URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2016, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ce faceţi cu hoţii?

BIHOREANUL declanşează o campanie anti-plagiat: aspiranţii la şefia Universităţii sunt provocaţi să scape facultăţile de hoţii intelectuali. Candidaţii la rectorat, Constantin Bungău şi Florian Bodog, precum şi cei la preşedinţia Senatului universitar, Sorin Curilă şi Vasile Aurel Căuş, sunt invitaţi să demonstreze că doresc o Universitate onestă, prezentându-şi poziţia într-un caz flagrant de furt intelectual.

Alegeri cu DNA

În săptămâna premergătoare campaniei electorale, DNA a scotocit biroul rectorului Constantin Bungău şi pe al decăniţei de la Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea. Procurorii au suspiciuni serioase că psihologul Camelia Dindelegan, sora stareţului Mihail de la Mănăstirea Izbuc, a fost făcută profesor universitar datorită şpăgilor oferite şefilor din Universitate şi membrilor comisiei de concurs.

Domocoş, edilul dijmă

Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, vrea un al treilea mandat deşi a încasat deja o primă condamnare pentru corupţie. BIHOREANUL vă prezintă detalii din seria celor 168 infracţiuni pentru care DNA Oradea l-a inculpat pe Domocoş după ce Parchetul Beiuş îl menajase ani întregi, ce arată că primarul nu semna practic nimic pe gratis, dând autorizaţii şi contracte pe şpăgi din care şi-a plătit inclusiv un curs la Academia de Poliţie, ba l-a şantajat până şi pe episcopul greco-catolic al Oradiei.

Îi alegi pe banii tăi!

Politicienii bihoreni se pregătesc de cea mai discretă campanie electorală, finanţată de stat. Organizate într-un singur tur de scrutin, simultan cu al treilea referendum pentru unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin, alegerile locale din 5 iunie se vor desfăşura fără reclame gigantice, spectacole şi pixuri electorale, cu accent pe întâlnirile cu alegătorii.

Cu capul înainte!

Deşi la vară va găzdui competiţii naţionale, bazinul de sărituri din Aquapark-ul Nymphaea nu are dotările minime pentru a putea fi folosit. Deoarece nu au prevăzut în proiectul european fonduri pentru trambuline, tabele electronice şi tribune, edilii scotocesc acum vistieria oraşului pentru a încerca să cumpere şi să închirieze echipamentele necesare.

Amnistia lui Bolojan

Primăria orădeană vrea să-şi ierte angajaţii de plata a 4,2 milioane lei, sumă pe care Curtea de Conturi a considerat că funcţionarii au încasat-o necuvenit între 2011-2014. Directorii municipalităţii vor emite săptămâna aceasta decizii prin care funcţionarii Primăriei, Poliţiei Locale, Administraţiei Sociale Comunitare Oradea şi Direcţiei Patrimoniu Imobiliar vor fi scutiţi de returnarea în rate a unor sume între 1.000 şi 20.000 lei.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Ştefan Herchi, Avocat, profesor universitar, candidatul ALDE la Primăria Oradea
"Ajunge cu sacrificiile, vrem să ne şi trăim vieţile!"

Miercurea trecută, ALDE şi-a anunţat candidatul la Primăria Oradea - Ştefan Herchi. Adversarii s-ar înşela ignorându-l: "noul venit" are nu doar experienţa a aproape două decenii de apartenenţă la PNL, renunţând la acest partid anul trecut cu convingerea că a fost "confiscat" de vechii pedelişti, ci şi pe cea a unei funcţii administrative, la începutul anilor ’90 fiind viceprimar, şi nu doar al oraşului, ci al... judeţului Bihor.
Născut într-o familie de etnici maghiari cu 61 de ani în urmă, căsătorit cu o educatoare recent pensionată, împreună cu care are o fiică în pragul măritişului, avocatul şi profesorul Ştefan Herchi afirmă că şi-a asumat candidatura pentru ca Primăria să ţină cont mai mult de părerile orădenilor. Nu pentru că ar nega necesitatea marilor investiţii făcute în ultimii ani, dar - explică el în interviul acordat BIHOREANULUI - unele puteau fi eşalonate pe o perioadă mai lungă de timp, aşa încât locuitorii oraşului să nu se simtă obligaţi la "sacrificii" pentru confortul şi prosperitatea viitoare.

Cum ne relaxăm anul acesta?

Cine a crezut că anul acesta, odată cu finalizarea lucrărilor importante, Oradea se va transforma brusc într-un oraş al mega-festivalurilor mai are de aşteptat.
Şi în 2016 Primăria rămâne zgârcită cu sumele pe care le alocă organizării evenimentelor deschise, bugetul aprobat săptămâna trecută în acest scop fiind de numai 1,2 milioane lei. Chiar şi aşa, calendarul fixat aduce surprize plăcute, pentru că orădenii vor fi invitaţi la teatru, operă, festivaluri, concerte în premieră, vizionări de film şi de... fotbal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ÎNTREBARE:
BIHOREANUL ăștia, fac curățenie înainte sau după DNA? Că io nu mă pricep! au propriul RER :)))
Postat 04 Aprilie 2016, 11:56 de ADINA
mai este un concurs fraudat...
...despre care n-o sa scrieti, caci e vorba despre Haragos, care a "castigat" concursul in dauna fostului vostru coleg Florin Budea, desi in conditiile de concurs nu scria nimic despre ce i-au cerut acestuia din urma :D Hai, scrieti, sa va vad ! :))))))))) Da' decat sa stau dupa voi, mai bine facem o anonima la DNA ;)
Postat 04 Aprilie 2016, 00:40 de AgentulTermic
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON