte judecătoarea Denisa Vidican a admis în principiu a contestaţia în anulare, fără să o motiveze, aşa cum cere procedura, dispunând totodată suspendarea executării sentinţei penale şi punerea de îndată în libertate a condamnatului. Asta chit că, doar cu două săptămâni mai devreme, acelaşi Galea dispunea condamnarea la închisoare a individului.

În final, pe 4 martie 2011, judecătoarele Raluca Cuc şi Denisa Vidican anulau definitiv sentinţa de condamnare, dispunând reluarea procesului, aducând ca argumente „probele concludente" depuse de părţi la dosar: adică falsurile ticluite de avocata Mihoc. Iar asta, în ciuda faptului că procurorul de şedinţă le-a atras atenţia că sunt măsluite! Cel de-al treilea judecător din complet a refuzat să le fie părtaş, prezentându-şi motivele într-o „opinie separată". În final, însă, o lună mai târziu, cazul a fost închis „prin împăcarea părţilor".

Abuz, trafic de influenţă, favorizarea infractorului

Acuzaţiile? Pentru judecătoarea Florica Roman, procurorii DNA au reţinut trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar pentru colegii ei, Ovidiu Galea, Raluca Cuc şi Denisa Vidican, abuz în serviciu cu obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi fals intelectual.

La rândul ei, avocata Mariana Mihoc este urmărită penal pentru favorizarea făptuitorului, două fapte de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, trei fapte de uz de fals.

Unchiul ginerelui ei, Gheorghe Jurcă, e anchetat pentru cumpărare de influenţă, favorizarea făptuitorului și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Victima violatorului, Florina Roman, cea care a acceptat să semneze pe documentele măsluite şi să le susţină în faţa judecătorilor, e cercetată acum pentru două fapte de fals, la fel ca şeful ei, Gelu Mărăcineanu, care a emis adeverinţa fictivă.

Citiţi întreaga poveste în articolul: Judecători sau infractori? Preşedinta secţiei civile a CAO, suspectată că a vrut să-l scape pe un bărbat acuzat de tentativă de viol

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
ARE BULAU OMU\' !!!
Oameni buni, de ce sa fie exclus omul? Daca in cugetul lui a considerat ca asa e mai bine, de ce sa fie toti indobitociti de ordinele de partid? Iarasi traim in comunism? Ne e dor de vremurile alea? BRAVO LUI, are curaj sa sustina/voteze ceea ce crede, nu sa fie un slugarnic la interese meschine!!!! Curaj, baiatule, nu te lasa!
Postat 10 Aprilie 2014, 18:11 de Manu
@ioncsi
De ce sa-i suspende???? Pai hotul ala de relu puscarelu n-a plecat de la minister direct la inchisoare!!! Sau prezumtia de nevinovatie este numai pt. ministri, presedinti de cj sau pt. ,,alesii" din parlament, care nu pot fi cercetati penal pt. ca nu vor colegii (niste hoti neprinsi inca!) ???
Postat 01 Aprilie 2014, 17:14 de ionica
????
Banuiesc ca sant suspendati...odata cu începerea u.p....sau pot si asa ??/hahaha
Postat 01 Aprilie 2014, 11:32 de ioncsi
Sper sa va manance melcii
CENZURAT
Postat 01 Aprilie 2014, 11:29 de Gaunel Palos
La ocna si muriti !
CENZURAT
Postat 31 Martie 2014, 23:30 de Alta dedicatie
Judecatorului Antik
Cand o sa-l ancheteze D.N.A-ul si pe judecatorul Antik Levente ca i-a castigat toate procesele nevestei, ilustra contabila doctor Cristina Antik, fosta contabila la aeroport Cristina Ionescu si actuala contabila la Pedagogic ??!?? Cucoana Cristina, sprijinita de marele judecator sot, a dat cadrele didactice din Pedagogic in judecata pentru ca acestea au indraznit sa-i faca sesizari la I.S.J, in urma carora cucoana a fost sanctionata disciplinar. Fix , pix sanctiunile I.S.J.-ului pentru ca toate le-a anulat instanta unde sotul lucreaza, ntrun timp record !! Cadrele didactice au ramas cu buzele umflate, iar Cristinutza isi flendura miniurile prin fata tuturor. Curtea de conturi a prins-o pe Cristinuta cu ceva delapidari pe la scoala din Toboliu pe unde a lucrat, dar dosarul se tot amana pana se prescrie. Asta cum se cheama?? D.N.A.-ul nu se sesizeaza nici acum?? Pana cand ? Probabil cand nu va mai avea sustinere politica pe la capitala judecatorasul.!!
Postat 31 Martie 2014, 22:18 de Cu dedicatie
nu mă pot abţine :)
I-A TRAS ARCU' CUCU :))))
Postat 31 Martie 2014, 21:09 de ADINA
MI-A FACUT O MARE NEDREPTATE
Această judecătoare mi-a făcut o mare nedreptate anul trecut în ianuarie 2013 într-o cauză privind un litigiu de muncă după ce tribunalul îmi dăduse câştig de cauză. Deoarece hotărârea curţiim de apel era defiinitivă şi irevocabilă şi-a permis să ofere o motivaţie aberantă pe care legal nu am avut cum s-o contest. Ştiu că foarte multe persoane au avut de suferit de pe urma deciziilor părtinătoare ale acestei judecătoare. Pentru noi cine mai face dreptate sau se consideră că HOŢUL NEPRINS ESTE NEGUSTOR CINSTIT?
Postat 31 Martie 2014, 19:46 de ALEXANDRU
Jos coruptia ! Jos coruptii !
Trebuie sparta odata aceasta cocina din justitie, plina de corupti (corupte).
Postat 31 Martie 2014, 19:22 de Succes, DNA !
Asa-i, sunt niste jigodii ! De ce sunt libere??
Revin cu precizari: cat a dat taraul-fiul sa-l puna prefect pe tac-su ? Cat a dat pop, fostul chelner de la dacia, ca sa-l puna prefect pe fiu-sau ? Aceste zdrente comuniste, corupte si incompetente populeaza asa zisa clasa politica din Bihor.
Postat 31 Martie 2014, 18:53 de cucul
Niste jigodii. De ce sunt liberi ??
Nu ma mira nimic. Aceste zdrente comuniste, corupte si incompetente populeaza asa zisa justitie din Bihor. Cred ca ar trebui scoase la iveala toate retelele prin care se traficheaza la preturi fixe solutii in instanta. Toata lumea stie cum se dau bani la noi. Faptul ca o judecatoare, cu mecla de taranca ceausista, cere spaga un ceas cu cuc, spune multe despre nesimtirea si tupeul ei. Se dau solutii halucinante, multi judecatori sunt corupti pana in maduva. Niste penali, carora sper sa le sune cu adevarat ceasul, fie el si cu cuc. Ignatul va veni mai devreme poate anul asta.
Postat 31 Martie 2014, 18:35 de Cucul
re:grefiera....
Acum la cate porcarii a facut smechera asta, trebuia sa i se infunde de undeva.....ce nu inteleg judecatorii corupti este ca ROATA SE INVARTE...Blestemele se prind...ca de omu când e suparat si mai are si dreptate BLESTEMA........
Postat 31 Martie 2014, 18:28 de eu
Dosar 96/35/2012
Se vorbeste prin targ ca problemele judecatoarei Roman se trag de la dosarul 96/35/2012, cand l-a lasat pe numitul pop claudiu adrian fara 60.000 de euro. Ceva-ceva e adevarat, iata ce a hotarat completul prezidat de judecatoarea Roman, citez : Solutia pe scurt: Constată că este nejustificată cota parte de 60.464,49 Euro din averea pârâtului Pop Claudiu şi, în baza art. 18 alin. 1 din Legea nr. 115/1996 dispune confiscarea în favoarea Statului român a sumei de 60.464,49 Euro de la pârât. Fără cheltuieli de judecată. Pt. cine nu stie, intre timp paratul pop claudiu adrian a ajuns prefect al judetului Bihor. Si paratul pop claudiu adrian n-a uitat cine l-a infundat, a asteptat la cotitura.... nu singur... se stie cine-i sunt complicii ! Ce ziceti dom' cipri, demascati lucratura ?
Postat 31 Martie 2014, 17:45 de grefiera
ŞTIAŢI CĂ ...
TOATE ASTEA SE TRAG DE LA FAPTUL CĂ SE RENOVEAZĂ DIN TEMELII PALATUL DE JUSTIŢIE ???!!!! IA GÂNDIŢI-VĂ OLEACĂ :)))
Postat 31 Martie 2014, 16:34 de ADINA
Pe cine sa credem?!
Iata ce scrie Gandul : Procurorii DNA spun că judecătoarea de la Curtea de Apel a primit în schimbul intervenţiei sale bani, păstrăvi, whisky, dar urma să primească şi un ceas cu cuc. ”Pentru a-şi exercita influenţa asupra magistraţilor Tribunalului Bihor, judecătoarea Roman Florica a primit de la Jurcă Gheorghe o sumă de bani ce nu a putut fi determinată sub aspectul cuantumului şi alte foloase materiale (păstrăvi, whisky). Totodată, judecătoarea Roman Florica a acceptat promisiunea unui ceas cu cuc vechi, pe care Jurcă Gheorghe urma să-l procure prin intermediul condamnatului” Deci nici vorba de 5.000 de euro ! Totul e vag, e o colectie de barfe ! Acum cine minte, Gandul sau ,,bihoreii" ?! Cred ca cei de la dna!
Postat 31 Martie 2014, 15:49 de ?!
Atentie !
dar aveti dreptul sa dati date dintr-un dosar care nu e hotarat irevocabil ?? Astea sunt supozitii , nu ??? Vede-ti ca s-a schimbat legea penala de la 1 februarie ...
Postat 31 Martie 2014, 15:12 de Maria
ham ham
@grivei SUBSCRIU! Ham Ham!
Postat 31 Martie 2014, 14:33 de TDS
DNA DNA DNA DNA DNA DNA
DNA, please, please fa te rog lumina si in cazul urmatoarelor dosare 12580/271/2011,7823/111/2012, 12321/271/2011, 12582/271/2011, 13036/271/2011, 11941/271/2011,12581/271/2011 12322/271/2011,11945/271/2011, 8026/111/2011, 3540/111/2008, 7765/111/2011,17823/111/2012 9661/111/2011,3883/111//2013, 8299/111/2011, 8301/111/2011, 8783/271/2012, 10502/271/2008, 10503/271/2008 16955/271/2011 5659/271/2012*, 17439/271/2010 10504/271/2008 17767/271/2010 17367/271/2010 17515/271/2010 IN TOATE ACESTE DOSARE APAR ANGAJATI AI ACELEEASI PERSOANE JURIDICE(sau rude), APARATI TOTI DE ACEEASI AVOCATA DIN ORADEA cu nume de rezonanta(sotie de fost MARE STAB IN JUSTITIA BIHOREANA)si trei prenume, toate au acelasi obiect, prestatie tabulara si in toate AU FOST PREZENTATE CONTRACTE FICTIVE! FICTIVEEEEEEEEEEEEEEE! DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA DNA1 Am sesizat si CSM-ul dar.......
Postat 31 Martie 2014, 14:32 de TDS
mesterul Manole
Presedintele instantei,si seful sectiei ... ar trebui sa fie primii care sa de-a cu subsemnatul, ca doar sunt subordonatii lor ..intotdeauna pica in primul rand ala de conduce ..ca inseamna ca nu-si face treaba !
Postat 31 Martie 2014, 14:05 de grivei
E bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Bravo DNA, incepe curatenia cu ce se ascunde de ani si ani sub covorul pe care calca magistratii!!! In sfarsit se vede ca si la Oradea exista DNA!!!
Postat 31 Martie 2014, 13:52 de Fuel
Meșterul Manole
Mare colcăială în justiția bihoreană! Din păcate nu totul iese la iveală! Doar o mică parte! Chiar dacă răspunderea penală este INDIVIDUALĂ, chiar dacă prezumția de nevinovăție funcționează, mă întreb cum comentează aceste evenimente Președintele TB(adică în ograda căruia se pare că s-a întâmplat ceea ce probabil s-a întâmplat)? Că Domnia sa e mare MEȘTER! Meșter MANOLE!
Postat 31 Martie 2014, 13:40 de TDS
Auzi la ea judecatoare, sa se vanda pentru un ceas cu cuc!
Ca s-ai cante la cap atunci cand manca pastravi, bea tarie scotiana si numara banii pentru ultimul racnet de Lastun rebotezat Dacia Mini!
Postat 31 Martie 2014, 13:40 de Bill
Iar scaunul "veşnicei" Cigan Dana Margareta scârţâie foarte tare !?!
Nu de alta dar până şi SRI are corupţii ei "nemărturisiţi" în lumea justiţiei !?!
Postat 31 Martie 2014, 13:33 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON