URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2010, 00:00

Chestie de faţadă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La câteva luni după ce au votat într-o veselie hotărârea prin care se instituia o taxă pentru locatarii din clădirile de patrimoniu, PDL-iştii au făcut stânga-mprejur. Abia acum şi-au dat seama că banii pentru refacerea monumentelor istorice nu sunt colectaţi "constituţional".

E de mirare cum Dorin Corcheş acceptă să fie trompeta sau, după caz, vidanja partidului în asemenea situaţii. Când l-am auzit plângând că a votat în necunoştinţă de cauză pentru că ar fi primit prea târziu proiectul de hotărâre, mi-am amintit nemuritoarele cuvinte ale fostului ministru de interne ceauşist Tudor Postelnicu: "Am fost un dobitoc!".

Că bravii noştri consilieri locali nu ştiu ce votează nu mă mai miră. Probabil că în timpul şedinţelor preferă să joace sudoku, flori-fete-şi-băieţi sau caută site-uri porno. Dar povestea cu taxa pe monumente a intrat şi în dezbatere publică, aşa că alibiul cu necunoaşterea pică din start.

Iniţial am crezut că demersul lui Corcheş se datorează faptului că importanţi lideri PDL au case de patrimoniu pe Republicii sau în Piaţa San Pietro (fostă Unirii). Şi nu-i de colea să scoată acum 10.000 de euro să-şi repare faţadele. Vă daţi seama câtă vodcă şi bere ar putea lua de banii ăştia, sau câte amante ar putea întreţine?

De fapt, miza e alta şi are sens strict politic. Cei din PDL şi-au dat seama că renovarea clădirilor din centrul istoric poate avea o importantă miză electorală. Dacă Bolojan se va lăuda cu 3-4 palate renovate, după ce ani de zile acestea n-au fost decât devalizate, ar putea câştiga enorm în ochii orădenilor.

Şi totuşi, părerea mea e că oamenii lui Filip n-au de ce se îngrijora. Căci nu poate vopsi Bolojan atâtea case câte şi-au procurat PDL-iştii într-un singur mandat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Vai si amar
Da ce "minunat" articol. Imi place stiti cum e vorba aceea...ca romanu nu-i nici unu. Asa si cu articolul asta, ca multe altele anti PDL. Nici un partid nu e mai breaz dar cat se poate o dati la inaintare cu PDL-ul ca doar asa stiti si imi place cum inchideti ochii la tot ce face Bolojan in frunte cu PNL-ul vostru. Nu are rost sa ne batem capu pentru ca totul merge in tara asta pe interes si cunostine.
Postat 22 Martie 2010, 22:02 de Noname
bun articol
miza politica deci punem bete in roate la ce nu am facut noi ca nu cumva sa faca ei si sa traga foloase electorale.
Postat 18 Martie 2010, 12:36 de oradean
I am a star
tic tac se apropie 2012..inceeet dar sigur! Atunci sa-i vedeti pe pederasti cum or sa se agite!! O ce distractie va fi!! O sa mature oradenii cu ei pe jos!!
Postat 16 Martie 2010, 13:55 de pedeloaz
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON