URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2015, 19:18

Orădeni pentru Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

15 mai 2015 a fost o zi de sărbătoare pentru noi. Rotary Club Oradea 1113 a fost lansat în viața cetății, intrând oficial în cea mai mare organizație non-guvernamentală din lume. Am ales să introducem în denumirea clubului anul 1113 - anul primei atestări documentare a cetății noastre - pentru a marca o moștenire istorică și pentru a justifica prezența noastră în comunitatea orădeană.

Vrem să oferim mai departe timpul, atenția și resursele noastre prin cultivarea și stimularea bunăstării şi a dezvoltării economice, prin grija față de aproape și prin acte de caritate. Nu ne motivează decât bucuria că putem schimba vieți și că putem contribui la dezvoltarea orașului.

Suntem 25 de membri tineri plini de entuziasm, dar nu ne oprim la acest număr. Prin priceperea noastră în proiecte europene, IT, design, administrație publică, management, arhitectură, învățământ, domeniul legal, medical și comunicare, credem că putem să implementăm proiecte care să aibă un puternic aport la dezvoltarea comunităţii.

Acțiunile noastre vor fi finanțate prin fund-raising la nivelul comunităţii, al companiilor, al Rotary International şi UE, dar și prin implicarea comunității orădene. Ne angajăm să respectăm valorile generațiilor care au clădit orașul și să fim deschiși către oamenii din jur și către problemele de interes actual.

Obiectivele noastre principale sunt legarea nevoilor de soluții, generarea de noi ecosisteme sociale sustenabile și folosirea principiilor de business în vederea rezolvării problemelor din comunitate prin acțiuni specifice de antreprenoriat social.

Deoarece noi credem că educația stă la baza dezvoltării fiecărui individ, proiectele noastre de viitor vizează alfabetizarea, promovarea lecturii, consilierea profesională și antreprenorială, dar și cursuri gratuite din aria profesională a membrilor clubului. Pentru că împreună suntem mai puternici, îi așteptăm pe cei care vor să facă o schimbare în comunitate și care au chemare spre voluntariat să ni se alăture.

Călin Păcurar
preşedinte Rotary Club Oradea 1113

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
@pacurar
Numești minciuna evidentele contabile ale firmei tale ? Facturile fictive emise de tine către tricostar și plicurile cu cash pe care le duceai înapoi reprezinta realitatea modului în care îți desfășori activitatea. Aberație e doar faptul ca un individ ca tine are tupeul sa tina altora predici despre etica în afaceri, binele comunității, valori sociale. Ciudat oraș, Oradea!
Postat 04 Iunie 2015, 22:25 de DanielMarius
@HH si Daniel Sicoe
Nu te pomenesc pe forumuri, ti-am raspuns tie doar, deoarece esti una si aceeasi persoana cu HH. Eu nu trebuie sa iti demonstrez tie nimic dragul meu Daniel. Multumesc inca o data de feedback, te rog doar sa incetezi cu minciunile si cu aberatiile.
Postat 04 Iunie 2015, 15:18 de pacurarcalin
@pacurar
Pacurar , dacă tot ma pomenești pe forum-uri, pot sa confirm ca tu nu emiți factura și chitanță tututor pasagerilor pe care îi duci din Felix la Budapesta. Poate ca din 40 de pasageri într-o excursie, vreo 5 primesc factura și chitanță (TVA la marja profitului sau nu, chiar nu contează, vad ca la teorie ești pregătit, dar, ca de obicei, practica te omoară),restul primesc de la tine un voucher fără nici o valoare fiscala, iar restul banilor îi bagi în buzunar și pleci cu secretara într -un "business " trip. Țin minte ca prin 2013 te-ai panicat când ai văzut ca la cheltuielile care apăreau în contabilitate nu aveai corespondenta în incasari (deoarece incasai la negru), asa ca ai emis repede niște facturi cu sume mari pe numele unor persoane fizice, ca sa nu te ia banca la întrebări când se va pune problema prelungirii liniei de credit. Într -adevăr, toate bune pentru tine. Pozează în continuare în profesionist, doar angajații tai știu ce apucături penibile ai.
Postat 04 Iunie 2015, 14:39 de DanielMarius
@HH
Stimate Daniel Sicoe si anume HH. Multumesc frumos pentru feedback si aprecieri. Chiar daca nu e subiectul articolului te rog sa ai in vedere faptul ca o agentie de turism nu emite bonuri fiscale cu TVA-ul la vedere ci facturi si chitante, asta pentru ca se merge pe sistem de TVA la marja profitului. Sa lasam clientii sa isi dea cu parerea referitor la cat se ridica/scade/mentine orice tarif si/sau ce tipuri de anvelope am pus/punem sau nu punem. Toate bune.
Postat 04 Iunie 2015, 11:20 de pacurarcalin
Povesti pentru orădeni
Managerul închipuit păcurar ar face un bine comunității dacă nu si-ar mai tine angajații pe salariul minim + plata la negru în cazul personalului de birou, respectiv diurne fictive în cazul șoferilor. Sau dacă ar emite bonuri fiscale sau facturi pasagerilor pe care îi duce în excursii din Băile Felix la Budapesta și în alte părți. Ce face el prin asa -zisa lui agenție de turism se numește evaziune fiscala, nu turism, bussines, etica în afaceri sau alte cuvinte care suna bine când se prezintă unor oameni de bună credința, cum probabil sunt cei care fac greșeala sa se asocieze cu el. Sper ca nu se poartă și cu colegele din Rotary ca un măgăruș în călduri, cum făcea cu angajatele lui, pe care le hartuia la birou.
Postat 04 Iunie 2015, 10:16 de HH
HH
Valori, comunitate, principii de busines.... Nu știu ce competente au ceilalți 24 de membri ai noului club Rotary, dar personajul pacurar care semnează textul de mai sus are ca valori și competente emiterea de facturi fictive către o societate a directoare de resurse umane se numea tot păcurar, societate care voia să recupereze niște TVA și se pare că nu prea știa cum. Unul dintre principiile de business ale managerului închipuit păcurar ar fi înșelarea clienților: sa mergi la Plexus sau Holcim și sa te plângi ca din cauza costurilor ridicate trebuie să mărești tarifele, iar după ce ai obținut contractul sa umbli pe la vulcanizari căutând anvelope second hand ca sa-ți echipezi vehiculele presupune un caracter adevărat, nu? Oare cum e sa faci transport asa-zis business cu un BMW seria 5 cu cauciucuri second-hand?Doar președintele noului club Rotary știe.
Postat 04 Iunie 2015, 09:54 de HH
Rotarienii sunt precum ceata lui Piţigoi !!!
Dai în unul şi sar doi !!!
Postat 04 Iunie 2015, 08:31 de WinDos
ROTARY
Clubul Rotary este interfața MASONERIEI din România! Dintre masonii de IMPACT îl amintesc pe Iaciu! Amic cu Rotaru!(vezi Diana Lebomin, Irina Nisiparu). Iaciu+Andrici(acționari IMPACT), prieteni ANRP-iști! Cu retrocedări dubioase marca BICA&DUMITREAN!
Postat 04 Iunie 2015, 08:30 de TDS
@WinDos
Ignoranta ta e de rasul lumii, ai contra-argumente sau doar te-ai gasit scriind comentarii. Si daca ti-as spune ca prefectul face parte din organizatia asta, ce ai spune?
Postat 03 Iunie 2015, 23:55 de CristiOradea
@WinDos
Ești penibil!
Postat 03 Iunie 2015, 22:20 de Eusebiu
Anticamera masonilor !!!
"... cea mai mare organizație non-guvernamentală din lume ... " ... de râsul lumii !!!
Postat 03 Iunie 2015, 21:51 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON