URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2013, 10:43

De șapte ani consecutiv, poliţistul orădean Sergiu Lozincă este pe podium la campionatele de tenis de câmp (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
De șapte ani consecutiv, poliţistul orădean Sergiu Lozincă ocupă un loc pe podium la competiţiile de tenis organizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar patru ori la rând a fost cel mai bine clasat reprezentant al Poliţiei Române la categoria "sub 35 ani".

Subofiţerul în vârstă de 29 de ani îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Cabinet - Compartimentul Management Stări Conflictuale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne din luna decembrie 2005.

Dublu licenţiat, având studii superioare juridice şi de jurnalism şi apreciat în fiecare an cu calificativul "Foarte bine", poliţistul bihorean este pasionat de tenis de câmp, sport pe care a început să îl practice în anul 2005.

Primele rachete de tenis şi le-a achiziţionat din primul salariu de poliţist. După aproximativ un an de antrenamente, tânărul a intrat direct în competiţii, la început pe plan local şi apoi şi pe plan naţional.

Astfel, Sergiu Lozincă a reprezentat cu succes Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor la Turneul de Tenis de Câmp al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), competiţie naţională desfăşurată anual, în care sunt angrenaţi angajaţi din toate structurile subordonate MAI, respectiv Poliţie, Jandarmerie, Pompieri şi Poliţie de Frontieră. La prima participare, în 2006, Lozincă a câştigat faza zonală şi s-a calificat în etapa finală.

Din acel moment, an de an, subofiţerul a reprezentat Poliţia bihoreană la toate competiţiile, fiind de patru ori la rând cel mai bine clasat reprezentant al Poliţiei Române la categoria "sub 35 ani".

În anii 2012 şi 2013, Lozincă, acum agent principal, a ocupat poziţia a treia, urcând de două ori pe podium. Tânărul poliţist consideră că practicarea sportului alb îi este de un real folos, ajutându-l să elimine stresul acumulat. "Am ales ca sport tenisul de câmp deoarece este un sport complex, solicitând de la jucător atât efort fizic în regim de viteză, concentrare şi precizie permanente, cât şi un plan de joc bine definit", spune poliţistul.


Rezultate

2006:
- Turneul M.A.I. - faza zonală - locul I - Cluj Napoca 7 mai 2006;

2007:
- Turneul M.A.I. - faza zonală - Oradea - locul I - 1 iunie 2007;

2008:
- Turneul M.I.R.A. - faza zonală - locul I - Alba Iulia - 16 mai 2008;
- Turneul Municipiului Oradea - Open Amatori - locul I - Oradea, 13 iulie 2008;
- Cupa de Toamnă ediţia a XV -a - locul al II-lea - 9 noiembrie 2008;

2009:
- Cupa A.S. Dinamo - Oradea - locul I - 15 mai 2009;

2010:
- Cupa Sănătatea Oradea - BCR Tenis Partener - locul I - 6 iunie 2010;
- Cupa Sănătatea Oradea - BCR Tenis Partener - locul I - 23 iunie 2010;
- Cupa Sănătatea Oradea - locul al II - lea - 1 august 2010;
- Finala Turneului de Tenis de Câmp al M.A.I. - Slobozia - locul IV - 10 septembrie 2010;

2011:
- Finala Turneului de Tenis de Câmp al M.A.I. - locul al IV-lea - Galaţi - 9 septembrie 2011;

2012:
- Cupa Sănătatea Oradea - locul al III -lea - 13 mai 2012;
- Finala Turneului de Tenis de Câmp al M.A.I - locul al III -lea - Alba Iulia - 7 septembrie 2012;

2013:
- Cupa Sănătatea - Oradea - locul al III - lea - 9 mai 2013;
- Finala Turneului de Tenis de Câmp al M.A.I - locul al III-lea - Satu Mare - 6 septembrie 2013.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Limba
asta nu-i chilotul lui PopaL?
Postat 20 Noiembrie 2013, 07:29 de Haralab
L
Ce știre...SENZATIONAL, pe cine interesează? Trebuia marcat (P)
Postat 20 Noiembrie 2013, 07:27 de D
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON