URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2011, 15:41

Bolojan despre plecarea lui Ţîrle la PDL: "Cel mai greu îi va fi să spună de ce nu şi-a făcut treaba"

Bolojan despre plecarea lui Ţîrle la PDL: "Cel mai greu îi va fi să spună de ce nu şi-a făcut treaba" Acum 3 ani, la instalarea în funcţie, Radu Ţîrle părea o alegere bună a liberalilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrebat ce părere are despre anunţata plecare a colegului său de partid, Radu Ţîrle, la PDL, formaţiune care i-a promis o nouă candidatură la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, liderul PNL Oradea, Ilie Bolojan, a afirmat că nu aprobă asemenea gest, dar nici nu se va grăbi să toarne "lături" în capul acestuia.

De ce îl vrea PDL pe Ţîrle

"Eu nu încurajez aceste plecări, nu mi-a plăcut niciodată când un ales local sau naţional a plecat dintr-un partid în altul, indiferent de la ce partid pleacă şi indiferent la care partid pleacă. După părerea mea, orice ales care face un asemenea gest îşi trădează electoratul, pe cei care l-au ales şi pe cei care l-au sprijinit, şi îi va fi greu să se uite în ochii acestora", a spus Bolojan.

În ce priveşte motivaţia invocată de Radu Ţîrle, care a recunoscut că se întoarce la PDL fiindcă liderii democrat-liberali i-au promis o candidatură la şefia CJ în alegerile de anul viitor, arătându-şi tototdată nemulţumirea că din partea PNL s-a arătat interesat de această funcţie senatorul Cornel Popa, Bolojan a afirmat că nu e vina parlamentarului că este preferat de mai mulţi bihoreni decât e Ţîrle.

"Sondajele făcute în Bihor au arătat fără echivoc, fără să fie «coafate», că domnul Popa are 32,5% din opţiunile bihorenilor, iar domnul Ţîrle aproximativ 17%. Şi atunci cine este de vină? Domnul Popa? Nu. Domnul Ţîrle, evident", a spus primarul Oradiei.

De asemenea, Bolojan a afirmat că, în opinia sa, partidul de guvernământ profită de "disponibilitatea" lui Radu Ţîrle de a mai candida la şefia CJ, deoarece PDL Bihor nu are oameni care să piardă onorabil. "Niciun candidat al PD n-a depăşit, nici măcar în sondajele lor, 10%, de aceea pentru PD domnul Ţîrle poate fi o salvare. Nu pentru a câştiga, ci pentru a nu obţine un rezultat catastrofal", a spus liderul liberalilor orădeni.

Faci spectacol sau faci treabă?

În opinia primarului Oradiei, lui Ţîrle îi va fi foarte greu în campania electorală să explice bihorenilor de ce nu a realizat măcar o parte din ceea ce a promis în 2008, şi a afirmat că "nu ţine" scuza conflictului personal dintre şeful CJ şi patronul firmei Selina, Beniamin Rus.

"Lumea nu ne întreabă cum am făcut ceva sau altceva, ci ne întreabă ce am făcut. Unii cred că oamenii pot fi convinşi spunându-le de ce nu ai făcut, dar nu cred că vor avea succes cu asemenea explicaţii", a spus Bolojan.

Primarul a dat exemple de situaţii când şi el se afla în conflict cu firme de construcţii, dar - în loc să se certe în public cu patronii - a preferat să găsească metode de a-i obliga să execute lucrările la calitatea şi la preţurile prevăzute în contracte.

"Chiar imediat după ce am preluat Primăria, am constatat că firma care executa lucrări pe Calea Clujului nu avea nici măcar proiect tehnic. Puteam face o conferinţă de presă în care să arăt ce au făcut «duşmanii poporului», dar cele 10.000 de maşini care trebuiau să treacă în fiecare zi pe acel drum nu puteau aştepta până se termina spectacolul. Pe strada Ibsen, unde o altă firmă, a unui consilier local, aştepta de doi ani să înveţe cum să sape şanţuri, stătea pur şi simplu, dar cum-necum am închis lucrarea în condiţii de calitate şi preţ corecte. Pe strada Ecaterina Teodoroiu - chiar şi locatarii au uitat - era plătită o firmă să se ocupe de proiectul pentru rezolvarea problemelor de termie. N-am stat să aştept după ea, că dacă aşteptam şi acum era blocată strada şi aveau oamenii aceia de ce să protesteze", a amintit primarul.

Bolojan a concluzionat că "un ales are opţiunea să facă spectacol sau să-şi facă treaba", iar problema lui Ţîrle este că nu a înţeles acest lucru. Cu toate acestea, a încheiat primarul Oradiei, "n-o să ma auziţi niciodată că o să-i torn hârdaie de lături în cap".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Haida de !
De ce nu si-a facut treaba Tirle ? In afara slabei capacitati manageriale ... din cauza principalului sponsor al primarului Bolojan, respectiv ducele Beniamin Rus de Selina, care i-a tras-o direct in mandat.
Postat 26 Octombrie 2011, 17:51 de Lola
Tema de reflexie.
Ca om politic si administrator de judet, Tirle nu inseamna nimic. Presupusa pregatire profesionala ar trebui sa-l impinga spre decenta, dar a preferat prostitutia politica. Nu am dreptul de a judeca pe nimeni, opinia mea este rezultatul dezamagirii fata de un om care nu-si respecta, inainte de toate, credinta.
Postat 23 Octombrie 2011, 10:18 de safe
de meditat
ar trebuie sa mediteze PNL cu alianta cu PSD, ca majoritatea celor ce au votat liberalli, detesta PSD; nu e corect ca Bolo sa-l critice acum , dupa 3 ani pe Tarle ca nu a facut nimic, ci mai corect a fost sa taca sa-si vada de treaba, Tarle a ramas pe functie ca a avut cine-l vota, in ciuda faptului ca unii (nu putini), ar fi vrut sa-i ia locul;sunt de acor ca Bolo e cel mai bun primar al Oradiei, dupa realizari, dar are si el offurile lui; mai degraba ar ajunge Bolo in locul lui Antonescu, pe care nici un liberal nu il critica, in ciuda faptului ca el chiar nu stiu sa fi realizat multe(probabil ca nici nu a avut mult timp la dispozitie); tamine de vazut daca Tarle chiar o sa aiba votanti destui (dupa mine, as zice ca da, nu conteaza ca ne place sau nu), ca daca nu , care e ala mai competent? cred ca e mai important nu partidul ce ajunge la conducerea CJ, ci cit de mult reusesc sa schimbe bihorul si in opozitie, asa ceva nu se va intimpla
Postat 22 Octombrie 2011, 02:48 de jigo
DE CE ?
DE CE NU AU CURAJUL POLITIC SI SINGE IN INSTALATIE SA CANDIDEZE SEREMI LA CJ SI GHILE LA PRIMARIE? CA ASTA DOREAU! SAU MAI BINE STAU ASA CA AU SUB 10% IN SONDAJE!!! VAI DE MAMA LOR SI VAI DE PDLISTI CU ASA SEFI!!!
Postat 21 Octombrie 2011, 13:00 de DD
d-LUI bOLOJAN
Domnule BOLOJAN iti recomand sa iei lista de obiective pe care le-a avut Tirle cand a candidat la presedentia CJ si sa ne enumeri pe CELE pe care zici tu ca nu le-a indeplinit. Si nu uita dupa ce le bifezi sa iti aduci aminte ca intotdeauna tu impreuna cu PNL NU L-AI SUSTINUT. Popa nu s-a bagat pt ca el chiar nu conteaza. E chestiune de timp pana vei ajunge la functia pe care ti-o doresti, aceea de PRESEDINTE PNL pe judet.
Postat 21 Octombrie 2011, 11:37 de pnl
iar latra haita pdl-ista!
Inafara de rugaciuni si ferchezuit in oglinda chiar n-a facut nimic filfizonu ala! In schimb Bolojan a schimbat radical fata orasului astuia. Doar chiorii si prostii nu vad diferenta.... si bineinteles postacii portocalii. Puteti latra cat vreti, ca asta e realitatea!
Postat 21 Octombrie 2011, 09:32 de Oradea
Sa i se taie capul !
Asa e dom' primar, se poate sa nu-l plateasca tarle pe beni ?! Ca selina a facut sau n-a facut, ca daca a facut, a facut bine sau nu sunt lucruri minore ! BANII sunt problema ! Si aici are dreptate bolovan : "Cel mai greu îi va fi [lui tarle] să spună de ce nu şi-a făcut treaba" I Campania electorala bate la usa si de unde bani pt. a prosti lumea inca o data ?! Bolovan stie ca fara sponsori nu reuseste. Iar sponsorii cer sa fie ,,platiti'', doare n-or sa dea din buzunar....
Postat 21 Octombrie 2011, 07:40 de curiosul
sa fie asa?
nu cred eu ca asa stau lucrurile, dar trebuie si el sa spuna ceva! e una sa fii primar si sa depinzi de bugetul local cu care poti face treaba si e alta sa fii presente de CJ si sa depinzi de guvern sa-ti aloce bani pentru proiecte (pe deasupra sa fii in opozitie) - chiar nu a facut nimic? de ce nu recunaosteti ca de cum a ajuns presedinte, Tarle s-a luptat pt aeroportul Oradea, fiind impiedicat de guvern, chiar si sentinta ce a dat-o UE in favoarea aeroportului Oradea, pentru care PDL nu a socotit importanta constructia acestuia, dezvaluie acest lucru; 3 ani i-a trebuit lui Tarle sa se lupte pentru acest aeroport, si cu pretul carierei lui politice va plati ca banii pentru acest aeroport sa ajunga in o luna de zile ATI UITAT SAU VRETI SA INCHIDETI OCHII? citi dintre politicienii din ziua de azi ar face asa ceva? mai meditati putin, apoi va pronuntati! problemele cu Selina au fost de o amploare enorma, aceasta impiedicand executia multor proiecte prin tergiversare (chiar si Tarle a recunoscut ca toate denunturile facute de Selina, acesta le-a castigat) iar singurul lucru ce l-a castigat aceasta a fost sa impiedice dezvoltarea judetului ,dar cine are curaj sa ia la rost pe Selina?
Postat 20 Octombrie 2011, 22:10 de jigo
auzi expresie laturi in cap.
Nu ar fi fost normal sa candideze in continuare presedintele in exercitiu? daca ati facut sondaj votul politic al PNL cine la luat Cornel Popa atunci cum sa depaseasca Tirle in sondaj? Ce mari realizari sa fi facut daca a fost in opozitie, sigur Bolojan a putut faca ca are bugetul local. Pacat ca pe prostia voastra o sa avem din nou presedinte de CJ Ungur.
Postat 20 Octombrie 2011, 19:29 de eu
sarada tipic comunista
ati crezut ca ati gasit fraierul sa va inghita minciuna, vai de partidele care exista inculti, tarani si mai naspa alcoolici si afeminati in toata regula, ce linistita poate sat o nevasta cand barbatul e in interes politic:)) alta fraiera,vaide viata lor, valori morale:))) pentru fraieri, da.Nici la PDL nu e mai bine aceiasi prostime, e o boala, un virus.
Postat 20 Octombrie 2011, 18:54 de Doru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON