URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2017, 15:00

După un an. Jumătate din spaţiile de alimentaţie publică de la etajul Pieţei Rogerius au fost închiriate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La mai bine de un an de la darea în folosinţă a noii Pieţe Rogerius, Administraţia Domeniului Public Oradea a reuşit să ocupe o parte dintre spaţiile de la etajul complexului, destinate alimentaţiei publice.

Din cele 10 locuri disponibile au fost adjudecate 5. Doi dintre agenţii economici au şi deschis în luna februarie micile restaurante. Spaţiile au fost adjudecate în urma mai multor licitaţii eşuate, după ce ADP Oradea a scăzut preţurile de la 180 lei/mp la 90 lei/mp.

"Noi am urmat calea legală care ne spune că, după trei licitaţii, putem începe să scădem preţul, iniţial cu 25%, apoi, dacă nu avem doritori, cu mai mult", a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul societăţii, Liviu Andrica.

Chiar şi aşa, acesta susţine că nu preţul iniţial mare i-ar fi ţinut la distanţă pe agenţii economici, ci reticenţa la nou, afaceriştii fiind speriaţi că n-ar avea clientelă. "Începutul e mai greu, apoi vin şi alţii", a spus managerul.

Cele două mici restaurante deschise în luna februarie la etajul Pieţei Rogerius servesc mâncăruri variate, unul dintre ele fiind al unei societăţi comerciale din Ungaria, cu preparate specifice. "Ei şi-au manifestat dorinţa ca, din vară, să-şi poată desfăşura activitatea şi în parcul de pe acoperişul Pieţei Rogerius, să deschidă o terasă. Vom analiza cererea", a spus Liviu Andrica.

Tot referitor la Piaţa Rogerius, directorul ADP Oradea a afirmat că celelalte spaţii comerciale sunt ocupate aproape în totalitate, cu excepţia unuia din Tronsonul 1, dinspre linia de tramvai. De altfel, acesta a arătat că în câteva cazuri, în urma licitaţiilor, spaţiile acestea au fost adjudecate chiar şi cu 420 lei/mp, preţul de pornire fiind de 180 lei/mp.

În aceeaşi conferinţă de presă, Liviu Andrica a vorbit despre lucrările efectuate în 2016 în pieţele din Oradea. Astfel, din surse proprii, s-au investit 445.000 lei în modernizarea Pieţei Nufărul, respectiv 14.300 lei în împrejmuirea acesteia, lucrare care s-a efectuat şi la Piaţa Ioşia şi a costat aproape 13.000 lei.

Totodată, s-au investit 451.000 lei în închiderile laterale ale Pieţei Rogerius pentru a asigura un confort termic în interiorul acesteia şi s-au făcut lucrări de modernizare şi de închidere laterală spre strada Griviţei la Piaţa Cetate (foto), acestea costând 340.000 lei şi fiind finalizate în proporţie de 85%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
GRAMATICA FOREVER
@todo: Da-i cu " sant "- ul pan' la ziua..
Postat 17 Februarie 2017, 20:26 de TDS
tigan
dar sant unii care vand an spatiile de jos pizza, fast food unde este concurenta ,spatile acelea sant destinate pt alta categorie de produse
Postat 17 Februarie 2017, 16:39 de todo
E cineva responsabil ?
Adica,dupa principiul "mai bine deloc ,decat putin si sigur".Astfel a intins coarda ,ADP Oradea. Un an de zile sa tii niste preturi/mp de...Viena,intr-un oras cu salarii de 300 Euro . Mare mizerie umana.
Postat 17 Februarie 2017, 15:45 de Nofan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON