URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2016, 18:14

Orădenii şi turiştii pot beneficia de reduceri, recomandări şi ghidaje audio cu Top City Card (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiectul Ghid Local, prin care sunt editate reviste şi portaluri de promovare a obiectivelor turistice, culturale şi comerciale din mai multe oraşe ale ţării, inclusiv din Oradea, se dezvoltă.

Miercuri, la Casa Darvas la Roche, a fost lansat şi în Oradea cardul Top City, care-i ajută atât pe orădeni cât şi pe turişti să afle detalii despre atracţii importante ale oraşului, oferindu-le totodată recomandări de petrecere a timpului liber şi, mai cu seamă, reduceri şi chiar gratuităţi la o serie de restaurante, hoteluri, cafenele, săli de sport, piscine şi magazine partenere.

Cardul poate fi activat cu ajutorul unei aplicaţii create special pentru acesta (iOS, Android), care-i afişează utilizatorului toate reducerile de care poate beneficia (relaxare, food, servicii, etc).

De asemenea, cu ajutorul aplicaţiei, utilizatorii descoperă poveştile obiectivelor turistice pe care le vizitează. Concret, cu Top City Card Oradea, vizitatorii a trei obiective din oraş (Casa Darvas La Roche, Turnul Primăriei şi Sinagoga Zion) pot beneficia de ghidaj audio prin intermediul aplicaţiei.

"Ne dorim să implementăm această funcţiune la mai multe obiective din oraş, inclusiv în cazul clădirilor istorice din centrul oraşului", a spus Alexandru Ion, coordonatorul Ghid Local Oradea.

Totodată, cei care au Top City Card, indiferent că sunt turişti sau localnici, beneficiază de reduceri la biletele de intrare în cele trei obiective, preţul devenind astfel 3 lei, faţă de 5 lei.

Un avantaj considerabil al cardului Top City este acela că este valabil şi în celelalte oraşe în care Ghid Local a implementat acest proiect. Concret, deţinătorii lui pot beneficia de reduceri şi ghidaje audio şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Braşov. De ştiut că Top City Card nu expiră, utilizatorii putând să profite de beneficiile lui de câte ori doresc.

Cardul costă 60 lei şi va fi pus în vânzare începând de marţi la Casa Darvas La Roche, în Turnul Primăriei şi în Sinagoga Zion, proiectul fiind implementat în Oradea cu sprijinul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice.

De precizat şi faptul că, în cadrul aceluiaşi proiect, cu sprijinul Băncii Comerciale Române, a fost lansat şi BCR City Card, un card bancar care se eliberează gratuit şi care oferă, la rândul lui, recomandări şi reduceri pe zona comercială şi turistică, inclusiv în Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON