URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2021, 10:37

Unde ieşim săptămâna asta în Oradea: „Fotoclubul anului în România 2021”, vernisaj și premiere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 17 - 23 MAI

TEATRUL DE STAT REGINA MARIA

Genul Acuzativ, text și regie: Mimi Brănescu, sâmbătă, ora 19, Sala Mare

Șarpele în iarbă, de Alan Ayckbourn, regia Sebastian Lupu, duminică, ora 19, Sala Arcadia

Isprăvile lui Păcală, de Constantin Cubleșan, regia Petre Ghimbășan, sâmbătă, ora 12, Sala Mare

Hansel și Gretel, de Hanyecz-Debelka Robert, regia Szoke Kavinszki Andras, duminică, orele 10 și 12, Sala Arcadia

TEATRUL SZIGLIGETI

Janos viteazul, spectacol de teatru-dans, marți, ora 19, Sala Mare

Familia Schroffenstein, de Heinrich von Kleist, miercuri, ora 18, Sala Mare

Sosevolt Circus, premieră, vineri, ora 17, Scena Arcadia

Romance. Bolero, vineri, ora 19, Sala Mare

Tigrul Sibian, de Gianina Cărbunariu, sâmbătă, ora 19, Teatrul Arcadia

FILARMONICA DE STAT

Medalion Beethoven. În program: Uvertura - Coriolan, op. 62, Simfonia a III-a „Eroicaˮ în Mi bemol major, op. 55. Dirijor Romeo Rîmbu. Joi, ora 19, sala de concerte „Enescu-Bartók”

EXPOZIŢII

FOTO CLUB VARADINUM

- vernisaj și decernarea premiilor în cadrul concursului „Fotoclubul anului în România 2021”, joi, ora 17, Filarmonica de Stat (până în 2 iunie)

MUZEUL ORAŞULUI ORADEA – COMPLEX CULTURAL

Expoziții temporare

- expoziția de carte „Oradea sub tipar – Cărți și imagini din colecțiile Bibliotecii Naționale a României”, peste 200 de lucrări apărute între anii 1900 și 2018, care contribuie la restituirea și reconstituirea istoriei orașului, Palatul Princiar (până în iulie)

- Festivalul fotografiei europene. Salonul Internațional de artă fotografică de Ziua Europei, imagini artistice realizate de reputați artiști fotografi din Europa, Asia, Orientul Mijlociu și SUA (până în 4 iunie)

- expoziția personală de artă fotografică semnată Mircea Albu (Cluj-Napoca), Galeria „Ștefan Vilidar Istvan” (până în 20 mai)

- expoziția de pictură „Despre artă și război. armEGOrte” a artistului Ilie Mitrea (până sâmbătă)

- „Invențiile Evului Mediu. Leonardo da Vinci - apă, vânt și foc", expoziție interactivă în cadrul conceptului MoO Kids - Muzeul Copiilor

- „50 de ani de grafică românească – 1970-2020”, expoziţie de artă contemporană românească

- expoziţia „100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea”

Expoziţii permanente

- Discoteca anilor ’70-’80; expoziţia închinată Primului Război Mondial şi lui Traian Moşoiu; Evoluţia oraşului Oradea în regimul comunist (1945-1989); Istoria fotografiei orădene; Biserici în palat - cercetări arheologice în Palatul Princiar; expoziţiile cultelor religioase; Sala cu Grifoni; Lapidarium; Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară; Renaștere prin restaurare; Muzeul Pâinii; Memorialul „Rezistență și Represiune în Bihor”

- Casa Darvas La Roche – Muzeu Art Nouveau: expoziții dedicate interioarelor de case, decoraţii şi obiecte din „La Belle Époque”, video mapping, panou interactiv, expoziţia Muzeului Parfumului din Bucureşti

MUZEUL ISTORIEI EVREILOR, SINAGOGA ORTODOXĂ AACHVAS REIN

- istoria comunității evreiești din Oradea, documente, fotografii, pietre de litografie ale familiei Sonnenfeld, obiecte şi cărţi de cult, ororile Holocaustului

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR ORADEA - COMPLEX MUZEAL

- expoziția de tarantule vii „The Taranterra Project”, în parteneriat cu colecționarii Andrei Lazăr și Bogdan Biris (până în iunie 2021)

- expoziția permanentă de Științele Naturii

- expoziția permanentă de Arheologie și Istorie

- Lapidariul

- Vivariul

- expoziția Muzeului Memorial „Aurel Lazăr”: Bihorul... la spargerea lumii (12 octombrie 1918-20 aprilie 1919)”

- expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”

- expoziția permanentă a Muzeului Memorial „Iosif Vulcan”


CINEMA PALACE

Abominable

Când Yi găsește un tânăr Yeti pe acoperișul casei, ea și prietenii ei pornesc într-o aventură cu scopul de a reuni această magică ființă cu familia, aflată în cel mai înalt punct de pe Pământ.

Yeti s-a rătăcit prin lumea noastră și are nevoie de ajutor ca să se poată întoarce acasă. Ei se vor strădui să fie întotdeauna cu un pas înaintea lui Burnish, un bancher putred de bogat care vrea să-l prindă.

Regia: Jill Culton, Todd Wilderman

Cu: Albert Tsai, Chloe Bennet, Sarah Paulson, Eddie Izzard

Wedding Year

Maya Baylor are 27 de ani și deși visează la o carieră în arta fotografiei, ea lucrează într-un butic. Maya are o reală fobie față de angajamente și relații serioase.

Asta până în momentul în care îl întâlnește pe Jake, când obsesiile ei par să se evapore încet-încet. Dar când trebuie să participe la nu mai puțin de 7 nunți în același an, fricile îi revin, iar relația ei cu noul iubit este pusă la încercare.

Regia: Robert Luketic

Cu: Sarah Hyland, Tyler James Williams, Jenna Dewan-Tatum

PROGRAM

Wasp Network miercuri 16.35, 19.30

Wonder Woman miercuri 17, 19.05

Babardeală cu bucluc sau porno balamuc miercuri 19.45

Abominable miercuri 16.15

Avatar miercuri 18.45

Haunt miercuri 18.10, 20.05

Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation miercuri 16.50

Monster Hunter miercuri 18.05

Playing with Fire miercuri 17.30

The Angry Birds Movie 2 miercuri 16.10

The Wedding Year miercuri 20.10

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON