URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2016, 16:01

Hop şi ei! Consiliul Judeţean se declară "unic negociator" pentru cursele de pe Aeroportul Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean nu suportă că Primăria orădeană "i-a luat faţa" în chestiunea înfiinţării, din primăvara anului viitor, a unor curse între Oradea şi Constanţa operate de compania low cost Blue Air, anunţându-le în prima zi a acestei săptămâni.

Marţi, la aproximativ două ore după ce directorul Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, a emis un comunicat în care afirmă că aceste zboruri ar fi datorate "actualei conduceri a Consiliului Judeţean", care le-ar fi negociat "de câteva luni", purtătorul de cuvânt al CJ a trimis şi el presei orădene un mesaj similar, în care - mai mult - spune că aceasta este singura instituţie care poate negocia cu operatorii de transport aerian.

"Consiliul Judeţean Bihor, în calitate de acţionar unic al Regiei Autonome Aeroportul Oradea, continuă demersurile în vederea asigurării unor curse externe low cost. Sunt vizate mai multe destinaţii europene, în momentul de faţă fiind pe rol finalizarea contractelor. Cursele vor fi anunţate în momentul semnării documentelor oficiale", se spune în comunicatul CJ.

Acesta subliniază că "Consiliul Judeţean Bihor este singura instituţie care, potrivit legii, poate negocia cu operatorii de zboruri, destinaţii, orare şi frecvenţe ale curselor, cu decolare sau aterizare pe Aeroportul Oradea" şi, ca atare, "orice anunţ cu privire la diferite zboruri ce vor fi operate din Oradea, venite (sic!) din partea altor instituţii, sunt doar speculaţii fără temei legal sau documente oficiale".

Deşi anunţul privind înfiinţarea zborurilor Oradea-Constanţa a fost făcut luni pe de o parte de către Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi în Regiune, iar pe de altă parte de compania Blue Air, comunicatul CJ mai afirmă: "Confirmarea zborurilor de pe Aeroportul Oradea poate fi făcută doar de către reprezentanţii CJ".

În finalul comunicatului, şefii CJ roagă instituţiile, dar şi firmele, să nu se mai "amestece" în chestiunea zborurilor. "Consiliul Judeţean Bihor adresează rugămintea catre toate entităţile juridice, publice sau private să se menţină strict in sfera lor de competenţă şi să se abţină de la afirmaţii pe teme care în mod cert nu intră in atribuţiunile lor", se arată în mesajul conducerii CJ.

Citiţi pe această temă şi articolele

Anunţ al Primăriei: Blue Air va opera, din 2017, curse pe ruta Oradea - Constanţa şi retur

şi

După ce Primăria Oradea a anunţat cursele Blue Air către Constanţa, directorul Aeroportului afirmă că ele se datorează "actualei conduceri" a Consiliului Judeţean

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
declaratii ce dovedesc ura lor pt o primarie eficienta la al carei nivel nu pot ajunge. si prostia din ei insisi...
astia isi dovedesc prostia prin declaratii: sa intelegem deci ca de vrea o agentie de turism sa faca zboruri charter Oradea-Grecia/Turcia/orice cu avionul lor propriu, tra sa mearga sa discute cu Mang prima data? Oare si patronii de la Emerson tra sa sune la CJ Bihor sa ceara aprobare sa aterizeze la Oradea? Astia chiar vor sa reinstituie moda in care sa se vina firme cu plicu pe la ei la centru pentru aprobari?! Conf. legii, operatorii pot de buna voie sa gandeasca unde vor sa lanseze curse, si cu acceptul aerogarii (nu a actionarului acesteia)se mai discuta pt un anumit interval orar, costuri etc. De asemenea, putem sa intelegem ca cei din conducerea aerogarii nu au drept de semnatura (decat eventual pentru achizitia de hartie igienica de la baie), si toate trebue sa le trimita pentru semnat si aprobat prin mana celor de la Consiliul Judetean!?
Postat 06 Septembrie 2016, 22:56 de unu
NU C.J. "se declară" unic negociator ci LEGEA!
"Consiliul Judeţean Bihor este singura instituţie care, potrivit legii, poate negocia cu operatorii de zboruri, destinaţii, orare şi frecvenţe ale curselor, cu decolare sau aterizare pe Aeroportul Oradea".
Postat 06 Septembrie 2016, 19:41 de eutanasiu
Politicieni de doi lei pt. votanti de doi lei!
Toata tevatura asta nu-i de ieri, de azi! Originea razboiului dintre pasztor si bolovan, dintre cl si cj e in legea electorala dupa care s-au desfasurat alegerile locale. O lege votata de toti protagonistii. Ce e democratic in faptul ca prin tot felul de escrocherii (culmea! legiferate!) 27% din totalul alegatorilor care l-au votat pe primar au insemnat 71%?! Sau cei 42241 de oradeni dintr-un total de 188945 cu drept de vot,adica 22%, care au votat pnl la consiliul local au ,,insemnat" in final 57,6%!!! La fel au stat lucrurile si la cj. La alegerile locale din 1992 au fost doua tururi de scrutin, dar daca intr-o localitate prezenta la vot era sub 50% scrutinul se relua! In timp ce noi stateam ca oile, ,,alesii" ne-au luat din putere cate putin, pana am ajuns in situatia de mai sus, ca 27% sa fie egal cu 71% sau 22% sa fie cat 57%...
Postat 06 Septembrie 2016, 17:19 de pinonel
Low level,low cost
Parc-am fi la gradinita de copii plina cu ''jucarii ".
Postat 06 Septembrie 2016, 17:03 de Iness
...
Fix ca niște oligofreni... Politicieni de doi lei.
Postat 06 Septembrie 2016, 16:25 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON