URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2015, 11:35

Ioan Mang: Bolojan să lase din orgoliu şi să asculte şi alte propuneri pentru dezvoltarea municipiului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce referendumul privind unirea Oradiei cu Sînmartin a fost invalidat, pentru a doua oară, din lipsă de cvorum, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, s-a arătat surprins de numărul mare de voturi adunate de echipa primarului Ilie Bolojan.

"Au adunat foarte multe voturi, mult mai multe decât sunt convins că ar fi fost normale", a declarat liderul PSD, luni, pentru BIHOREANUL. După cum se ştie, Mang este un opozant al proiectului de unificare, iar duminică nici nu s-a dus la vot, sfătuindu-i şi pe orădeni să boicoteze evenimentul.

Întrebat ce crede că ar trebui să se întâmple de acum înainte, Mang a cerut dezbateri: "Trebuie să ne aşezăm la masă, domnul primar trebuie să lase din orgoliu şi să asculte şi alte propuneri, ca să dezvoltăm municipiul şi zona din jurul municipiului".

Liderul social-democraţilor bihoreni consideră că Bolojan trebuie să spună cine este vinovat pentru "forma ilegală în care s-a organizat referendumul de ieri, fără buget aprobat şi depăşind cu mult suma despre care s-a spus că a rămas".

"Eu nu spun să răspundă domnul primar, că nu dânsul face cheltuielile. Dar cineva le-a făcut. Domnul primar a fost chiar dezinformat, că nu poţi organiza din 100.000 lei un astfel de referendum", a spus Mang, cu referire la declaraţiile lui Bolojan care afirma că cel de-al doilea referendum a fost finanţat din economiile de 100.000 lei realizate cu organizarea primului.

Ioan Mang a mai spus că grupul PSD din Consiliul Local va cere un raport al cheltuielilor şi justificarea provenienţei banilor plătiţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Referendum la pret de calculatoare
Oare sa fi costat referendumul, pe cap de locuitor, mai mult decat calculatoarele vandute de domnul Mang Universitatii din Oradea, pe unitate centrala? Ca nici NASA n-ar fi cumparat le pretul ala! Ce zici, domnule cibernetician, ati fi platit personal atatia bani pentru un calculator? Nici trasi la xerox, adica plagiati, asa-i?! Ca tot vorbim cifre...
Postat 17 Iunie 2015, 00:27 de CatalinPopa
turul trei - alt referendum
si care e problema???!!!! sa se faca un nou referendum , al treilea si, daca e cazul al 4-lea, pana vine lumea la vot peste 30% si invata sa vina sa se mobilizeze, sa se responzabilizeze, ca niste adevarati cetateni, pur-sange. si, daca reiese din peste 30% dintre voturile stranse, ca nu e de acord populatia cu unirea, atunci da... sa se caute alte metode de dezvoltare ale orasului. pana atunci insa, sa se faca alte referendumuri din banii dezinteresatilor, pana se stie ce se vrea cu adevarat. parerea mea.
Postat 16 Iunie 2015, 16:46 de vg
comentariu
domnule Mang de ce nu ati subscris si dvs. la initiativa multinationalelor din parcul industrial din zona Borsului care au sustinut referendumul, deoarece veniti si dumneavoastra din mediul privat, oradenii care lucreaza in multinationale doresc un oras unificat cu sanmartinul cu salarii mai mari pentru ei si familiile lor sau dumneavostra la firma de IT pe care o detineti sau ati detinut-o doriti ca absolventii oradeni de calculatoare sa ii angajati sa lucreze pe bani de nimic sau pe gratis?
Postat 15 Iunie 2015, 19:47 de nelu
DECI, PA
@OradeaCivitas: OOOPS! Acum sunt "DOMN"! E bine, dumneata sunteti DOMN sau DOAMNA? Si ziceti ca pana acum cativa ani aveam principii? Valeu, ce s-o fi intamplat cu ele! Pe pagina de Facebook Ioan Mang Politician NU SUNT OPRIT sa postez(cum se intampla pe paginile Ilie Bolojan, Primaria Oradea, Alina Gorghiu, DFlorica Chereches). In plus la Dezbaterea de la NEMA DOBANDA mi-a placut felul in care s-a prezentat! Mai departe Dvs. poti sa scrii ce vrei! Inteleg ca_Dvs. cunosti ceva din nemultumirile mele(frustrarile sunt totusi altceva), foarte bine, eu as fi dispus sa ne intalnim dar imi este greu ca Dvs. vei accepta! Deci, PA!
Postat 15 Iunie 2015, 18:38 de TDS
ma alatur lui - detectiv
E cazul sa mai intre in cursa toti miticii lui man(galita). Daca e show, show sa fie!! Propun sa sa lanseze intr-un cort de circ in fata la Lotus , ca sa vada bine din TRADE CENTER si primarul... poate un cort reusesc sa ridice tot psd-ul..
Postat 15 Iunie 2015, 14:12 de TC
Hai Mang!
Ioan Mang, nu ai sange in tine daca nu candidezi de primar, daca nu faci asta esti un simplu plagiator. Candideaza de primar si te sustin :), hai, fa-te de ras in toata regula. Sa vedem cate voduri aduni,hai cu ideile tale, ajuta orasul sa prospere, implementeaza un algoritm unic, dupa modelul lui Filip. Sus Mang! cat mai sus :)))
Postat 15 Iunie 2015, 14:06 de detectiv
@TDS
@TDS: D-le TDS, cu tot respectul va spun. Am vazut comentariile Dvs. pe pagina D-lui Mang, si m-au intristat foarte tare. Eu inteleg ca l-ati transformat intr-un buffer al nemultumirilor/frustarilor Dvs., dar totusi, cantati in struna unei alte persoane. Sunt sigur ca gasiti unul mai ok ca Mang totusi! Pana acum cativa ani erati un om cu principii.
Postat 15 Iunie 2015, 13:55 de OradeaCivitas
BOLOJAN=FALSURI=HOTIE
cu asta am spus totul(falsurile evocate de mine nu le-a făcut el dar ȘI LE-A ÎNSUȘIT deși știa că sunt FALSURI)
Postat 15 Iunie 2015, 13:43 de TDS
Mang=plagiat=hotie
cu asta am spus totul.
Postat 15 Iunie 2015, 13:37 de User anonimizat
NU
@CHRIS Nici chiar așa! NU!
Postat 15 Iunie 2015, 13:29 de TDS
denea
@OradeaCivitas DNA-ul face curățenie tot SELECTIV! EADS, Microsoft, ANRP sunt dosare care ZAC! Au uitat și de Udrea(parcă totuși unul din Dosare este trimis în Instanță!). A plătit din partea portocalie oalele sparte Ridzi(care își merită soarta pentru că a făcut ce a făcut pentru Eba). În rest despre Bolojan nu mai zic nimic că iar vei sări ca ars și tu, și Redacția!
Postat 15 Iunie 2015, 13:28 de TDS
@TDS
never say never!!!!! depinde ce iti promite.
Postat 15 Iunie 2015, 13:26 de User anonimizat
@TC
@TC: Iti spun sincer, la romani nu poti face ordine si curatenie decat cu forta. Vezi cum se intampla acum cu DNA ul. Are loc o curatare care trebuia facuta acum vre-o 10 ani, ca sa mai avem ceva sansae ca natie si tara a UE. La fel si cu Bolojan. Omul a incercat sa faca putin ordine in oras si asta e perceputa ca dictatura. Omul a avut si are si el imperfectiunile lui. Insa trebuie sa fi rau intentionat sa nu percepi ca realizarile bune le covarsesc pe cele negative. O sa spuna unii ca asta e democratie. Dar in Romania, democratia a luat o forma maladiva din pacate. Tendinta asta mioritica de eterna lamentare, e dafapt vizibila la toate popoarele latine, cum reflecta si literaturilr lor. De aceea trecem pe la Don Quijote, pe la Orazio, si ajungand la pastorul din miorita romaneasca! Mai buna oglinda nu este! In general, Oradea a fost dusa de nas de toti. Bolojan a mai miscat ceva. Oricum, daca Claudiu Pop se va lasa antrenat IAR de Ioan Mang in jocurile sale perfide, atunci chiar e clara treaba!
Postat 15 Iunie 2015, 13:18 de OradeaCivitas
NEVER
@CHRIS Mă retrag! Coleg cu Filip? NEVER!
Postat 15 Iunie 2015, 13:09 de TDS
@tc
din pacate cam 99% sigur nu va mai candida si nu neaparat asta din cauza referendumului. atunci sa va vedem "oradeni". am si propuneri de primari sau consilieri locali: filip, kiss, mang, bipeda rozalia, TDS, win(in)dos, pinonel, ionel(tot pinonel), agentultermic, platona, oradeanbihorean parca si multi altii care nu au altceva de facut decat sa sparga seminte cat e ziua de mare si sa isi faca norma de postari. astept cu drag campania electorala sa ii vad.bafta tuturor!
Postat 15 Iunie 2015, 13:02 de User anonimizat
D-le Bolojan, acum e momentul pt. un nou mandat!!!
V-as indemna, si sigur va ganditi, inainte de a lua decizii. Un nou mandat ar face din nou posibil ceea ce boicotistii au subminat!!! Un asemenea scor va spulbera toata cloca psd-ista si parte din cea udmrista. Nu va lasati dezamagit... oradenii au dat un vot zdrobitor proiectelor pe care le derulati!! Ei vor sa vada slabiciune...dar se vor lovi ca de un zid, pt. ca oradenii adevarati va iubesc si va respecta munca si truda pt orasul asta. Nu mai vrem puturosi , hoti si babe clevetitoare pe la colturi. Sa aratam tuturor ca respectul pt. omul muncitor nu a parasit orasul asta!!! Va astept la o noua candidatura, si impreuna vom realiza Oradea Mare!!!!
Postat 15 Iunie 2015, 12:54 de TC
!
@RaulFoica E o idee! Voi reflecta!
Postat 15 Iunie 2015, 12:52 de TDS
@Gigi
@Gigi: Nu stiu daca ai obserat, dar in viziunea d-lui Mang si a multora din anturajul sau (si el si putinii care il mai sustin nu sunt altceva decat niste dictatori intr-un PSD Oradean aflat intr-o permanenta hemoragie de oameni ok si idei) Oradea ar trebui sa devina mai nou un pol de competente IT, uitand D-nul Mang ca si dansul si familia sa au avut, si inca mai are un mare amestec la ce se intampla la universitate. Cand aceasta are profesori cum e el, de unde sa mai ai pretentia si speranta ca o sa inceapa sa scoata ITist competenti pe banda rulanta. Eu nu sunt fan PNL sau alt partid, recunosc ca am sustinut referendum-ul, recunosc si ca, in perceptia mea Oradea a evoluat sub mandatul lui Bolojan, DAR TOTUSI, MANG IOAN este ultima persoana care ar trebui sa comenteze despre ce se intampla in oras, si mai ales, in judet, dupa ce 3 ani la Consiliul Judetean a dormit pe banii contribuabililor fraieri.
Postat 15 Iunie 2015, 12:45 de OradeaCivitas
Mang=noul primar, TDS=viceprimar
Haideti, haideti baieti, ca va sustinem TOTI! Faceti ceva in privinta asta repede repejor, sa va putem vota!!! de paispe ori!
Postat 15 Iunie 2015, 12:38 de RaulFoica
Profesoru'
Si cam care ar fi acele propuneri ? Exprima-te! Lumineaza-ne, Mesia. Are PSD un plan in umbra? sau doar vorbeste Mang ca sa nu adoarma? Nu a venit in atatia ani cu ceva concret si va veni acum. Nu-i nimic. Veti vedea procentul la alegeri in Bihor.Personal, pe banii mei, voi face anti-campanie PSD din casa in casa ,cat e drumul pe care il parcurg zilnic Oradea-Beius.
Postat 15 Iunie 2015, 12:09 de gigi1
mang profesor universitar cu plagiat dovedit
incredibil cata nesimtire poate exista in acest specimen...
Postat 15 Iunie 2015, 12:08 de vlad_oradea
Mang
Mang e nimic mai mult decat o petarda! Nici daca ar fi modificat genetic nu s-ar ridica la nivelul lui Bolojan!
Postat 15 Iunie 2015, 12:03 de kaboom
@Ioan Mang
@Ioan Mang: Le are si Bolojan pe ale lui, nu am zis niciodata nu dar, daca lasa el asa zis-ul orgoliu, lasati si Dvs. Oradea?
Postat 15 Iunie 2015, 12:02 de OradeaCivitas
...mang - tu ai fi scos 3500 voturi la xerox..
...esti frapat de numarul de voturi + de cele 98la suta (pentru). Cat de fericit erai tu si Dragnea sa fi organizat asa ceva - rezolvai cu 5 procente peste 30 la suta. Dar, spre surprinderea ta, acest domn Bolojan a acceptat votarea asa cum a fost (peste imaginatia ta) , cu tot boicotismul magiaro-psd...adevarul e ca sunteti desfiintati!!! Ati politizat ceea ce nu trebuia, dar ati primit o palma de nici acum nu v-ati trezit. Asa ca orgoliul si nesimtirea de a nu sprijini proiectul asta -- va va costa SCUMP!!! Dar suferinta e a noastra , a intregii cetati care suntem pricopsiti cu asemenea specimene... (ar fi cazul sa -ti tai "mustata" si sa vedem cine esti cu adevarat )
Postat 15 Iunie 2015, 12:01 de TC
OTL
Dacă ar fi vorba doar de ORGOLIU! dar deja e vorba despre ÎNCĂPĂȚÂNARE! Idee fixă! Oricum trebuie să se facă public un raport clar al cheltuielilor. Eu vreau să știu care a fost temeiul logal pentru PRESTAȚIA OTL(de-a dreptul intoxicarea zilnică a călătorilor cu afișe și mesaje electronice). Cine a negociat cu OTL, pentru ce sumă, dacă s-a plătit sau nu!
Postat 15 Iunie 2015, 11:53 de TDS
Mang_litorule, ce i-am zis si bolovanului: MARS !
Iti trebuie nesimtire de hot (plagiatul e o hotie! vezi dex-ul), sa vii tocmai tu sa ,,comentezi" referendumul! Lumea a stat acasa pt. ca nu-l vrea pe bolovan, dar sa nu crezi nicio clipa ca te-ar vrea pe tine sau pe alta canalie psd-ista la primarie!
Postat 15 Iunie 2015, 11:50 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON