URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2013, 10:18

Lovitură de teatru: Consilierul local Dorin Corcheş a demisionat din PDL!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul local Dorin Corcheş, care e şi şeful consilierilor PDL din deliberativul local, şi-a dat demisia din PDL Bihor!

Anunţul a fost făcut marţi dimineaţă, printr-un scurt comunicat transmis redacţiilor locale. "Prin prezentul comunicat doresc să vă fac cunoscută atât dumneavoastră, cât şi opiniei publice, faptul că azi, 25.06.2013, mi-am prezentat DEMISIA din Partidul Democrat Liberal şi implicit din toate funcţiile deţinute în interiorul partidului", a arătat Corcheş.

Fără să intre în detalii, politicianul a menţionat doar că "motivele care au stat la baza deciziei mele sunt de natură personală".

Decizie gândită

Contactat de BIHOREANUL, acesta a precizat că a luat această decizie după mai multe luni de reflecţie. "Azi dimineaţă mi-am înregistrat demisia la partid, gest pe care l-am făcut după o analiză zic eu serioasă care a durat aproape cinci luni. Nu a fost o hotărâre de moment, şi nici una uşoară, mai ales că am activat în PD 13 ani. Este cel mai corect gest pe care îl puteam face", a spus Corcheş.

Fostul PDL-ist a mai precizat că va explica în mod public motivele demisiei în cadrul unei conferinţe de presă pe care o va susţine joi dimineaţă.

De asemenea, Dorin Corcheş a specificat că va renunţa şi la calitatea de consilier municipal, pe care a dobândit-o pe lista PDL. "Înţeleg să fiu corect până la capăt, motiv pentru care, la proxima şedinţă a Consiliului Local, tot joi, voi anunţa demisia mea şi din poziţia de consilier", a spus viitorul fost şef al aleşilor locali ai PDL.

Întrebat dacă va continua să activeze în politică, Dorin Corcheş a sugerat că da, dar nu a vrut să spună unde. "Nu se pune problema de a mă retrage din spaţiul public", a afirmat el.

Contactat, la rându-i, şeful PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat că, din punctul său de vedere, Corcheş n-a avut motive să plece. "Demisia domnului Corcheş a fost o decizie personală a dumnealui şi este singurul în măsură să o explice. În partid nu i-a reproşat nimeni, nimic", a declarat, scurt, Ghilea.

Mutare surpriză

Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât în toamna trecută, la scurt timp după ce şi-a anunţat demisia de la şefia PDL Oradea, în urma rezultatelor dezastruoase de la alegerile locale, Dorin Corcheş nega cu vehemenţă că va pleca din partid, în ciuda unor zvonuri care arătau că ar dezerta la PSD sau la Partidul Forţa Civică.

Tânărul politician motiva, la acea vreme, că nu va face această mutare, deoarece se simte dator partidului.

"Am auzit despre mine ba că aş trece la PSD, ba că aş face parte din noua formaţiune a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Dar vreau să asigur pe absolut toată lumea că am fost, sunt şi cu siguranţă rămân membru al PDL, partid în care m-am maturizat din punct de vedere politic şi căruia îi datorez foarte multe", a spus Corcheş.

Pedeleşti, nu pedeleşti, vremea politicii trece. Bihorel regretă plecarea lui Dorin Corcheş din PDL!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
tradari si tradatori
Haideti sa fim seriosi, de cand acesti zelosi politruci sunt capabili de gandire profunda......Ei sunt doar zelosi executanti ai ordinelor de partid, ei nu gandesc, doar executa, iar drept recompensa pentru zelul depus la lipit afise in campania electorala, sunt recompensati cu un post de manager la vreo institutie de stat unde rolul lor principal este acela de a truca licitatiile in asa fel incat firmele de casa ale partidului sa castige iar finantarea oculta a partidului (oricare ar fi el) sa fie asigurata. D-le Corches, fiti rezonabil, in 3 luni veti jura credinta altui partid dar nu din dragoste pentru programul acestuia cu pentru dragostea pentru bani, pentru un post caldut, intr-o institutie de stat......Mi-e mila de aceasta tara condusa de indivizi ca si Corghes, Ile etc........Apropos, domnule Ile, pe cand o tradare, marca Corches, nu prea mai este ce "suge" la PDL......
Postat 26 Iunie 2013, 23:06 de popescu cristian
VAI ,VAI ..
Ce faceti bai, va pleaca executantii? Drep ca n-ati pierdut mare lucru, dar cui mai spune Avrigeanu cati bani trebuie adunati.....etc...cui mai dati voi ordine? voua/???nu e bine,,,,,
Postat 26 Iunie 2013, 17:51 de soso
nu aveti MINTE deloc, va place ce a facut
eu tot nu inteleg ce cauta tinerii in PDL ? vreti sa faceti fapte caritabile nu in POLITICA si ridicati in varf JEGURI ?:)))) nu aveti MINTE deloc, va place ce a facut UDREA, EBA , BLAGA , BASESCU sunteti mandri de ce ati facut ? Tinerii nu au minte , ei se strang numeric si habar au ce urmeaza, jaful banului public :)))) Ce a facut EBA pentru ROMANIA ?
Postat 26 Iunie 2013, 09:06 de tinerii nu au minte
au mai scapat de unul
garda lui ghilea defileaza triunfator incet incet vor ramane numai ei ,adica niste nimeni.Bravo corches,nu te-ai lasat calcat in piciore de trioul ghilea-bota -avrigeanu.
Postat 25 Iunie 2013, 23:08 de roni
:)
Felicitari D- l Corches si la m- ai mare, echipa de tineret te va urma!!!
Postat 25 Iunie 2013, 22:34 de Oti
porches,paguba in ciuperci
Un mare NIMENI ACEST PORCHES.SPER CA VA MERGE LA PNL SA-I DISTRUGA SI PE AIA
Postat 25 Iunie 2013, 21:37 de dan
PNL cota 10 la 1 pe un post caldut
Oare de ce la ultima sedinta a fost trup si suflet hotararilor USL din CL? Cred ca din constiinta, patriotism, dragoste de tara!!!
Postat 25 Iunie 2013, 21:29 de Adi Oradeanul
PORCHES
mai slab ca asta nu cred ca exista nici mai putin pregatit, dapoi sa vedeti si ce ,,bine se exprima,, ca de asa arata un ...............politician ............
Postat 25 Iunie 2013, 20:32 de UNU
hopaaa
Mai bine se sinucidea si las ca ne intalnim noi in alta viata
Postat 25 Iunie 2013, 17:44 de k1
@pdl si usl sunt morti
hehehehe... agonizezi iudemeristu\'. voi suntetzi putrezi demult.
Postat 25 Iunie 2013, 15:32 de lepre iudemeriste@
CARP III
Adevărat aţi grăit(scris).
Postat 25 Iunie 2013, 15:28 de Sargon
Ne auzim şi vedem prin 2016 !?!
PDL (dar şi celelalte partide) nu a (au) avut, aruncate în faţă, valori politice. Iar pe care le-a avut le-a pus rapid în linia a doua sau mai jos, ca nu cumva să le ia "liderilor" norma de apariţie mediatică. Pe de altă parte şi o parte a presei şi mass mediei în general s-a coalizat cu acei "lideri de sezon" (pe 4 sau 8 ani), reuşind cu nonşalanţă să nu-i ierte şi chiar să-i "condamne" pe cei care, ca membri ai unor formaţiuni locale, puteau fi adevăraţii lideri.
Postat 25 Iunie 2013, 15:03 de Carp III
copii sufera, cretinilor !!!
Oare cum se descurca parintii cu copiii la cumparaturi cu o asemenea SPECULA, nimeni nu i a masuri la asemenea ILEGALITATI aplicate in practica ? CONSILIUL CONCURENTEI doarme, tinem copiii IZOLATI in case , le spunem sa astepte pana la anul ? CITRICE, fructe romanesti de la cativa bani la adausuri mari, ce faceti ? VOI cu politica voastra de * ce CALITATE oferiti CETATENILOR ? mai puteti manca ?
Postat 25 Iunie 2013, 14:42 de sufera de prostia v
Felicitari.
Daca omul vrea sa faca politica este obligat sa se reorienteze, pdl=0
Postat 25 Iunie 2013, 13:42 de Lulu
DODO RE MI FA SOLO
"Mare domn, mic caracter"
Postat 25 Iunie 2013, 11:14 de Sargon
PDL si USL sunt MORTI pentru ROMANI, urmeaza altii :)))
mlastina are rolul de a distruge si a lasa in viata pe cei mai cruzi , asta este POLITICA :))) nu veti intalini oameni in POLITICA decat FIARE dresate sa te JEFUIASCA si UCIDA. SCOPUL lor este opusul JURIDIC .
Postat 25 Iunie 2013, 10:27 de asta e ROMANIA!!
PDL si USL sunt MORTI pentru ROMANI, urmeaza altii :)))
un tanar care promite multe dar nu poti construi bazele in MLASTINA, asta este PDL dar si USL , atentie !!!!! IN partide numai fapte penale faci de care nu te acuza nimeni :)))) liber la infractiuni cu carul !!!!! nu o sa vedeti verificate FUNDATILE sau partidele verificate juridic ca acolo sunt banii splati si voturi fraudate din greu de cei ce se prefac ca cunosc legea.:))).
Postat 25 Iunie 2013, 10:25 de asta e ROMANIA!!
Cat un pic,pic,pic ! Cat un .....
Cat un pic,pic,pic ! Cat un pic,pic,pic ! Pana nu o mai ramanea nimic ! Cat un ......
Postat 25 Iunie 2013, 10:25 de politicos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON