URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2016, 10:58

Excelenţă în educaţie: Profesoara Aniţa Luncan, de la Gojdu, premiată la Gala Mentor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România au decernat, pentru al şaselea an consecutiv, Premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie.

Printre cei zece profesori sau antrenori laureaţi se numără şi un dascăl din Oradea: profesoara de chimie Aniţa Luncan, de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu. Câştigătorii au fost aleşi de comitetul director al fundaţiei în urma unei selecţii făcute în rândul celor 274 de profesori nominalizaţi pentru aceste premii.

Aniţa Luncan este unul dintre puţinii dascăli bihoreni care a pregătit foarte mulţi elevi premiaţi la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale de chimie. Unul dintre aceşti elevi este şi Andrei Bădulescu, liceanul despre care BIHOREANUL a relatat, în 2014, că a fost singurul adolescent din Transilvania calificat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe, unde a şi câştigat medalia de bronz.

Fiecare din cei 10 dascăli şi antrenori premiaţi au primit de la MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate câte 8.000 de lei şi Trofeul Mentor, realizat de cunoscutul artist plastic Ioan Nemţoi, în cadrul unei gale găzduite la Cluj-Napoca, unde invitat de onoare a fost Ana Blandiana, desemnată recent la Gdansk "Poetul European al Libertăţii".

"A fi mentorul unor tineri înseamnă a prelungi efectul în viitor al acţiunilor de astăzi", a spus Ana Blandiana la gală. Totodată, scriitoarea le-a povestit celor prezenţi cum a devenit ea însăşi mentor în cadrul Şcolii de Vară Sighet.

"MOL România oferă Premiul Mentor profesorilor şi antrenorilor de excepţie, considerând că acesta este un minim gest de recunoaştere publică a muncii şi activităţii zilnice a acestora. Vorbim despre o muncă tăcută, neobservată, deseori neapreciată, dar fără de care am fi cu toţii mult mai săraci pentru că am pierde numeroase talente existente în jurul nostru. Mentorii au darul de a descoperi talentul multor copii şi de a avea grijă de aceste talente prin asocierea lor cu valori fundamentale de viaţă. Prin această recunoaştere publică dorim să contribuim la aprecierea şi respectul dascălilor în comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea", a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON