URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2012, 00:00

Nu rata noul Bihoreanul tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şpăgari pe jantă

Corupţii de la RAR care omologau maşini pe numele unor persoane cu handicap, pentru ca adevăraţii proprietari să scape de taxe, au fost trimişi în judecată. După ce au plantat un anchetator sub acoperire şi au ascultat convorbirile angajaţilor RAR şi ale poliţiştilor de la Înmatriculări, procurorii vor condamnarea fostului director adjunct Mihai Domocoş şi a patru samsari care intermediau mita.

Milionari din credite

Mega-escrocul Adrian Ştefan, care în trei ani a strâns 1,7 milioane euro din credite luate pe numele altora şi apoi a dispărut fără urmă, l-a avut complice pe antrenorul de taekwon-do Romeo Tulkos. Dat în urmărire internaţională şi căutat de victimele lăsate cu împrumuturile neplătite, Adrian Ştefan s-a stabilit în Costa Rica, unde a primit cetăţenia după ce s-a însurat cu o localnică, iar acum nu poate fi  extrădat.

La fapte!

După ce au amendat dur PDL şi au dat UDMR un avertisment serios, iar USL un cec în alb nu peste tot meritat, bihorenii aşteaptă ca aleşii să-şi onoreze promisiunile. În timp ce PDL caută vinovaţi pentru dezastrul fără precedent, votul care le-a pus pe primul loc obligă PNL şi PSD să reevalueze UDMR, care ameninţă că dacă nu va fi cooptată la putere va bloca proiectele Primăriei Oradea şi Consiliului Judeţean Bihor.

ORADEA NOASTRĂ
Dispari în 30 de minute!

Maşina este un lux, deci costă. Este în acelaşi timp o necesitate, deci ar trebui să fie accesibilă. Ca să împace şi capra şi varza, primarul Ilie Bolojan a decis să limiteze zonele de parcare cu plată strict la perimetrul din centrul oraşului. "Dacă parcările din centru vor fi cu plată, cele din cartiere nu se vor plăti! Acestea vor fi date la cerere asociaţiilor de proprietari care doresc să le împartă membrilor contra-cost în baza regulamentului privind parcările la domiciliu. Şi atât!", spune primarul.

Mocan, ultima fentă

Cum a profitat Călin Mocan de relaţii, de partid şi de lege ca să poată candida la Consiliul Judeţean fără să lase din mână şefia Gărzii de Mediu Bihor. Întrucât funcţia publică de conducere de la Oradea îi interzicea să candideze, PDL-istul şi-a rezolvat o mutare conspirativă la Cluj, pe un umil post de execuţie, fix până în prima zi după alegeri, când visa să-şi reia fotoliul de şef rezervat acasă.

"Toporaşii"

Precizie, tehnică şi forţă cât cuprinde. Cei mai buni tăietori "profesionişti" de lemne se adună sâmbătă pentru a stabili, în urma unui concurs cu cinci probe spectaculoase, cine este cel mai tare-n topor. Finala Campionatului Naţional al tăietorilor de lemne, organizată de Stihl România, va avea loc în premieră la Oradea.

Mamă de şatră

O ţigancă din Bihor tocmai a născut al 20-lea copil. Unora nici nu le ştie numele, iar pe 8 i-a dat spre creştere statului, aşa că promite că... nu mai face. Femeia n-a muncit niciodată, dar în schimb a făcut o liotă de puradei, trăind din alocaţiile de stat. Vina, spune ea, este a fostului concubin, un beţiv care i-a turnat 19 prunci, în timp ce bărbatul cu care l-a înlocuit se mulţumeşte cu unul singur.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON