URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Mai 2016, 11:06

Top Branduri Bihorene. Federaţia Patronilor a acordat ordinul "Vulturul Negru"... propriului preşedinte, Ioan Lucian (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizată de Federaţia Patronilor Bihor cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate, cea de-a şasea ediţie a Galei Top Branduri Bihorene a fost şi cea mai modestă dintre toate. Vremea festivităţilor cu invitaţi de marcă din domeniul culturii, politicii sau diplomaţiei pare să fi trecut.

Anunţat ca un participant de seamă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi-a declinat participarea în ultima clipă. Potrivit organizatorilor, Zgonea şi-a scuzat absenţa cu participarea la festivitatea depunerii jurământului de către noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. I-a asigurat însă pe reprezentanţii FPB, printr-un email, de întrega sa susţinere. Reprezentantiv pentru greutatea evenimentului, din sală au lipsit până şi politicienii locali, altfel extrem de sensibili la orice formă de publicitate în condiţiile derulării campaniei electorale pentru alegerile locale.

La evenimentul desfăşurat vineri seară la Teatrul Regina Maria au participat, potrivit organizatorilor, circa 300 de orădeni, dar numărul lor s-a rărit considerabil până la final. Concepută ca un show punctat cu momente artistice, Gala Top Branduri a durat aproape trei ore, punând la grea încercare răbdarea auditoriului.

Modelul de la Oradea

Evenimentul moderat de consilierul în afaceri Dacian Palladi a fost deschis de discursul lui Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor şi Uniunii Naţionale a Patronatului Român. "Ce se întâmplă în Oradea e un exemplu pentru întreaga ţară. Nicăieri nu s-a întâmplat ca o mişcare patronală să aibă puterea modelului din Bihor", şi-a lăudat filiala Lucian.

Preşedintele a tras această concluzie în urma vizitelor făcute la organizaţiile patronale din circa 26 de judeţe şi vrea să aplice modelul orădean la nivelul întregii ţări. "Am fost printre primii care au încercat şi chiar au reuşit să înlăture poziţiile beligerante dintre autorităţi şi mediul de afaceri".

În ceea ce priveşte premierea firmelor bihorene, anul acesta selecţia "excelenţelor" a fost făcută în baza unui studiu de piaţă privind "Mediul de afaceri românesc şi poziţionarea acestuia în noua economie", realizat de compania "Soluţii avansate".

Potrivit studiului, premiul de excelenţă pentru inovare şi dezvoltare a revenit companiei Pard Vest. Înfiinţată în 2007, firma orădeană este specializată în producţia de pardoseli industriale, beton amprentat şi răşini epoxidice.

Premiul de excelenţă pentru etică în business i-a revenit firmei Optimedia, producătoare de tâmplărie termopan, cel pentru dezvoltarea profesională a angajaţilor a fost decernat dealer-ului auto Motor Mivado, iar cel acordat pentru un înalt nivel de pregătire digitală i-a revenit companiei Connectronics.

Premianţii...

În plus, pe lângă premierile făcute în urma studiului de piaţă, FPB a mai recompensat oameni de afaceri care şi-au adus contribuţia, într-un fel sau altul, la creşterea notorităţii oraşului şi dezvoltarea lui.

Pe lista celor premiaţi se numără Toth Ştefan, fondatorul Galeriei Euro Foto Art, omul de cultură Mircea Bradu, episcopul greco catolic Virgil Bercea, medicul Gheorghe Mermeze, primarul de Ţeţchea, Bujor Chirilă, coregraful Maris Puşcov, administratorul firmei Ro&Co, Cornel Sabău, managerul hotelului Dacia Continental, Andrei Pop, şi directorul Colegiului Tehnic Traian Vuia aflat la 50 de ani de existenţă, Omer Ismet.

FPB a mai premiat pentru merite deosebite firma de carton ondulat VPK din Salonta, dar şi firma SCT Felix, aflată în administrarea directorului Florian Serac, Asociaţia Româno Germană Asteldorf şi formaţia de muzică populară "Nuntaşii Bihorului". Premiile au fost acordate la propunerea Comitetul Director al Federaţiei, care a deliberat mai multe luni.

Vulturul lui Ioan Lucian

Cea mai mare bătaie de cap a membrilor în Comitetul Director a fost, însă, legată de stabilirea câştigătorului Ordinului "Vultul Negru", cel care recompensează excelenţa.

În absenţa unor personalităţi marcante, FPB şi-a premiat în finalul festivităţilor propriul preşedinte, pe Ioan Lucian. Anunţată ca o surpriză a serii, premierea s-a făcut cu toţi membrii conducerii organizaţiei urcaţi pe scena teatrului. Potrivit vicepreşedintelui FPB, Sorina Bradea, premiul a fost acordat "unui om care indiferent ce s-a întâmplat cu Federaţia Patronilor, că a fost în creştere, în criză, iar apoi din nou în creştere, a crezut în ea".

Vizibil emoţionat, Ioan Lucian şi-a ridicat premiul însoţit de fiul său Ian. Preşedintele le-a mulţumit colegilor şi a promis o nouă etapă de dezvoltare a mişcării patronale bihorene. "Abordăm împreună un nou proiect naţional", a spus Lucian cu trimitere la implicarea sa la nivelul Uniunii Naţionale a Patronatului Român. Cu ce rezultate, rămâne de văzut...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
High live
Sunt absolut de inteles aristocratii care au plecat .3(trei) ore e foarte mult sa stai pe scaun aplaudind. Ti se umfla picioarele si dup-aia te string pantofii . Asta-i rezultatu statului mult pe scaun.
Postat 21 Mai 2016, 19:51 de User anonimizat
Mare-i Gradina Ta, Doamne !!!
S-a facut singur vultur, inca negru ca noaptea sa nu-l vada decat fraierii care au fost prezenti la marea adunare ... pentru ca a reusit sa nu moara de foame atatia ani !!! Eu i-as da un distonocalm alb ca lumina zilei, sa-l vada cand il ia !!!
Postat 21 Mai 2016, 19:23 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON