URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2011, 12:55

Ex-procurorul Alexandru Lele, despăgubit cu 500.000 euro de Tribunalul Braşov

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Braşov s-a pronunţat în cazul procesului deschis de ex-procurorul Alexandru Lele împotriva Statului Român, în care solicita daune morale pentru perioada de 6 ani în care a fost suspendat şi purtat inutil prin tribunale pentru un dosar în care a fost acuzat de fapte de corupţie.

În urma dezbaterilor, magistraţii Tribunalului Braşov au admis, în parte, acţiunea lui Lele, şi au obligat Statul Român, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor, să plătească fostului procuror echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 500.000 euro, reprezentând daune morale, despăgubiri materiale de 70.000 lei şi cheltuieli de judecată în sumă de 7858,71 lei.

Decizia Tribunalului Braşov nu este definitivă.

Procurorul orădean Alexandru Lele a fost suspendat din funcţie prin ordin al ministrului Justiţiei în anul 2002. El a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea infractorului, fals intelectual şi reţinere sau distrugere de înscrisuri, fiind denunţat de mai mulţi oameni de afaceri că ar fi pretins şpăgi pentru muşamalizarea unor dosare.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 1999-2001, Lele ar fi contribuit la favorizarea unor infractori pe care, în calitate de procuror, îi cerceta în dosare penale. În unele dintre cazuri, acţiunile sale ar fi fost determinate de pretinderea şi primirea unor sume de bani. Rechizitoriul susţinea că Alexandru Florian Lele ar fi păstrat timp de peste cinci ani, fără să-l fi luat în lucru, un dosar în care două persoane erau cercetate pentru fals şi uz de fals, infracţiuni săvârşite cu ocazia înmatriculării nelegale a unor autoturisme.

Din anul 2002 până în 2005, procesul procurorului orădean a fost mutat de la Oradea la Suceava, apoi la Alba Iulia, iar un an mai târziu, printr-o decizie penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cazul a fost restituit la Parchetul Înaltei Curţi pentru neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriul întocmit pe numele magistratului fiind confirmat de către procurorul general adjunct al României şi nu de către procurorul general.

Instanţa a aplicat în cazul procurorului Alexandru Lele aceeaşi dispoziţie dată de judecătorii instanţei supreme în dosarul Flota, care au constatat că lipseşte semnătura procurorului-şef al DNA de pe rechizitoriul prin care au fost deferiţi Justiţiei Traian Băsescu şi alţii.

Ulterior, Lele a primit soluţii de scoatere de sub urmărire penală atât de la DNA, cât şi de la Parchetul Înaltei Curţi iar pe 28 ianuarie 2008, Consiliul Superior al Magistraturii a decis repunerea lui în funcţie.

Doi ani mai târziu, pe 28 decembrie 2010, Alexandru Lele s-a pensionat iar în prezent activează ca avocat specializat în drept penal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Trist, dar adevarat!
Prostia nu doare, dar costa.
Postat 05 Noiembrie 2011, 15:57 de safe
legea micii reforme
corect: \\\"sentinta Tribunalului Brasov poate fi atacata numai cu recurs la Curtea de Apel Brasov, conform art. 506 aliniat (5) Cod procedura penala, text introdus prin art. XVIII pct 63 din Legea nr. 202/2010\\\"
Postat 03 Noiembrie 2011, 20:21 de corect
deci:)))))
Numele dvs. si nr. masinii sunt date cu caracter personal care, pt. a fi prelucrate,obliga existenta acordului proprietarului in acest sens.
Postat 03 Noiembrie 2011, 19:36 de oradea
nu mi cere voie sa ti o freci singur
ca ma lasa rece doleanta ta :)) si daca vrei Cxxxx cumparati :)) un vibrator ajuta regleaza hemoroizii :)) si orientarea sexuala
Postat 03 Noiembrie 2011, 19:06 de Ilie de l
gosh...
Anca (daca asta e numele tau), esti cam incoerent(a) ! Nimeni nu intelege nimic din ce spui. Mai umbla si tu la sintactica, ortografie, ortoepica si punctuatie :P
Postat 03 Noiembrie 2011, 18:59 de Ilie de la scularie
Doamne ajuta!
sanatate EX PROCUROR , cel mai bun e intodeauna inlaturat:)) deranjeaza in ROmania lui BASESCU :)) mine e ziua lui ce i doriti:))!!! o executie ca ...... :))) sa ne auda cel de sus :))
Postat 03 Noiembrie 2011, 18:21 de ANKA
poti sa behai
cre ca faci spume ciucase, acum ca lele a castigat procesul. stai sa vezi cand le-o castiga pe-alea cu tine si gasca ta de santajisti, ce-o sa fie !
Postat 03 Noiembrie 2011, 17:06 de abel si cain
Nu am nevoie de coasa :))
hai sa ti spun ceva sanatos HOTUL neprins negustor cinstit ramane, are viclenie stie sa traisca si fara sa muncesca nu e de aruncat e de pretuit , la ce foloseste un prost care munceste sa fure? la coda vacii, furi azi furi maine si in final tot te prinde pentru ca nu te saturi:)) deja cazi in propria capcana iti furi VIATA:))
Postat 03 Noiembrie 2011, 15:11 de ANKA
anka
du-te batetzi coasa
Postat 03 Noiembrie 2011, 14:57 de nm
bravooo in instanta si daune cerute statului
bravoooo, si eu vreau banii castigati LEGAL si daune morale:)) FELICITARI un roman nu o carpa sociala ca multii altii functionari publici care fac abuzuri, auzi functie inalta si prostesc omul , LEGEA vorbeste nu GUNOAIELE societatii puse pe criterii politice in functii, mi as dori ca totii care nu respecta legea sa nu aiba putere sa mai mance, sa se usuce precum pomul lasat in vant sa dispara de pe pamantul romanesc, fugiti unde vedeti cu ochii dar lasati romanul sa fie roman, fara abuzuri, fara lacomie.
Postat 03 Noiembrie 2011, 14:36 de ANKA
@ioan
N-ai dreptate domnule! Este de toata p.u-la, aceasta creatura!!!
Postat 03 Noiembrie 2011, 14:14 de sasa
jenant!
jenant acest individ! adica, mai bine zis, e morbid.
Postat 03 Noiembrie 2011, 13:46 de ioan si nu ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON