URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2013, 13:44

Unice în Europa, mai multe obiective din Bihor prezentate de Cristi Tabără la TVR

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Emisiunea "Exclusiv în România", difuzată de TVR şi realizată de orădeanul Cristian Tabără, aduce, sâmbătă, în faţa spectatorilor mai multe obiective din Bihor, unicate în Europa, anunţă un comunicat al TVR.

Primul popas al echipei este la Peştera Urşilor, unicat european, pentru că aici a fost atestată existenţa speciei ursus spelaeus (ursul de cavernă, dispărut acum sute de ani). Tot în zonă se află şi impresionanta Peşteră cu cristale de la Farcu, precum şi Băile 1 Mai, unde se găsesc specii fosile încă în viaţă, de asemenea, unicate în Europa.

Pestera Urşilor a fost descoperită în 1975, cu ocazia unor exploatări miniere. Cercetări şi amenajări ulterioare au făcut din acest laborator speologic natural unul dintre cele mai ineteresante obictive turistice din România, deschis publicului din 1980. Istoria îndepartată spune că această peşteră a fost locuită, până în urmă cu circa 17.000 ani, doar de ursul de cavernă. Un cutremur puternic a asupat atunci, probabil, singura intrare, urşii aflaţi în interior rămânând captivi în peşteră şi murind de foame. În Peştera Urşilor au fost descoperite şi sunt expuse oase vechi de peste 100.000 de ani.

Dantelarii in Pestera cu Cristale Farcu.jpgCălătoria echipei "Exclusiv în România" a continuă cu Peştera cu cristale de la Farcu - Roşia, descrisă drept "un muzeu minier inimaginabil". "Cristale de un metru sunt aici vedete fără egal în ţară! Atracţia turistică e completată de o sală subterană de concerte. Minerul care a descoperit peştera Farcu, acum 26 de ani, a rămas uimit de peisajul fabulos din adâncuri. Speologii nu ştiu să mai existe ceva asemănător în ţară", arată în comunicat TVR.

Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc Exclusiv în România pe www.tvrplus.ro vor putea urmări şi un alt tărâm unic în Europa, Băile 1 Mai.

Rezervaţia cu nuferi termali de la Băile 1 Mai e unică în Europa şi o raritate la nivel mondial. Nufărul termal a fost în ultimii 400.000 ani, în ciuda aspectului gingaş, un luptător neînvins de toate schimbările climei, petrecute la nivel planetar.

Emisiunea va fi difuzată sâmbătă după amiază, de la ora 17.55, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Excelent!
Foarte buna initiativa si emisiunea lui Tabara ! Felicitari si succes !
Postat 23 Iunie 2013, 21:53 de Exclusiv in Romania!
drogatule...
in olanda se vand droguri la liber, ceea ce nu inseamna ca acest lucru e si unul benefic. huu... gunoiule ! neam de gunoaie... hu........
Postat 23 Iunie 2013, 21:50 de pt drogatul
wow, parinte pederast !
tabara asta e acelasi personaj care a avut pan-acum 4 neveste ? acelasi cu ala care in urma cu ceva timp era cercetat penal pentru bagarea degetelului (vorba vine, ca la cat de umflat e, degetelul lui e cam cat o ruda de salam :D) in pasarica unei fetite ? daaaaaa, ala e, pederastul de popa ! ;)
Postat 22 Iunie 2013, 20:20 de wall-e
turist
Si Pestera Meziad e extraordinara. Acum este si amenajata si se poate vizita ff usor. Bine ar fi daca am avea si drumuri. Drumul Stana - Coada lacului, Drumul Vascau- Moneasa etc. si bineinteles Drumul Oradea -Deva.
Postat 22 Iunie 2013, 11:08 de turisit
BIHORUL este cel mai mizerabil din punct de vedere moral dar si legal,
BIHORUL este cel mai mizerabil din punct de vedere moral dar si legal, REGIONALIZAREA va face ORDINE insclusiv in JUSTITIE, ne am saturat de atata MIZERIE SOCIALA< ppppuuuutttteeeeee de drogati si ironie nici ei nu se mai simt pe ei @@!!!!
Postat 22 Iunie 2013, 09:12 de cuib de infractori
extraordinar un copil nevinovat in ROMANIA este lipsit de drepturile de aparare
ce s a intamplat cu dosarul sau penal, cercetat pentru abuz sexual asupra fiicei sale VITREGE ? nu am uitat ca s ar putea incadra la o infractiune grava, nu l lasati sa molesteze si alti minori, MIZERABIL sisitem avem , extraordinar un copil nevinovat in ROMANIA este lipsit de drepturile de aparare impotriva PERVERSIUNILOR SEXUALE , SOS sa vina STRAINI ca astia ne OMOARA !!!ce facem cu JUSTITIA care intretine si sutine INFRACTORI necondamnati ?
Postat 22 Iunie 2013, 09:07 de ce facem cu JUSTITIA
SESIZARE la PRESIDENTIE si la CURTEA EUROPEANA !!
avem drogati in libertate care stiu fura !!!! LEGEA nu se aplica in ROMANIA, de ce ? SESIZARE la PRESIDENTIE si la CURTEA EUROPEANA !! mai fratilor cum este posibil , SEF departament finante , GADA FINANCIARA, DNA :))) si rudele(sotie,sot fiica, fiu, etc ) Expert contabil , ne lovim de Codul Penal, favorizarea si sustinerea in folos personal :))) ..... voi sunteti NEBUNI cu atatea ilegalitati in INSTITUITILE DE STAT, javreeeee, normal ca aia nu primesc amenzi de la garda financiara chiar dca merita platesc alti fraieri ca asa vrea mafia politica ?!!! Stie Parlamentul European ce face guvernul Ponta !!!! de ce se vand drogurile in ROMANIA, oare de ce :))) nu ati vazut ca VOICULESCU nu plateste contributii salaraiale ZEUL IN POLITICA mai bine FURA /se sustrage decat sa plateasca ca e smecher !! ca FIUNDATIA VOICULESCU sunt sute de nesimtiti care s au sustras si uite asa nu avem SANATATE dar au averi impresionante , RUSINE , focul sa va arda OASELE, NEAM DE INFRACTORI prin GENE :))) si DROGATI :)) , amin !
Postat 22 Iunie 2013, 09:03 de avem drogati :)))
si cu pedofilia?
La noi toate se rezolva cu timpul, dispari un an, doi si gata se sterge orice fapta. Nu de mult toata presa era plina cu problemele domnului preot legat de pedofilie, acum gata, iara suntem vedete mari ?
Postat 21 Iunie 2013, 18:26 de Delia
CINSTE LUI !!!!!!!
Cristi Tabara tot timpul a fost de admirat datorita inteligentei sale. Este o persoana deosebita pe care ti-e drag sa o auzi vorbind indiferent ce tema trateaza emisiunea sa. Bine face ca s-a gandit sa prezinte frumusetile bihorului, era pacat sa ramana in anonimat . Felicitari !!!
Postat 21 Iunie 2013, 14:06 de iulia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON