URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2010, 17:38

Atenţie, denivelări!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trotuarul de pe Bulevardul Dacia, de la Şcoala Generală Dacia spre Palatul Baroc, e mai degrabă un drum cu obstacole. Spart şi cu diferenţe de nivel de câţiva centimetri, nu e defel pe placul pietonilor.

În plus, are şi un coş de gunoi deosebit: trunchiul unui copac tăiat, folosit de orădenii needucaţi pentru depozitarea deşeurilor mici.

Gunoaiele ar putea fi foarte bine aruncate în coşul de gunoi "autorizat", aflat la doar câţiva metri mai încolo...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Hiba mai veche.....
Fenomenul nu e singular si are la baza 2 cauze: 1) cand se ingroapa o conducta, pamantul pus deasupra nu se taseaza/compacteaza suficient. Sub actiunea greutatii betonului si asfaltului turnate deasupra combinata cu tasarea pamantului sub efectul absorbtiei repetate a apei pluvialese produc diferentele de nivel respective. Eventuala circulatie rutiera, pe o astfel de realizare constituie un factor suplimentar. Nu o data conductele sau imbinarile cedeaza ca urmare a tensiunilor care apar in material.Este stilul romanesc de a ingropa conducte. In loc sa se amenajeze un canal tehnic din profile U din beton armat prevazut cu capace, tot din beton, cu tasarea prealabila a fundului santului, si ulterior acoperirea cu pamant, tasarea acestuia, betonare, asfaltare. Intr-adevar, solutia cu realizarea canalului tehnic este mai scumpa, dar se evita interventiile ulterioara, cand sub efectul tasarilor conductele cedeaza, Din cate am observat, numai CET-ul procedeaza in acest fel dar si acolo calitate lasa uneori de dorit. Deh, ieftini la faina si scumpi la tarate. 2) Faptul ca sistemele de canalizare pluviala sunt sparte sau colmatate, forteaza apa pluviala sa se scurga pe langa conducte fapt c
Postat 15 Iulie 2010, 10:35 de HighlandeRo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON