URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2015, 12:00

După Paști, festivităţi! Primăria sărbătoreşte pe 20 aprilie ziua eliberării oraşului de către trupele române conduse de generalul Moşoiu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va sărbători pe 20 aprilie împlinirea a 96 de la eliberarea oraşului de către trupele române conduse de către generalul Traian Moşoiu. Potrivit unui comunicat al municipalităţii festivităţile vor începe la ora 12 cu o slujbă de Te Deum oficiată de preotul Garnizoanei Oradea, Mircea Ioniţă, la Biserica Militară Sfântu Gheorghe după care oficialităţile se vor deplasa în alai la statuia generalului din strada Armatei Române.

Ceremonia oficială va începe în jurul orei 12:40 cu intonarea imnului de stat, urmată de alocuţiuni cu privire la semnificaţia zilei de 20 aprilie 1919, ţinute de colonelul în rezervă Grigore Bartoş şi primarul Ilie Bolojan, urmate de un recital susţinut de corul Traian Moşoiu.

Festivităţile care cuprind inclusiv o depunere de coroane se vor încheia în jurul orei 13:20 cu defilarea detaşamentului de onoare şi prezentarea onorului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Fapt
20 aprilie e de asemenea ziua lui Hitler :(
Postat 14 Aprilie 2015, 23:37 de Augustin
BA DA
@titel: eu zic că se poate! totul este să vrei! DICTATORUL însă NU VREA!
Postat 14 Aprilie 2015, 14:03 de TDS
@TDS
Doua statui de asemenea anvergura nu pot fi plasate intr-un asemenea spatiu. Ma refer la dimensiuni. Apoi, ma astept ca udmr sa revendice si plasarea statuii lui Ladislau. Circ , nu altceva!
Postat 14 Aprilie 2015, 11:26 de titel
Nicolae Iorga:
"Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii".
Postat 14 Aprilie 2015, 07:25 de Valhalla-Asgard
Eroii sunt memoria vie a istoriei noastre
Eroii, sunt de fapt memoria vie a societatii, pentru ca o societate, un neam sunt cladite pe lucrarea si pe jertfele lor. Atat Ferdinand cat si Mihai Viteazul sau mai departe in timp Burebista, reprezinta simboluri ale ele nazuintelor de unitate ale romanilor de-a lungul vecurilor. La fel cum si Avram Iancu, Horia, Closca si Crisan alaturi de multi, multi altii reprezinta un simbol al luptei de eliberare a romanilor de sub ocupatia, vremelnica, a habsburgilor si a ungurilor. Datorita acestor personalitati deosebite ale romanilor azi in Transilvania, toti locuitorii atat majoritari cat si minoritari se bucura de toate drepturile. Este in loc in Piata Unirii atat pt Ferdinand cat si pt Mihai Viteazul. Nu trebuie uitat nici marele rege dac Burebista!
Postat 14 Aprilie 2015, 07:04 de Valhalla-Asgard
AMANDOI
@titel: perfect de acord cu ceea ce ai scris despre Regele Ferdinand! prin urmare, ce ar sta in calea amplasarii in Piata Unirii a doua statui? a lui Mihai Viteazul sa ramana, a Regelui Ferdinand sa revina?
Postat 13 Aprilie 2015, 23:26 de TDS
erata
"propria-i", scz!
Postat 13 Aprilie 2015, 16:40 de titel
pentru gica-contra
Mai ,TDS, esti neobosit ...Vezi ca poate cauza la nervi ! Sa stii ca intrarea in Oradea a trupelor gen. Mosoiu s-a produs sub domnia regelui Ferdinand , urmare a deciziilor luate sub domnia aceluiasi rege care ,fie vorba intre cei care gandesc cu partea de deasupra gatului, a fost sanctionat de propriai familie pentru decizia de a alatura NATIUNEA ROMANA Antantei. Deci statuia regelui Ferdinand (cel Loial) isi are locul binemeritat acolo unde a mai fost si de unde a fost izgonit de ungurii horthisti. Si, pentru a nu arunca cu zoaie in comentariul meu, te informez ca nu sunt monarhist , ci republican ,nu simpatizez din cale-afara cu primarul Bolojan. De aceasta data , insa , se cere o reparatie fie si pentru cei care ,in 1940, si-au vazut simbolul batjocorit de cotropitori. Ma mir ca nu te-ai gandit si la asta. In plus, sa stii: NATIUNEA ROMANA a inceput a se forma dupa 1800. Stii de ce spun asta ?
Postat 13 Aprilie 2015, 16:39 de titel
ATI SIMTIT CEVA?
In fotografie vedem intrarea calare in PIATA UNIRII! Din care trebuie sa dispara MIHAI VITEAZUL! Ma intreb inca o data: ce-au simtit Bolojan, Malan, Gorghiu, Lascu, Felea, Puscas, Pantis, Blaga atunci cand au ciocnit ouale rosii(ei na, ouale de Paste se fac rosii! GHINION!)? Nu au avut o cat de mica strafulgerare? NU! Sigur NU!
Postat 13 Aprilie 2015, 12:36 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON