URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2013, 12:59

Marian Petre Miluţ: "Autostrada de la Debreţin ar putea transforma Oradea într-un hub important"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Marian Petre Miluţ, spune poziţionarea strategică în vecinătatea graniţiei cu Ungaria ar putea transforma Oradea într-un punct central din care oamenii de afaceri români să aibă legătură directă cu principalele oraşe europene, precum şi cu capitale ca Budapesta sau Viena.

"Autostrada de la Debreţin ar putea transforma Oradea într-un hub important. Combinat cu extinderea aeroportului, autostrada ar putea asigura legătura rapidă cu oraşe precum Munchen sau Viena. Vii, aterizezi la Oradea şi de aici, cu maşina, în câteva ore eşti la Budapesta sau în orice al oraş unde trebuie să ajungi cu afaceri", a spus Marian Petre Miluţ.

Aflat la Oradea cu ocazia şedinţei extraordinare a Colegiului Naţional Director al UNPR, desfăşurată în centrul de afaceri din Cetate, Miluţ a insistat asupra importanţei construirii acestei autostrăzi care să lege Oradea de vestul europei.

"E vorba de doar 30 de kilometri de autostradă care s-ar putea face într-un timp scurt. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să obţinem aprobarea Guvernului României, pentru că partea maghiară este foarte interesată de acest proiect", a declarat Miluţ.

Preşedintele UNPR a afirmat că susţinerea unui astfel de proiect, la fel ca şi iniţierea altor proiecte noi, trebuie să constituie un efort regional şi nu al unui singur judeţ.

"Aşa cum am spus şi în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Director, nimeni nu mai vorbeşte astăzi de proiecte locale, ci proiecte regionale. Bihorul va trebui să întreţină o relaţie bună cu judeţele limitrofe şi inclusiv cu partea maghiară pentru a putea iniţia astfel de proiecte", a spus liderul UNPR.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
autostrada ?
ce autostrada? de unde draq vorbeste idiotul asta? cine sa o finanteze? primaria? e ocupata cu cet-ul ca de buna ar fi buna ... dar in rrromanica s-au construit 46 de km in zece ani. prostii lansate sa muste cretinoizii.
Postat 01 Octombrie 2013, 11:26 de xlv
??
Ce este UNPR, e oare partidul de tradatori al lui Gabi Oprea?
Postat 01 Octombrie 2013, 07:56 de ioAn
Bai magaru\'
Sa faca aeroport la jumatatea distantei dintre Oradea si debretin, ca sa facem noi romanii din Bihor, etc drum mai lung plus sa platim taxa de aeroport si restul cheltuielilor, la unguri ???? bai nenorocitule, din cauza voastra (iudemeristii... voi ati blocat dezv. aeroportului din Oradea, ca sa mearga lumea cu banii sa-i dea in pusta), orasul asta e in urma cu dezvoltarea. Milut s-a referit clar la Aeroportul Oradea. Autostrada ar fi eventual pt cei care tranziteaza ungaria. \"Autostrada de la Debreţin ar putea transforma Oradea într-un hub important. Combinat cu extinderea aeroportului, autostrada ar putea asigura legătura rapidă cu oraşe precum Munchen sau Viena. Vii, aterizezi la Oradea şi de aici, cu maşina, în câteva ore eşti la budapesta sau în orice al oraş unde trebuie să ajungi cu afaceri\", a spus Marian Petre Miluţ.
Postat 01 Octombrie 2013, 01:54 de Airport
Mariane nu fi prost, că la Oradea sunt şi oameni inteligenţi nu numai bucureşteni !?!
Guvernul României nu dă aprobări pentru realizarea a 30 km de autostradă, din care 22 km ar fi pe teritoriul Ungariei. Iar pentru cei 8 Km de pe teritoriul naţional românesc există aprobare de pe vremea "prietenului" tău Emil Constantinescu. Aeroport Internaţional de anvergură regională la ZERO metri de intravilanul unui municipiu nu s-a mai văzut pe harta lumii, aşa că mai studiază relocarea, poate ai idei năstruşnice. Şi ultima observaţie ar fi despre cea ce ţine, concret azi, de relaţiile româno-maghiare despre care ... vom mai putea vorbi după ce se desfiinţează USL, UNPR cade în sondaje la 1/3 din cât are acum iar PDL rămâne cu doi membri, dintre care Udrea o să fie una.
Postat 30 Septembrie 2013, 17:48 de Carp III
Aeroport - Autostrada ... Da
Ar fi foarte bine, o autostrada Oradea - Debrecen ar avea sens mai ales pt Oradea si Bihor deoarece noi facem peste 200 de km pe E60 pana langa Budapesta ca sa ajungem pe autostrada sa te duci la Debrecen 80 de km, nu merita acum, Aceasta autotrada ar avea sens si pt Clujeni, Mureseni care de la Oradea ar fi pe autostrada spre orice punct din Europa, doar ca pe aceasta autostrada undeva la mijloc Oradea si Debrecenul ar trebui sa construiasca un aeroport modern care ar servi din start 2 orase cu aproape 500.000 de loc si 2 judete cu peste 1 mil. atunci ar fi important, viitorul va arata daca vom fi capabili sa facem aceste lucruri ... deocamdata cu sprijunul Bucurestiului care se chinuie de 23 de ani sa faca o autostrada de 58 km pe Comarnic- Brasov desi aceasta distanta o fac toti imbogatiti tranzitiei in 2-3 ore in week-end ...e deja alta poveste
Postat 30 Septembrie 2013, 13:59 de Gelu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON