URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2013, 09:58

E oficial: Dr. Ovidiu Pop, revocat de la şefia Spitalului Municipal şi înlocuit, provizoriu, cu dr. Carp

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La nici două săptămâni după ce BIHOREANUL a dezvăluit că managerul Spitalului Municipal din Oradea, dr. Ovidiu Laurean Pop, s-a aflat în incompatibilitate şi în conflict de interese, şi la trei zile după ce Consiliul de Administraţie a confirmat această situaţie, votând propunerea de revocare a lui Pop din funcţie, primarul Ilie Bolojan a semnat vineri dimineaţă dispoziţia de revocare.

Mai mult, primarul a ţinut să participe la raportul de gardă de la Municipal şi să-i anunţe personal pe şefii de secţii că începând din 1 noiembrie vor avea un manager nou, interimar, în persoana dr. Gheorghe Carp.

Rocade în trei

"La ora 8 am participat la raportul de gardă şi am comunicat şefilor de secţii că domnul doctor Carp va asigura interimatul până la organizarea unui concurs pentru ocuparea poziţiei de manager, cel mai probabil în această lună, cel mai târziu până în luna februarie, conform legii", a declarat Ilie Bolojan pentru BIHOREANUL.

Cum dr. Carp deţine funcţia de manager la Spitalul Clinic Judeţean, dar nu putea conduce în acelaşi timp două unităţi spitaliceşti, el şi-a suspendat contractul de la Judeţean. În locul lui, primarul a numit-o ca manager pe doctoriţa Lucia Daina, care fusese până acum director medical, iar poziţia acesteia va fi preluată de dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor. Ambii vor conduce Spitalul Judeţean pe durată determinată, până când dr. Carp îşi va prelua prerogativele.

Conform spuselor primarului, la Municipal Carp are două obiective: asigurarea în condiţii normale a funcţionării spitalului şi încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli, în prezent grevat de un deficit de aproximativ 600.000 euro (la un total anual de circa 15 milioane euro).

De notat că dr. Gheorghe Carp a mai condus Spitalul Municipal mai mult de cinci ani, înainte ca în 2008 să fie desemnat viceprimar al Oradiei.

Fără Pop

Managerul revocat din funcţia de la Municipal, dr. Ovidiu Pop, nu a participat la raportul de gardă, deoarece nu se află în Oradea, însă fusese informat în legătură cu revocarea sa din funcţie.

Această măsură a fost propusă la şedinţa din 29 octombrie a Consiliului de Administraţie, unde patru din cei cinci membri votaseră ca atare (dr. Foldes Adalbert, dr. Hadrian Borcea, dr. Ovidiu Burtă şi ec. Dacian Foncea), unul singur opunându-se (dr. Daniela Rahotă).

Consiliul de Administraţie a reacţionat în acest fel după ce BIHOREANUL a dezvăluit, săptămâna trecută, că dr. Ovidiu Pop s-a aflat în incompatibilitate şi în conflict de interese. Concret, la numirea în funcţia de manager, în decembrie 2010, Pop avea, totodată, şi un contract de prestări servicii cu spitalul privat Pelican, renunţând la acest contract (care i-a adus în doi ani peste 139.000 lei) doar la începutul acestui an.

Totodată, dr. Pop a semnat, ca manager al spitalului public, un contract (de peste 130.000 lei) în beneficiul spitalului privat, pentru ca o maşină a acestuia să asigure transportul, pe timp de noapte, al probelor de sânge recoltate de la secţiile Infecţioase, Pneumoftiziologie şi Psihiatrie.

La revocarea lui Pop din funcţia de manager al Spitalului Municipal a contribuit, de asemenea, faptul că - deşi această unitate este singura din Oradea căreia CAS Bihor nu i-a scăzut alocările financiare în cursul anului curent - a acumulat un deficit de peste 2 milioane lei, ceea ce l-a determinat să iniţieze reducerea sporurilor salariale ale medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Nu!!
Orasul asta amarat nu mai are doctori care sa conduca un nenorocit de spital, de acelasi Carp, cocoselul, e numit. Normal, doar e servitorul lui Bolojan!!!!
Postat 01 Noiembrie 2013, 19:10 de Sapho
SUPer BOLO
"Singurele reforme, singurele urme de progres, singurele masuri in favoarea populatiei sunt luate la insistentele institutiilor europene, cu mare rezistenta din partea politicienilor autohtoni corupti." Subscriu la cele zise de comisarul rex. Si totusi sustinatorii lui Pop o dadeau cotita ... ca dl. Pop e in concediu si ca nu se pot dispune masuri pana revine... si iata ca medicii de la Municipal se trezesc cu un coleg nou vineri dimineata si gata... se rezolva... Pai cum e cu legile in vigoare?
Postat 01 Noiembrie 2013, 18:30 de Adi Oradeanul
cucu
va fi numit un alt penal de-al lui BOLO situ despre cine este vorba, pentru multa lume va fi surpriza
Postat 01 Noiembrie 2013, 16:01 de cucu
legea umbla in romania cu capul spart
Ne miram ca s-a aplicat legea chiar si atat de tarziu! Mare lucru ca o situatie ilegala de incompatibilitate a fost corectata dupa cativa ani! Cine raspunde pentru nerespectarea legii in acest caz? Consiliul de administratie, primarul orasului, altii? Suntem in Romania, tara in care legea este pentru cei prosti, iar smecherii pusi politic comit infractiuni. Avem institutii publice slabe si subordonate politic de catre cei care incalca legile tarii: politrucii care guverneaza. Singurele reforme, singurele urme de progres, singurele masuri in favoarea populatiei sunt luate la insistentele institutiilor europene, cu mare rezistenta din partea politicienilor autohtoni corupti.
Postat 01 Noiembrie 2013, 13:18 de comisar rex
Familia lui "speedy gonzales", mai prăfuită cu timpul, e peste tot !?!
... Doi directori într-unul singur e mai rar !?!
Postat 01 Noiembrie 2013, 10:44 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON