URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2016, 17:18

Studenţii din cămine le cer şefilor Universităţii să nu-i scoată din camere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au aflat că, pe 20 septembrie, vor trebui să elibereze camerele din cămine, întrucât Universitatea va face o amplă acţiune de igienizare şi deratizare, 130 de studenţi orădeni au depus joi la rectorat o adresă prin care cer să nu fie evacuaţi.

"De la administratorii din cămine am aflat că de la 1 septembrie cu toţii ne vom muta în căminul de băieţi, iar din 20 septembrie şi pe acesta va trebui să-l eliberăm, pentru că se vor face lucrări de curăţenie şi deratizare", a povestit pentru BIHOREANUL o studentă care stă în căminul de fete din campusul universitar.

În prezent, în căminele din campus şi în cel pe care Universitatea îl are lângă Colegiul Tehnic Mihai Viteazul locuiesc tinerii care au depus cerere de cazare şi pe perioada verii şi care, conform contractului încheiat cu Universitatea, au dreptul să stea aici până pe 20 septembrie.

Acelaşi contract, însă, le dă dreptul de a rămâne în cămin după 20 septembrie tinerilor care vor primi o cameră şi în anul universitar 2016-2017. "Problema este că listele cu studenţii care vor rămâne în cămin şi în următorul an universitar nu au fost încă afişate. Am înţeles că prorectorul responsabil, doamna Ligia Burtă, este în concediu şi abia după ce se întoarce dânsa vor fi definitivate aceste liste", a mai spus aceeaşi studentă.

Prin memoriul depus la rectorat, tinerii şi-au arătat nemulţumirea că pentru 10 zile vor trebui să-şi caute un alt loc unde să stea. "Noi am rămas peste vară aici pentru că lucrăm, am şi adus adeverinţe de la locul de muncă. Suntem toţi studenţi din afara Bihorului, de aceea stăm în cămin. Nu avem cum să facem naveta zilnic de la noi de-acasă la muncă", a mai spus fata.

Prorectorul responsabil de patrimoniul universitar, Marcela Prada, spune că tinerii care au dreptul să rămână în cămine nu vor fi evacuaţi. "În cele 10 zile se vor deratiza şi dezinsecta pe rând căminele, cazarea va fi asigurată continuu", a declarat Prada vineri pentru BIHOREANUL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Management de "Sorbonica". Ep.: Sfântul concediu
I. ”Prin memoriul depus la rectorat, tinerii şi-au arătat nemulţumirea că pentru 10 zile vor trebui să-şi caute un alt loc unde să stea. "Noi am rămas peste vară aici pentru că lucrăm, am şi adus adeverinţe de la locul de muncă. Suntem toţi studenţi din afara Bihorului, de aceea stăm în cămin. Nu avem cum să facem naveta zilnic de la noi de-acasă la muncă", a mai spus fata.” 1. Şi această situaţie jenantă pentru o instituţie de învăţământ superior (UO) putea fi prevenită. Cu atât mai mult cu cât este vorba de o persoană, professore 2xdottore, care face parte din conducerea a două unităţi de stat. 2. Înțeleg faptul că şi la dna Burtă ”Imaginea contează”, dar şe știe că a acționa conform, deci şi preventiv, este o sarcină de serviciu, atât în funcția de prorector UO, cât şi în cea de șef la Centrul de transfuzie sanguină Oradea. 3. Oare cum s-ar simți dna Burtă dacă copilul dânsei ar fi pus în această situație?
Postat 30 August 2016, 15:15 de stefan
Oare de ce?
De ce a fost schimbata Simona Trip?
Postat 27 August 2016, 10:32 de no_name
propunere constructiva
N-ar fi mai bine sa le ceara sefilor astia sa plece ei de tot? Frumos, incolonati, unii dintre ei acasa, altii chiar la penitenciar. Primul pe lista numitul MAGHIAR ADRIAN.
Postat 27 August 2016, 07:40 de andreimagheru
MNOOOO, DA'
ȘEFII NU ÎI SCOT, ÎI BAGĂ !!! ÎN CAMERĂ :)))) P.S. E PAMFLET!!!
Postat 26 August 2016, 22:56 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON