URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2024, 18:57

Victor Micula s-a mutat la țară, în Suedia. Unde și-ar fi stabilit domiciliul?

Victor Micula s-a mutat la țară, în Suedia. Unde și-ar fi stabilit domiciliul? foto: fanatik.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Excentricul Victor Micula, fiul magnatului bihorean Viorel Micula, și-ar fi mutat domiciliul într-un sătuc de 400 de locuitori din sudul Suediei.

Fanatik.ro face dezvăluirea luni, pornind de la adresa la care i-au fost făcute comunicările în unul dintre procese pe care acesta le poartă în România în care Micula Jr este acuzat că de instigare în fals în declarații, după ce și-a pus un prieten să-i arunce mașina de lux, un Mercedes G500, într-o prăpastie, pentru a încasa asigurarea de 275.000 de euro.

„Fapta s-ar fi petrecut în 2018, însă procurorii au reușit abia în octombrie 2023 să-l trimită în judecată pe Micula, după ce acesta a contestat de două ori legalitatea rechizitoriului.

Printre argumentele invocate se află și faptul că procurorii nu i-au comunicat actele de procedură penală pe adresa indicată de el, respectiv în localitatea Tagarp din Suedia”, arată sursa citată.

Având o sprafață de doar 0,42 km pătrați, Tagarp este o comună ce aparține de două administrații (bimunicipală), respectiv municipalitățile Svalov și Landskrona, în provincia Scania din sudul Suediei.

Wikipedia notează că, potrivit recensământului din 2010, localitatea avea o comunitate de doar 431 de locuitori.

Potrvit Fanatik, casa în care locuiește înacte fiul milionarului Viorel Micula s-ar afla la marginea comunei, pe o mică stradă care se termină într-un loc de joacă pentru copii. „Imobilul e departe de a fi unul impunător, are un singur nivel și dispune de o mică curte. În imobilul respectiv mai locuiește un român de 54 de ani, căsătorit cu o suedeză”, mai arată sursa citată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
A aflat și cocălarul că nu moștenește niciun imperiu și că tac-su cu unchi-su sunt în procedură de insolvență și executare pentru peste 400.000.000 Euro.
A aflat și că banii la care se aștepta, pasați în niște conturi personale, sunt transferați ilegal de la firmele "germenilor" și că sunt blocate de Statul de Drept, la comanda adevăraților creditori și patroni ai tuturor firmelor aflate pe mumele câtorva "miculești", cei care au inventat Statul Paralel autohton. Pe cale de consecință, umilit și sărac, a fost până la urmă acceptat provizoriu, din mila unui văr pribeag și el dar căsătorit cu o suedeză care-i bucătăreasă la cantina uzinelor Scania, nu foarte departe de casa moștenită de la niște simpli țărani decedați cu puțină vreme în urmă.
Postat 30 Ianuarie 2024, 09:29 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON