URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2013, 19:02

Autorităţile din Bihor se duc să vadă cum fac italienii turism în arii protejate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O delegaţie bihoreană formată din preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac, rectorul Constantin Bungău, Alin Moş, şeful Administraţiei Parcului Natural Apuseni, Viorel Lascu, consilier în cabinetul ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Maria Şimon, arhitectul şef al judeţului, şi un reprezentant al Ordinului Arhitecţilor Bihor va participa în perioada 25-28 iulie la o vizită de lucru în regiunea Trento din nordul Italiei.

"Vom răspunde invitaţiei preşedintelui regiunii Trento, primită atunci când domnia sa a fost la Zilele Muzeului. Vom merge să vedem un model de dezvoltare durabilă, o regiune asemănătoare cu a noastră, căci şi acolo sunt arii protejate", a afirmat Cornel Popa, marţi, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele CJ Bihor s-a prezentat ca fiind un militant pentru protecţia mediului, însă crede că şi turismul trebuie dezvoltat. "Am vrea să aducem acel model şi în Bihor, căci acolo, într-o zonă cu 10.000 de locuitori, sunt 60.000 de locuri de cazare. Şi noi strigăm într-una că nu avem voie să intervenim în astfel de zone", a mai precizat şeful CJ Bihor. Popa a explicat că tocmai de aceea a luat cu el în vizită şi reprezentanţi ai organismelor de protecţie a mediului.

"Vreau să-i asigur pe toţi verzii din Bihor - şi modest vă spun asta - că nu mă pot întrece în aplecarea spre protecţia mediului, dar asta nu înseamnă că aceste zone nu trebuie dezvoltate", a declarat Cornel Popa, referindu-se la Padiş, Stâna de Vale şi Vârtop.

"Vârtopul aţi văzut ce elan a luat după ce între 2005 şi 2007 a fost introdus curentul de forţă, apa şi canalizarea. Vreau să subliniez cât de repede se pot dezvolta aceşti munţi ai noştri, care merită mai multă atenţie", a mai precizat preşedintele CJ Bihor. În cadrul vizitei de lucru în regiunea Trento, delegaţia judeţului Bihor va participa şi la inaugurarea unui Muzeu Naţional.

Întrebat, în acest context, cum stau lucrările la viitorul sediu al Complexului Muzeului Ţării Crişurilor, Popa a declarat că lucrările de înlocuire a ţiglei s-ar putea finaliza într-o lună, înainte de termen, şi că urmează să fie organizată o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor aferente pregătirii clădirii din Armatei Române. "Îl vom inaugura pe măsură ce vom putea dezgheţa ce au înţepenit alţii. Acum se inventariează lucrările realizate, pentru a putea fi întocmit un nou caiet de sarcini pentru cele rămase", a mai precizat Cornel Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
esti un escroc ca si viorel popa
domnule popa...nu striga nimeni nimic ca nu e voie sa intervenim in anumite locuri ci totul e pe lege si pe demonstratii stiintifice....iar ce vrei tu sa faci in padis este un tun imobiliar care il faci impreuna cu viorel popa care este acum la parnaie, oare de ce? cu astfel de oameni vrei sa dezvolti tu acest judet. se stie cate terenuri ai tu acolo mascate, oare de unde? prin ce mostenire????
Postat 24 Iulie 2013, 12:49 de ile
rusine
mai bine v-ati ocupa de drumul oradea-Beius. Bihorul a ajuns de rasul tarii cu astfel de drumuri.Mi-au venit rude din strainatate si s-au crucit la ce drumuri au vazut.Cred ca nu mai vin degraba in Romania noastra sa-si rupa masinile pe aici.Bine ca avem reprezentanti in guvern.
Postat 24 Iulie 2013, 10:41 de kati
vacanta pe gratis
Daca intr-adevar ar vrea sa vada cum se faca turism civilizat in arii protejate, ar ajunge sa mearga numai pana in Ungaria.... Parcul National Hortobagy este la cca 100 km.... Aaaaa! ca se face in maxim doua zile??? Si voi vreti vacanta pe banii nostrii!!!
Postat 24 Iulie 2013, 07:55 de sorbi
leprelor
Betivii si curvarii in actiune. Au plecat boi si vor veni vaci. Turism? Asemenea echipa in afara de distrugerea locului unde se fac ca lucreaza nu pot altceva. Asta se vede din ceea ce au facut pana in prezent. O echipa de penali si la propriu si la figurat. Rectorul Bungau sa aliat cu Popa ce sa mai asteptam de la dansul.
Postat 24 Iulie 2013, 07:34 de beius
invidiosilor
Prosti sunt cei ce mau votat. Ma duc cu cei mai de seama oameni din Bihor sa invatam turism, sa va putem prosti in continuare. Pa fraierilor si vacanta placuta la Vartop si Stana de Vale unde eu cu rectorul Bungau va ofeerim turism special conditii nebanuite. Pus, va puteti imbata si voi acolo fara probleme(daca aveti ce beeeee).
Postat 24 Iulie 2013, 07:28 de popa
PeNaLi -Bihor se duc in vacanta !!
P.e.N.a..L.i se duc in vacanta !! Pe d-l P0PA CORNEL il omoara chefurile ,betiile ,curvele si noptile pierdute la jocul de poker in diverse locatii ,fie la NOJORID fie la CHISCAU cu libidinosii din jurul sau precum MARELE CONTY ,ZDREANTA DE PETI si lista ar putea continua...... Acest individ si-a facut campanie si a castigat in total trei mandate pe acest D.N.76 ,CU PROMISIUNI DE CAMPANIE ,RAMASE BINENTELES LA STADIUL DE MINCIUNI.L-AM VOTAT CONSTANT DIN 2000 INCOACE DAR NU O SA-L MAI VOTEZ NICIODATA ,DEJA IL REGRET PE RADU TARLE ,ASTA MACAR A FACUT CEVA PENTRU BIHOR.MA-M SATURAT DE MINCIUNILE Pe.Na.L-istilor si de POPA CU CACATII DIN JURUL LUI! 1 postat de: viitor votant P.D.L.
Postat 23 Iulie 2013, 21:46 de Viitor votant PDL
Pe banii nostrii in vacanta in Italia !
In ,,vacanta'' pe banii nostrii. ! Bine ca pentru gropile de pe DN-76 Oradea -Beius nu sunt bani . Sunt insa bani pentru o delegatie de cine stie cati !! sa mearga pe banii nostrii in Italia !. Frumos Popa Cornel ! Foarte frumos ! O sa te mai votam pe tine si pe ai vostrii la p--i vara. Sa nu-ti uiti acasa cartile de cruce ca italieni nu au carti de astea pe la ei !
Postat 23 Iulie 2013, 19:33 de poiticos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON