URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Noiembrie 2011, 11:03

Sex prin mica publicitate: 12 tinere, dintre care una de 14 ani, obligate să se prostitueze în apartamente (VIDEO)

O anchetă întinsă pe mai bine de o jumătate de an a poliţiştilor Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea a dus la destructurarea uneia dintre cele mai mari reţele de trafic de persoane şi proxenetism care funcţiona pe raza judeţului Bihor.

Gruparea avea ramificaţii în judeţele Satu Mare şi Timiş şi era formată din opt bihoreni şi un sătmărean care, în perioada 2010 - 2011, au racolat, cazat şi transportat în vederea exploatării sexuale douăsprezece bihorence, dintre care trei minore, două de 17 ani şi una de 14, profitând de faptul că fetele aveau diverse dificultăţi materiale şi familiale.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat, marţi, că liderii grupării, doi orădeni, de 25, respectiv 30 de ani, au închiriat mai multe apartamente în municipiu, în care au fost exploatate prin practicarea prostituţiei atât cele trei minore, cât şi alte tinere, contra unor sume cuprinse între 50 şi 200 lei de persoană, în funcţie de "preferinţele" clienţilor.

"Amatorii de servicii sexuale erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri făcute la mica publicitate, prin care erau oferite 10 - 15 numere de telefon de contact", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

După mai multe luni de supraveghere, luni, 14 noiembrie, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei împreună cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea, au descins la locuinţele închiriate şi la domiciliile proxeneţilor, de unde au ridicat 18 persoane şi au confiscat diverse înscrisuri, telefoane mobile, unităţi de calculator şi alte bunuri, care au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

"Au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, din care 10 în Judeţul Bihor, una în municipiul Satu Mare şi una în municipiul Timişoara, anchetatorii beneficiind de sprijinul BCCO. Timişoara şi SCCO Satu Mare", a spus inspectorul principal Alina Dinu.

Totodată, cele 18 persoane au fost conduse pentru cercetări la sediul DIICOT Oradea, din care şase au fost reţinute în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Bihor, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentate în faţa procurorilor şi a Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.

"Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 7 şi 18 ani", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Oare?!?
Din pacatre nu se poate face nimic ptr. oprirea acestor fapte abuzive impotriva minorilor, si a femeilor, in general. Pradatori au existat si vor exista, la fel ca si vicimele! Nu suntem animale! Noi oamenii suntem creaturi minunate, dar pacatul ne-a degradat intr-un hal fara de hal; prin alegeri individuale, unii au ajuns la nivelul animalelor!!!! Si le place halul in care au ajuns si gasesc placere in mocirla, chiar daca acea placere e foarte trecatoare.
Postat 21 Noiembrie 2011, 14:48 de "fericita"
eva darea sexuala
... zi sau noapte ii plina strada da ce toti barbatii is prosti oferta ii mereu crescuta pentru cine vrea sa puta...
Postat 15 Noiembrie 2011, 23:16 de turbanu
evaziunea sexuala
Da ce toti barbatii is prosti ii pe vrute si nevrute pestele la cap se impute banul facut ii ban f...t mare ii destralabarea de pomana amendarea repetata condamnarea rau ii cu legalizarea si degeaba ii toata treaba... Si degeaba ii toata sfada...
Postat 15 Noiembrie 2011, 22:58 de turbanu
PRINzTIPURI sa fie!
Dupa o aventură de două luni, o tînără îl întreabă plină de emoţie pe iubitul ei: - Cînd o să mă prezinţi rudelor tale? - Draga mea, deocamdată e imposibil. Copiii sînt la ţară, iar nevastă-mea e plecată într-o delegaţie!
Postat 15 Noiembrie 2011, 19:12 de nervosul
PRINzTIPURI sa fie!
prinztipuri
Postat 15 Noiembrie 2011, 19:07 de nervosul
:)))))))))
:)))))
Postat 15 Noiembrie 2011, 19:05 de ANKA
Hai pa !
ANKA inclin sa te cred ca ai o lista lunga cu barbatii pusi pe fuga de tine.In ceea ce te priveste pot sa presupun ca esti urata ca naiba,ca esti nespalata,ca ai barba sau mustata cazuri in care e clar ca se feresc toti de tine ca de dracu.Bineinteles ca astea sunt simple presupuneri.Ceea ce este evidenta in cazul tau este prostia.Daca vorbesti asa precum scrii orice om normal isi doreste sa dispara din fata ta.Ceea ce faci tu este un abuz, o siluire daca stii ce e aia, a limbii romane.Legat de afirmatia ta cum ca as fi un animal ai perfecta dreptate.Din perspectiva evolutionista si eu si tu si altii suntem niste animale.Diferenta intre noi o face educatia si te rog sa ma crezi ca intre tine si mine este o prapastie mare.In incheiere nu pot sa nu remarc ca in cele ce scrii ai o obesie, vizavi de lins si supt organe. caz in care iti recomand sa incerci si tu, nu sa stai sa salivezi.Bafta la cautat!
Postat 15 Noiembrie 2011, 18:49 de sdgd
daca politicieni folosesc CREDINTA ca manipulare femeia de ce nu poate ! :))))
fara gluma sunt doua categorii de femei : iubite si exploatate sexual puteti alege in care sa fiti si CU TUPEUUUUUUU, nu luate de fraiere.TOTA lumea fuge de o viata normala, nu inteleg de ce o vor pe cea anormala, dar exista si poate fi aleasa .
Postat 15 Noiembrie 2011, 18:04 de ANKA
da asta esti tu un biet animal
dar cati pampalai nu se plang "a fugiit sa sugxxx la altii" daca asa a dresat o ce sa stie altceva sa faca femeia decat sa o schimbe :))) asta deja e desteapta rauuu!!! asa ca hai taci ca femeia se satura de un cap SECCC:))
Postat 15 Noiembrie 2011, 17:50 de @sdgd
da asta esti tu un biet animal
un om este atras de OM :)) si am spus totul, abuzata nu voi fi niciodata si iti spun de ce stiu sa pun o javra la punct oricand dar sa reziste :))) fugeee dargul de el cauta capra animalul pe care sa l abuzeze cum spui tu ca nu are cu ceeeeee, nu are minte care sa l conduca.ATENTIE fetelor barbatii au grave deficiente mentale dar nu o vor recunoaste vor compensa cu " ia si mi o linge:))" si proasta "musca" o face. DAR hai fie profitati de ele dar sa nu uitati ce semantati o sa si culegeti , eu sincer le doresc la totii barbatii si sigur asa si este sa faca fete sa abuzeze altii de ele asa cum au abuzat ei , carne din carnea lor sa fie abuzata :))), tata nu a facut perversiuni sexuale cu mama deci carnea mea nu e pentru asa ceva :))) restul sa va rugati la d-zeu cine stie ce blesteme platiti.
Postat 15 Noiembrie 2011, 17:44 de @sdgd
Ti-am citit cu atentie comentariile ANKA
si fac abstractie de halul in care le-ai scris si de faptul ca m-ai facut prost.Raman la convingerea initiala ca esti nefututa ,dar nu asa un pic, ci cu anii si iti recomand cu caldura sa incepi o terapie pe baza de putza.Daca iau de buna afirmatia ta "stai in banca ta ca am parte de DRAGOSTE nu minciuni si perversiuni sexuale" ceea ce sincer eu nu cred,avem doua posibilitati pentru barbatul care iti ofera aceasta DRAGOSTE: 1.tie iti ofera DRAGOSTEA si isi cauta pasarica in alta parte. 2.tipul asta este un prost care isi pierde viata cu tine. Din punctul meu de vedere astea sunt doar teorii, eu raman la convingerea ca daca te-ar abuza cineva, asa putin, ti s-ar aseza si tie mintea in cap!
Postat 15 Noiembrie 2011, 17:35 de sdgd
esti un prost pe mina barbati ma privesc\
suneti NU perversiunilor sexuale codul penal le pedepseste foarte grav , daca barbatul va cere ORAL uitati l lasati L curvelor dar voi aveti sansa sa fi ti mame, sa cresteti si sa educati copii vostri in adevar nu minciune si cu capul plecat, lasati saracia sa va fie drumet in viata sa vedeti ce bine se traieste, incomparabil nu va luati dupa aprente, minte nu puteti cumpara o puteti pastra dar prin viata traita sanatos nu va uitati la masini scumpe cine stie cate fete au muncit pentru EA, nu va uitati dupa vilele altora sunt copii trimiti la cersit, habar avetii voi cum se fac banii prin prostia multora, tiganii nu si trimit proprii copii la cersit :))) nici fetele lor nu se cupleaza sexual cu altul decat TIGAN, asa sa faceti si voi, nu i barbat nu vede GAURA, punct.
Postat 15 Noiembrie 2011, 16:34 de pentru SDGD
esti un prost pe mina barbati ma privesc\
tu nu vezi care cad victime cele ne mature cele fara educatie, cele fara de credinta cine le va vindeca tu cu PUUUUULLLXXxxx nuuuuuuu cred! eu zic sa ne trezim si sa aplicam pedepse drastice in ce priveste insealciunea fetelor si naecordarea sansei egale de a avea o viata decenta si morala nu o viata falsa si chinuita, nu v a facut mama curxxxxvee voi singure ati decazut pacat de tata supupta, laptele de mama consumat, sunt orfani care nu au sansa sa o suga.
Postat 15 Noiembrie 2011, 16:28 de pentru SDGD
esti un prost pe mina barbati ma privesc"CUMINTE"
deci articulez : CU minte :))) celelate proaste si fraiere :) masina se duce, silicoanele la fel, ca viata pa, pa, pa stai in banca ta ca am parte de DRAGOSTE nu minciuni si perversiuni sexuale , multe se mira cum ajung altele realizate simplu sunt iubite nu folosite:)))) dar mai muriti sa va nasteti de 5 ori sa realizati ca barbatul traieste doar pentru femeia pe care o iubeste restul panasament sexual fara proaste nu exista calmant sexual.NU TOTE sunt proste si manupulante.
Postat 15 Noiembrie 2011, 16:00 de pentru SDGD
Judecand cele scrise
de tine, nu dupa modul in care reusesti sa te exprimi , dezarticulat si total agramat , ci dupa inflamarea ta in speta pe acest tip de subiecte, eu ma gandesc ca tu nu faci parte din categoria abuzatelor ci mai degraba din categoria nef...ericitelor statut pe care l-ai dus cu tine din comunism si pana acuma.Nu mai fi asa inversunata, gaseste-ti si tu un sufletel sa ti-o traga si vei vedea ca viata e frumoasa si merita traita!
Postat 15 Noiembrie 2011, 15:52 de sdgd
barvoooo
ce promovam noi sociali babaci cu Oral facut sub mese, babaci care au cate o tanara in dreapta la masini astia merita ARSIIIII de viiiii nu arestati, arsiii sau taitati si sare pusa pe rani sa simta durerea unei fete abuzate SEXUAL, nu e o placere sa fi exploatata e o CRIMA, si totul se datoreaza mintilor BOLNAVE ale cui oare ? Moartea sa va inghita tineri nu cunosc acesta viata mizerabila traita si in comunism.
Postat 15 Noiembrie 2011, 12:16 de ANKA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON