URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2024, 18:33

Un bărbat din Bihor care a abuzat sexual o fetiţă de 6 ani a fost condamnat la 8 ani de detenţie. Mama victimei știa

Un bărbat din Bihor care a abuzat sexual o fetiţă de 6 ani a fost condamnat la 8 ani de detenţie. Mama victimei știa foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoria Salonta a condamnat la 8 ani de detenţie un bărbat din localitatea bihoreană Cociuba Mare, trimis în judecată pentru că a abuzat sexual o fetiţă de 6 ani. Hotărârea judecătorească nu este definitivă.

Bărbatul în vârstă de 45 ani, Dumitru Popa, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta anul trecut, sub acuzaţia de agresiune sexuală în formă continuată şi agravată, în condiţiile în care victima era fiica partenerei sale de viaţă.

Potrivit anchetatorilor, primul act s-a consumat în noaptea de 11 spre 12 octombrie 2023, în incinta locuinţei în care agresorul locuia împreună cu micuţa abuzată, cu mama ei şi cei 6 copii ai acesteia, iar cel de-al doilea pe un teren agricol într-o zonă cunoscută drept "Crişul Mic" din localitate.

Maima fetiţei ştia de calvarul prin care trecea aceasta, după cum a relatat toamna trecută BIHOREANUL. Copilul s-a plâns în mai multe rânduri că tatăl ei vitreg se poartă necuviincios şi îi atingea organele genitale, însă femeia, gravidă cu cel de-al optulea copil, se temea că bărbatul o va da afară din casă cu tot cu cei mici. Astfel, i-a cerut fiicei sale să tacă şi să rabde. Bunica fetei a sunat, însă, la Poliţie după ce micuţa i s-a destăinuit.

Dumitru Popa a fost reţinut pe 27 octombrie 2023 şi, în aceeaşi zi, Judecătoria Salonta a dispus să fie arestat preventiv, măsură care a fost menţinută pe tot cursul anchetei, dar şi după ce bărbatul a fost trimis în judecată. 

Tot la sesizarea procurorilor, imediat după reţinerea bărbatului, reprezentanţii DGASPC Bihor au dispus instituirea plasamentului în regim de urgenţă faţă de cei 7 copii, care au fost internaţi temporar într-un centru pentru copii abuzaţi, până la finalizarea cercetărilor care o vizau şi pe mama lor, considerată complice, deoarece a ştiut de calvarul fetiţei şi nu a intervenit.

În timp ce faţă de mamă cercetările nu s-au terminat nici în prezent, Popa a fost trimis în judecată pe 3 noiembrie. Procesul a început la Judecătoria Salonta care, luni, a dispus condamnarea lui la o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Totodată, instanţa i-a interzis ca, vreme de 2 ani după executarea pedepsei, să comunice direct cu victima și să se apropie de ea la mai puţin de 100 de metri. 

Judecătorul a admis şi acţiunea civilă exercitată de procurori în numele copilei, însă doar în parte. Deşi anchetatorii au cerut ca micuţa să primească daune morale de 2 milioane lei din partea agresorului, instanţa a redus suma la 60.000 lei, pentru recuperarea căreia s-au instituit măsuri asiguratorii asupra proprietăţilor deţinute de bărbat. 

Hotărârea judecătorească mai poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
georgemarian-habotnicul
Sa vii si sa afirmi ca toate relele, ororile din lume, ca toti copiii batuti, violati, chinuiti, omorati de catre nemernici, se intampla pt ca zeul tau s-a suparat, s-a bosumflat, si-a luat ustesnsilele si a plecat - lasand lumea pe mana infarctorilor, a criminalilor - denota cat de dus esti cu pluta.î
Postat 28 Februarie 2024, 21:01 de TheSolarConnection
georgemarian - habotnicul
Dovezile stiintifice ca sufletul exista sunt miile de marturii ale celor care au fost in moarte clinica dupa care si-au revenit. Acei oameni au fost examinati ulterior de catre psihologi si psihiatri de top mondial. Habotnicule, tu cunosti atata stiinta cat par are o broasca pe ea. In capul tau e un ghiveci de aberatii mistice. Probabil esti unul din aceia care inca mai crezi ca Pamantul e plat, iar Soarele se invarte in jurul Pamantului.
Postat 28 Februarie 2024, 20:40 de TheSolarConnection
The solar...
Tu ne demonstrai științific mai înainte că există suflet și nu știu câte civilizații după moarte și că sufletul pleacă săracul. Trimite-mi ceva poze științifice să vedem cum și ajuns la concluzia asta. Da de ce să plece sufletul, de ce nu rămâne prin preajmă, mai stă din el la o cafea, se mai plimbă pe pietonală etc.Nu te eschiva de la argumente dacă ești așa bazat. Hai să te văd! Auzi habotnic?! Păi câtă știință am eu in mine nu va încape niciodată în ateismul tău sau agnostic, că nu te-ai lămurit până la urmă. Repet, hai cu argumentele! PS: de când moluștele și protozoarele se gândesc la suflet? Mai spune-ne suplimentar și ce contradicții ai văzut tu intre biblie (nu religie) și știință? Tare curios.
Postat 27 Februarie 2024, 22:29 de georgemarian
georgemarian-habotnicule
Tu nu te vezi in ce hal esti ? Ce minciuni si aberatii sustii ? Eu nu scriu din dogmele religiose aberante si nu sustin aberatii ca si tine. Eu iti arat ce se intampla in viata reala, nu balivernele pe care le indrugi tu. Viata bate filmul, dogmele si minciunile habotnicilor religiosi de soiul tau. Posibil sa fii vreu speculant religios si ai tot interesul sa incerci sa-ti impui minciunile. In realitatea regulile si normele de conduita morala sunt mult mai multe decat cele zece porunci din biblie. Aberatiile din textele religioase sunt in contradictie cu cunostiintele stiintifice predate elevilor si studentilor in scoli si universitati. In loc sa pacifice omenirea, religiile o dezbina si o contrapun in numele unor zei abominabili inventati de oameni salbatici, asa ca mai incet cu minciunile si propaganda ta mistico-religioasa, habotnica.
Postat 27 Februarie 2024, 16:14 de TheSolarConnection
The solar.. ești absurd
Unde ai văzut tu în comentariul meu că am diminuat eu vreo dramă sau că am trecut-o in derizoriu. Dar de unde știi tu ce e binele și raul, tu care ai evoluat din moluște? De când au moluștele morală? Ești penibil mai ales prin faptul că nu înțelegi că standardul absolut in materie de moralitate NU există fără prezența unui Dumnezeu. Însuși Dumnezeu a definit binele și răul înainte că vreun om să-și de-a cu părere. Nu societatea definește ce e bine și rău pt că vedem că lucrurile sunt deplasate peste tot, ci Dumnezeu. Ori când societatea îl exclude pe Dumnezeu lucrurile nu vor merge decât în jos, standardul coboară. Dumnezeu și-a definit standardul, la maxim de sus. Va veni o zi când va spune stop, dar încă mai așteaptă că oamenii, inclusiv tu, să se trezească. Altfel pământul nu mai era demult în acest sistem solar, și nici sistemul solar însuși.
Postat 27 Februarie 2024, 12:01 de georgemarian
georgemarian
Este penibil ce incerci sa faci. Daca e asa cum zici tu, ca oamenii au zis ca nu au nevoie de zeu, zeul asta s-a suparat, si-a luat ustensile si a plecat ? Mai, omule, aici e vorba de o fetita de 6 ani care nu s-a putut apara singura. A cerut ajutor si pana la urma a ajutat-o bunica, dar ea va ramane si va trai cu trauma pt tot restul vietii. Ca si ea au patit fetele violate si batute ani la rand de catre propriul lor tata, un monstru in doua picioare (articolul de mai jos, pe acest site). Alti copii au ramas cu membre amputate din cauza unor adulti, altii si-au pierdut vietile. Am dat exemplele unor copii, pt ca despre ei nu poti sa spui ca au vreo vina. Copii ucisi sau schiloditi in razboi. Ce vina au avut acei copii ? Nedreptati strigatoare la cer de care zeul tau nu s-a sinchisit, pt ca nu exista. Daca ar exista si ar asista la aceste orori, ar fi chiar mai rau. Ar fi terifiant, ar fi complice, ar favoriza infractorii! Care este greseala religiilor, marele lor pacat ? Oamenii din trecut si-a inventat zei, dumnezei dupa chipul si asemanarea lor. Si-au inventat tati ceresti care sa-i apere de natura vitrega, de animalele salbatice care ii atacau, de alte triburi de oameni care ii invidau, ii jefuiau, ii omorau, etc. Treaba este ca lucrurile pur si simplu nu functioneaza asa. Nu exista acel zeu care sa-i ajute. Milioane de oameni au pierit cu dreptatea in mana si ochii atintiti spre cer in speranta unei interventii divine. Degeaba, nu a intervenit nimeni. De retinut insa: Sugestia si autosugestia pot ajuta oamenii creduli sa depaseasca necazurile, sa se ajute intre ei si sa astepte vremuri mai bune, dar asta nu-i scuteste de pericolele care ii pandesc daca nu sunt atenti. Daca nu au grija "pe unde calca", cu toata sugestia si autosugestia lor religioasa, si-o iau de nu mai stiu pe ce lume traiesc, fara ca zeul sa intervina. Speculantilor religiosi ii mint pe creduli, pe cei care nu au studiat ce sunt religiile si care in acelasi nu privesc cu seriozitate la ce se intampla in jurul lor. Profitorii religiosi speculeaza asta cerandu-le banii si alte avntaje.
Postat 27 Februarie 2024, 08:49 de TheSolarConnection
Toleranță zero....
... față de abuzurile de orice fel. Thesolarconnection uiți că imediat după creație omul a luat hotărârea că nu mai are nevoie de Zeu și se descurcă singur. Zeul, în atotputernicia lui i-a oferit această libertate. Unde l-a dus pe om? La dramele de zi cu zi. Este Zeul vinovat că omul s-a crezut mai deștept? Interesant cum nu crezi în Dumnezeu dar crezi în suflet și în tot felul de lumi imaginare. Deci este tot o credință. În fond toți oamenii cred în ceva, dar unii cred in exact ce nu trebuie. Și totuși, cine a creat sufletul? Că cineva trebuia să-l creeze dacă există!
Postat 27 Februarie 2024, 08:06 de georgemarian
Precizare
In ciuda tuturor rautatilor si nedreptatilor pe care le vedem pe Pamant trebuie sa retinem ca, in urma informatiilor stiintifice cunoscute, aproape sigur, corpul nostru energetic (sufletul), este nemuritor. La deces el se depsrinde de corpul fizic si pleaca in lumi postume, mult mai multe si mai civilizate decat cele prezentate de religii.
Postat 27 Februarie 2024, 07:35 de TheSolarConnection
O fetita de 6 ani violata
Ce sanse a avut aceasta fetita in fata nemernicuui respectiv ? N-a avut nici o sansa. Cu toate ca are doar 6 ani, a constientizat ce i se intampla, nu a fost de acord, s-a opus, a cerut ajutorul mamei sale iar aceasta nu a intervenit din motivele pe care le declara ea. A cerut si ajutorul bunicii. Bunica a dat dovada de curaj anuntand politia. Fetita a suportat abuzurile fara ajutor nici din partea oamenilor nici din partea zeilor, dumnezeilor religiilor. Nu putea zeul/dumnezeul religiilor sa-i schimbe gandurile acelui nemernic ? Ar fi putut daca ar exista, dar nu exista. Victime ca si aceasta fetita (de natura sexuala sau de alta natura), sunt cu milioanele in fiecare an, in toata lumea fara ca vreun zeu sa intervina. Daca intervin alti oameni bine, daca nu, nu. Victimele raman cu pagubele iar faptasii, nu de putine ori, scapa nepedepsiti facand si alte victime, facand rau incontinuare. Asta e lumea in care traim asa cum e ea cu bune dar si cu destule rele. Cand un bolnav este diagnosticat cu cancer, ce-i spune medicul care il anunta cumplita veste ? Ii spune ca are doar o indigestie sau o migrena trecatoare, etc ori ii spune direct ca are cancer si prin urmare o lupta grea de dus ? Il minte doctorul pe bolnav, sau ii spune adevarul crud si dureros ?
Postat 26 Februarie 2024, 21:22 de TheSolarConnection
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON