URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2013, 17:38

Primarul din Ţeţchea, liderul aleşilor locali din PSD Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Primarul din Ţeţchea, Bujor Chirilă, a fost ales preşedintele Ligii Aleşilor Locali (LAL) din PSD Bihor. Structură în cadrul partidului, Liga reuneşte toţi aleşii locali din PSD Bihor şi are drept scop profesionalizarea lor.

Potrivit unui comunicat al PSD Bihor remis marţi, Chirilă a fost ales să exercite funcţia de preşedinte al Ligii pentru un mandat de 4 ani. "Aflat la cincilea mandat de primar, Bujor Chirilă are experienţa şi calităţile necesare pentru a dinamiza activitatea acestei structuri de partid ce cuprinde toţi aleşii locali ai organizaţiei judeţene a PSD", se arată în comunicat.

În noua calitate, primarul şi-a propus să facă din LAL o structură de bază a partidului bihorean. "Vreau să aduc mai mult dialog şi să contribui la o mai bună colaborare între aleşii locali ai partidului. Numai aşa cred că vom putea avea mai multă coerenţă şi eficienţă la nivelul activităţilor noastre şi vom reuşi să creştem calitatea serviciilor publice către populaţie", a precizat el.

Liga Aleşilor Locali din PSD Bihor are 290 de membri, printre care 8 consilieri judeţeni (inclusiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang), 15 primari, 19 viceprimari (inclusiv viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureşan), precum şi 248 de consilieri comunali, orăşeneşti şi municipali.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
ne-am saturat
Romanul simplu este deja depasit. ne-am saturat de textele rasuflate. Aceeasi placa stricata, nimic nou. mai bine inchizi pravalia ca esti istorie!
Postat 25 Iulie 2013, 10:31 de Romanul depasit
replica la articolul ``Sugativa PSD-eului .``
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita si asa si poporul PSD din Bihor are conducator pe ex(crocul) senator Ioan Mang PLAGIATORUL!:))=))`Un partid social democrat nu-i un partid de sefi si de patronii ci este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ` citat Ion Iliescu.Dar acestia din PSD Bihor in frunte cu PLAGIATORUL Mang Ioan ex(croc )senator PSD lupta pentru beneficiile lui personale si nu pentru cei multi si saraci social democrati adevarati romani simpli bihoreni.Sa ramana in PSD Bihor toti popincuristi lui PLAGIATORUL Mang in frunte cu sotia , amantele lui Mang, copii, bastarzi lui Mang iar pe restul simpli membrii adevarati de PSD Bihor sa-i excluda din partid .NU NE ESTE FRICA de dictatura personala a lui Mang,revolutia talibana continua in PSD Bihor,iar cind vrei sa excluzi un membru PSD spune-i asta in sedinta organizatiei PSD de fata cu el , nu -i spune prin interpusi ``ca ai fost exclus din PSDpt ca incalci statutul PSD cartea de baza a pa. PLAGIATORUL Mang SICTIR da-te dreacu de ``sugativa PSD-ului``PLAGIATORUL Mang Ioan ex (croc)senator PSD:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 24 Iulie 2013, 09:02 de Romanul Simplu
replica la articol
Liga( PeSZeDe Bihor) reuneste toti alesi locali ai PSD Bihor si are drept scop profesionalizarea lor `` = * kakath cu apa rece dupa ce campania electorala trece si s-au ales pe functii de presedinti CJ, primari ,consilieri judeteni, consilieri locali , uita si de membri de partid PSD si uita si de cetateni romani simpli care i-au votat , dar isi vor aduce aminte de ei doar la urmatoarea campanie electorala ca sa-i voteze iarasi !:))=))`` Profesionalizarea lor `` implica manipularea opiniei publice si abaterea atentie de la problemele dramatice cotidiene ale simplilor romani votanti care supravietuiesc de pe o zi pe alta cu salariul minim pe economie !Banc vechi PeSZeDE ... sloganul campaniei prezidentiale din 2009 ,intreaba candidatul prezidential Mircea Geoana pe poporul roman simplu din ROMANIA Mai bine pt mai multi ?NU! E bine pentru noi mai !:))=)) Asa-i si acum cel satul nu crede pe cel flamand , si crede ca este ca si el ... satul ...dar este satul de nedreptatea,inegalitatea , si scarba fata de alesi care i-a votat si care-l umilesc, batjocorescHai sanchi SICTIR da-va dreacu cu Liga alesilor locali PeSZeDE Bihor.Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Iulie 2013, 23:05 de Romanul Simplu
Cel mai stabil primar "neungur" din Bihor !?!
Dar ... fiind coleg cu Mang, Mureşan, Odobasian şi alţi "infractori", nu mai contează, conform principiului "... spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti".
Postat 23 Iulie 2013, 18:32 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON