URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2016, 17:40

Incidente în tramvaie şi autobuze. Călătorii sunt sfătuiţi de OTL să se sprijine de bare pe tot parcursul călătoriei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care circulă cu mijloacele de transport în comun ale OTL sunt sfătuiţi de către transportatorul local să se sprijine de barele acestora pe tot parcursul călătoriei. Asta după ce, în ultima perioadă, mai mulţi călători s-au rănit în urma unor manevre bruşte ale şoferilor ori vatmanilor.

Potrivit reprezentanţilor OTL, situaţiile nu au fost cauzate de neatenţia acestora, ci de cea a celorlalţi participanţi la trafic. "Din păcate, în ultima vreme sunt tot mai frecvente situaţiile în care personalul de bord este obligat să frâneze de urgenţă din cauza neatenţiei celorlalţi participanţi la trafic, fie aceştia şoferi, biciclişti sau pietoni care, forţând trecerea prin faţa tramvaielor sau autobuzelor, pe lângă faptul că îşi pun în pericol propria viaţă, provoacă, în interiorul mijloacelor de transport în comun, uneori, chiar rănirea pasagerilor", se arată într-o informare trimisă, miercuri, de purtătoarea de cuvânt a societăţii, Carmen Tocuţ.

Potrivit acesteia, doar în ultimele două săptămâni au avut loc trei incidente în care călătorii au căzut în interiorul mijloacelor de transport în comun, atunci când, pentru a evita accidentele în trafic conducătorii auto/vatmanii au fost nevoiţi să frâneze de urgenţă. "Din fericire, călătorii n-au suferit răni grave, însă acestea puteau fi evitate", a mai precizat reprezentanta OTL.

În acest context, OTL "roagă insistent toţi călătorii să se sprijine de bare, să se asigure că în cazul unei frânări de urgenţă îşi pot menţine echilibrul. Preventiv, în mijloacele de transport în comun există pictograme care averizează călătorii în acest sens".

De asemenea, societatea locală de transport în comun se adresează şi celorlalţi participanţi la trafic, rugându-i să ia în considerare faptul că "în cazul mijloacelor de transport în comun, datorită gabaritului şi a inerţiei, frânarea de urgenţă poate cauza accidente cu consecinţe grave sau mai puţin grave călătorilor aflaţi în interiorul acestora".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
tractoristii de la otl
Dar de soferii de autobuz care nu se asigura cand schimba benzile sau intra in sensuri giratorii fara sa dea prioritate de ce nu spuneti nimic?
Postat 25 Mai 2016, 21:02 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON