URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2013, 08:52

Parcul industrial va "produce" 2,5 milioane euro pe an din impozitele pe salarii şi clădiri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcul industrial poate fi o adevărată fabrică de bani. Municipalitatea mizează pe venituri anuale de 2,5 milioane euro numai din impozitul pe salariile celor 4.000 de orădeni care vor fi angajaţi în Parcul Industrial Eurobusiness din Şoseaua Borşului şi impozitul aferent clădirilor construite pe platforma industrială.

"Potrivit estimărilor făcute, municipalitatea va încasa venituri de circa un milion de euro de pe urma impozitului pe venit global plătit pentru cei 4.000 de orădeni care vor lucra în parcul industrial. Până în prezent au fost create 1.400 de locuri de muncă şi angajările vor continua pe măsură ce vor termina companiile investiţiile în parc. De asemenea, în anii care vor urma, după finalizarea construcţiilor, mizăm pe venituri de circa 1,5 milioane euro din impozitul de 1% pe clădiri", a declarat Delia Ungur, administratorul parcurilor industriale Eurobusiness, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

În paralel, conducerea parcului industrial estimează venituri anuale de încă o jumătate de milion de euro din taxa de administrare care se referă la serviciile de iluminat public, curăţenie şi altele, oferite de parcul industrial către companiile de aici.

Cele mai mari venituri, estimate la circa 8 milioane euro, le va încasa însă municipalitatea din vânzarea celor 100 hectare de teren către firmele din parcul industrial. Preţul terenului porneşte de la 8 euro pe metru pătrat.

"Am făcut o analiză şi avem o ofertă echilibrată. Nu suntem nici cei mai ieftini, dar nici cei mai scumpi din ţară la preţul cerut pe teren. Chiar la început, în 2008, am fost cei mai ieftini pentru că altfel nu puteam atrage companii în Oradea dar de atunci lucrurile s-au mai schimbat", a declarat Ungur.

Parcul industrial din Şoseaua Borşului are un grad de ocupare de 70%, iar investiţia municipalităţii în reţele de utilităţi, executate în două etape, se ridică la 16 milioane euro.

Prima etapă de introducere a utilităţilor, care a cuprins lucrări de drumuri, reţele de termoficare, apă, canalizare, energie electrică şi iluminat public, a fost executată de firma Construcţii Bihor în asociere cu Energomontaj şi Drum Construct pentru suma de 45 milioane lei.

Licitaţia pentru cea de-a doua etapă de introducere a reţelelor a fost câştigată la începutul acestei luni de asocierea firmelor Selina, Construcţii Erbaşu şi ELM Electromontaj la un preţ de 12,8 milioane lei. Constructorii şi-au asumat un termen de finalizare a lucrărilor de un an de zile.
Dan Simai

Citeşte pe aceeaşi temă şi: "Selina a câştigat licitaţia pentru a doua etapă de introducere a utilităţilor în parcul industrial"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
mai mai
Hai sictir....esti in timpul serviciului.. NU STIAM DE CE PLATIM TAXE ASA MARI......pe asta se duc banii nostri....si vai ce frica imi este ...ce tare esti tu care esti de retardat.....hahahahahah vai mama ta de complexat....
Postat 30 Octombrie 2013, 15:21 de @oradean
@agitatul cu "n" nume
Fii sigur ca daca eram in locul lui Bolojan, nu scapai fara sa fii luat la intrebari pentru toate atacurile astea mizerabile si calomniile pe care le postezi zilnic. As intelege daca ai avea niste critici argumentate, insa ceea ce faci tu tine deja de domeniul patologicului. Asa ca raman la concluzia de mai jos: esti un caz fara speranta! Ma intreb doar daca un tratament adecvat ar reusi sa te calmeze!?
Postat 30 Octombrie 2013, 11:14 de Oradean
Prosti, da' multi !
Pt. fraierii/postacii de serviciu : TOTUL ESTE LA TIMPUL VIITOR, e din categoria ,,daca" si ,,parca" ! Oricine cu nitel tupeu si bolovanul si slugile lui au tupeu, poate veni si vorbi despre ceva ce ,,va fi" (daca va fi !) si tembelii, tepuiti de ,,n" ori de nea ile, pun botul.
Postat 30 Octombrie 2013, 06:26 de DlGoe
Oradean e Bolojan
Nici un pupincurist nu ar fi atat de pornit daca nu s-ar putea, in modul cracanat, pupa singur.
Postat 29 Octombrie 2013, 19:14 de Tile
Atenţie că ADHD s-ar putea să fie contagioasă
Se pare că se ia prin pupatul în fund al unui monitorizat care o are de cel puţin 5-6 ani. Deocamdată, singurul identificat cu ADHD la acest nivel este pacientul Bolojan Ilie Gavril. Orice Oradean poate fi astfel susceptibil.
Postat 29 Octombrie 2013, 19:12 de Strattera
@Adi repetentul
Stai bland, nu-ti mai chinui neuronul, ca se incinge si-ti moare si ala, si-i tragedie mare, ultimul fiind. De fapt ce socoteli ai facut tu mai jos?! Ai adunat o presupunere cu o necunoscuta si iar ti-a dat cu minus!
Postat 29 Octombrie 2013, 18:03 de Oradean
No hope!
Esti fara speranta, retardatule! Nu te amagi degeaba cu pseudonimul ala ....
Postat 29 Octombrie 2013, 17:44 de Oradean
Multumiri..."Dragei Delia"
Si alte referinte (lucrand cu materialul clientului - ?comments=1&categ_id=&categ_name=&news_id=109388&action=display_news#comments): Top Forbes: "Oradea este în topul celor mai bune oraşe pentru afaceri. Revista Forbes clasează municipiul de pe Crişul Repede pe un onorant loc cinci în topul celor mai deschise oraşe către investitori, după Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Ploieşti. Top Forbes: Oradea ocupă locul 5 în clasamentul celor mai bune oraşe pentru afaceri Oradea este în topul celor mai bune oraşe pentru afaceri. Revista Forbes clasează municipiul de pe Crişul Repede pe un onorant loc cinci în topul celor mai deschise oraşe către investitori, după Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Ploieşti. Potrivit analizei făcute de editori, printre atuurile municipiului de pe Criş se numără scutirea de impozite pe CLADIRI şi terenuri în parcurile industriale ale oraşului, reducerea constantă a impozitelor pe clădirile aparţinând persoanelor juridice care s-au diminuat de la 1,6% în 2008 la 1% în 2013, oferirea de reduceri şi scutiri de impozite pentru marile investiţii..." Ramane 2,5 milioane din impozitul pe salarii... CALCULAM si acolo ?
Postat 29 Octombrie 2013, 17:26 de Adi Oradeanul
@Delia
Dragă Delia, să-ţi dea Dumnezeu sănătate, şi putere, în lupta cu sabotorii (negativiştii) de serviciu. Dacă n-ar exista oameni ca tine, şi ca mulţi alţii, care-şi văd de treaba lor, oraşul şi ţara s-ar fi dus dracului demult. Mulţumesc !
Postat 29 Octombrie 2013, 16:48 de Alexandru
Cu-i ii creste NASUL?
Pentru cunoscatori si cei TARI la MATEMATICA (gen @ORADEAN): Conform HCL407/2010 pentru investitii de peste 500.000 EURO (Aici se califica TOATE investitiile si relocarile din Parcul Industrial) se acorda timp de 5 ani reduceri de la impozitul pe cladiri destinat de persoanele juridice in limita a 200.000 EURO. Deci "mizarea pe venituri de circa 1,5 milioane euro din impozitul de 1% pe clădiri" e in vise....Iar ca impozit pe salarii... credeti ca doamna Ungur are curajul sa publice numarul de angajati din Anexa 4 a fiecarui contract sa vedem daca da 4000 (si nu sunt oradeni cei 4000 -sunt si din comunele limitrofe. Da banii de utilitati pentru parc se iau din banii oradenilor exclusiv!!) Extras HCL407/2010:"Art.6. Facilităţile fiscale care se vor acorda investitorilor persoane juridice sunt următoarele: a) reducerea impozitului pe cladiri,(pentru investiţia de peste 500.000 de euro nou realizată) pe o perioada de 5 ani , în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro în cazul societăţilor care desfaşoară activitate în domeniul transportului rutier, de la data de intâi a lunii urmatoare celei în care Consiliul local a aprobat prin hotărâre , acordarea facilităţilor fiscale solicitate.
Postat 29 Octombrie 2013, 15:51 de Adi Oradeanul
pt. toata familia
RETARDATA -I MATA ORADEAN...APROPO SI TACTU ....DE TINE NU MAI SPUN PUPINCRIST...PLATIT.. ....De fete nu mai spun.......mostenire genetica ce sa faci...
Postat 29 Octombrie 2013, 14:19 de Hope
marsssssssss
Bei s88888 ule te-a scos bolovanu..sau esti chiar bolovan....nu ai altceva de facut.........jenant mare primar sa-ti pui niste neterminati sa latre...deja ne-am cam prins....ultima fraza e de ras ,,,,..se vede ca ai tait printre pionieri......marssssssssssssssssssssssssss gunoaielor la cusca
Postat 29 Octombrie 2013, 14:16 de eu
I "hope" not!
2,5 milioane din impozit salarii + 1,5 milioane din impozit cladiri = 4 mil. euro/an. Deci, cele 20 mil. se vor amortiza in 5 ani (teoretic). Cele 50-60 mil. reprezentand c-val terenurilor se vor realiza (nu recupera) prin vanzarea acestor terenuri concesonarilor (optiune prevazuta in contractele de concesiune). Dupa ce esti zero barat la aritmetica, iti da cu minus si la logica si bun simt: era mai "productiv" sa se cultive balarii in continuare pe acele terenuri si sa nu se faca nici o investitie in Oradea?! Oricum, cred ca iti pricep frustrarea: un retardat ca tine nu are cum fi angajat de nicio firma, asa ca tie ti-e fix totuna daca exista astfel de firme in Oradea sau nu. Oradenilor normali, care muncesc si vor sa munceasca nu le e prea totuna, asa ca il apreciaza pe Bolojan pentru ceea ce face, indiferent cat este de injurat si denigrat de lichele.
Postat 29 Octombrie 2013, 13:32 de Oradean
Vai noua!
In cat timp se recupereaza cele 20 milioane euro investite de municipalitate in infrastructurile aferente, dar si cele 50-60 milioane euro cat reprezinta valoarea suprafetelor totale de teren alocate acestor parcuri industriale? In 30 de ani teoretic? Adica vin niste investitori, stau vreo 5 ani dupa care se relocheaza prin Ucraina sau Bulgaria, iar altii din urma nu mai sosesc ... asadar bani aruncati in vant, dupa cum spunea unul care a lucrat prin zona pe la voi.
Postat 29 Octombrie 2013, 11:16 de Hope
Faceţi bordeluri, nu parcuri industriale, ca să obţineţi profit
Bolojan a şters Oradea de pe harta Europei, aşa că viitorul e sumbru pentru industria locală, iar agricultura nu mai e pentru ţărani.
Postat 29 Octombrie 2013, 11:09 de Strattera
mai lasa-ne
De 6 ani ne tot amenintati cu profitabilitatea .....si ne-o aratati pe figuranta asta care ca toate figurantele a pornit din curtea lui Micula apoi a tinut-o Sala dupa care a rezolvat cum stie ea mai bine si cu Bolojan...nu ne-o mai aratati sa ne spuna ca daca ar fi asa s-ar intimpla ....Chiar nu iti este rusine????Ai sapat tot ce-ai putut sapa prin Primarie..macar de-un pieptanat pune si tu...sau s-a stricat p-acolo pe unde-ti place sa stai
Postat 29 Octombrie 2013, 09:54 de Eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON