URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2023, 18:34

Poveste cumplită în Bihor: O fetiță de 6 ani a fost agresată sexual de concubinul mamei. Femeia știa!

Poveste cumplită în Bihor: O fetiță de 6 ani a fost agresată sexual de concubinul mamei. Femeia știa! foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 44 ani din Bihor a fost reţinut pentru 24 ore în Arestul Poliţiei Bihor şi urmează să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă, pentru agresarea sexuală a unei fetiţe de 6 ani.

Cumplita poveste s-a petrecut în localitatea bihoreană Cociuba Mare, unde bărbatul locuia împreună cu mama fetiţei şi cei 6 fraţi ai ei, cu toţii minori.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, fetiţa s-a plâns mamei sale în mai multe rânduri, în ultimele luni, că individul se poartă necuviincios şi îi atinge organele genitale, însă femeia se temea că bărbatul o va da afară din casă, cu cei 7 copii cu tot, aşa că i-a cerut copilei să tacă şi să rabde.

În final, în urmă cu câteva zile, micuţa i s-a destăinuit bunicii, care a sunat imediat la Poliţie.

În urma anchetei pornite de poliţiştii şi procurorii din municipiul Salonta, bărbatul a fost reţinut, vineri, şi a fost inculpat pentru agresiune sexuală, faptă ce i-a fost reţinută în formă agravată și pentru care riscă o pedeapsă între 5 şi 12 ani.

El va fi prezentat, sâmbătă, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Salonta, cu propunere de arestare preventivă. 

Totodată, la sesizarea anchetatorilor, reprezentanţii DGASPC Bihor au dispus instituirea plasamentului în regim de urgenţă faţă de cei 7 copii, care au fost internaţi temporar într-un centrul pentru copii abuzaţi.

Acest lucru se datorează faptului că cercetările o vizează şi pe mama lor, considerată complice, deoarece a ştiut de calvarul fetiţei şi nu a intervenit. De altfel, sursele ziarului spun că singurul motiv pentru care femeia nu a fost încă reținută este pentru că ar fi însărcinată cu al optulea copil...

UPDATE: Agresorul a fost arestat

Dumitru Popa, bărbatul acuzat că a abuzat sexual de fetiţa în vârstă de 6 ani a concubinei sale în localitatea bihoreană Cociuba Mare, a fost arestat preventiv de Judecătoria Salonta.

Detalii, în articolul ”Monstrul din Bihor care a profitat de fetiţa de 6 ani a concubinei sale a fost arestat

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Esti incurabil, cinste tie!
Esti dovada vie ca speranta moare ultima. Si tu si eu o sa crapam la un moment dat si o sa mergem la 2 m sub pamant, unde vom "trai" vesnic. Dupa mine va ramane ceva, dupa tine vor ramane vorbe goale. Discutiile intre atei si credinciosi sunt recurente si nu ajung nicaieri. Tu vii cu vorbe goale, eu vin cu fapte! Tu crezi in carti de povesti, eu sunt ancorat in realitate. Esti spalat pe creier! Hai pa ca e duminica si am altceva mai bun de facut!
Postat 29 Octombrie 2023, 09:33 de Kid
Arata-mi vina Kid!
"Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse și iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a șasea." Geneza 1:31. Ceea ce a făcut, face și va face Dumnezeu este minunat. A făcut o creație ș i-a comunicat regulile precum și consecințele. A dat libertate deplină creaturilor în limita comportamentului normal. Un Dumnezeu slab n-ar fi făcut asta. Dar pe măsură ce omul a ieșit din cuvântul Lui l-a taaxat. Dumnezeu e de vină că primii oameni n-au ascultat? Că Abel a fost omorât de Cain? Că evreii păcătuind au fost duși în robie? Că Oamenii în loc să se îngrijească de mâncare și tratamente bune în mulțesc producția de armament? Dumnezeu e de vină că drogații și homosexuali răspândesc BTS-urile? Că soții se înșeală? Că pe tineri îi interesează mai mult tik-tokul? Că copiii sunt avortați și nu iubiți? Că oamenii conduc beți? Că politicienii fură? ETC..Etc. Dumnezeu e de vină că nu i-a abandonat pe oameni cu toată răutatea asta a lor și L-a trimis pe UNICUL Său Fiu să moară pt noi? Dumnezeu e de vină că l-au batjocorit și ucis și râd și acum de El? Dumnezeu e de vină că nu șterge Pământul din univers la cât e de blestemat de oameni în loc să fie cinstit și binecuvântat? Dumnezeu e de vină că avem ploaie și recolte și frigiderele pline? Dumnezeu e de vină că face să-ți bată inima în piept fără să depui nici un efort? Te trezești du din somn în fiecare secundă și apeși pe o manetă să-ți bată inima constant? El e de vină că ne dă soare și curent și căldură? El a spus clar: asculți = binecuvântare. N-asculți = boli + prăpăd! A comunicat ce a ținut de El. Cu ce e de vină Dumnezeu? Arata-mi vina Lui!
Postat 28 Octombrie 2023, 22:01 de georgemarian
Georgel...nu te lasi!
Daca tot mi-ai ridicat mingea la fileu... Cu o floare nu se face primavara, corect, dar daca toti ati face cat fac eu ar fi o lume incomparabil mai buna. Cat despre lume, tie chiar iti place cum a iesit? Nu vezi ca zi de zi, animale si oameni, nu fac altceva decat o cursa contra cronometru cu moartea pt supravietuire? Razboaiele? Molimele? Extinctii in masa de specii? Virusuri? Copii bolnavi de boli incurabile? Oameni care mor de foame? Hitler? Stalin? Chiar si Napoleon, si asta a fost un criminal chiar daca istoria il percepe altfel? Putin? Mao? Kim? Americanii? Chinezii? Hello!!!! Poti sa fi sigur ca daca eu faceam lumea, nu iesea in halul asta! Daca exista intr-adevarar o persoana care a facut Universul, poti sa fi sigur ca nu e cel pe care ti-l descrie biblia si poti sa fi sigur ca a scapat lucrurile de sub control. Eu pot sa-l ajut si incerc sa-l ajut, ajutand pe toata lumea cum pot eu mai bine (de multe ori chiar si pe cei care nu merita), facand in fiecare zi doar fapte bune. Faceti toti la fel si nu bate-ti doar din gura. Tipul are mare nevoie de ajutor!
Postat 28 Octombrie 2023, 20:05 de Kid
Kid!
Poti face voluntariat cât vrei și e foarte bine, te laud pentru asta! Dar cu voluntariat nu rezolvi cauza problemei. Tu te uiți la efect, eu mă uit la cauză. Ti-am spus cum se poate corecta cauza. Instituțiile astea 3 si-au ratat scopurile pentru că sunt formate din oameni și oamenii se depărtează ușor de Dumnezeu. Asta nu înseamnă că Dumnezeu nu mai are oamenii Lui în fiecare din astea 3 instituții, dar sunt tot mai puțini și minoritari. Educația ta sexuală este 0, doar produce sexualizarea copiilor prin perpetuarea unor idei și lucruri la care ei nici nu s-au gândit. Ce să facă copiii cu poze cu tot felul de organe în clasa 1-a când ei nici nu știu să facă literele corect?! Sunt copii din familii foarte bogate și tot felul de vedete și milionari, care nu putem spune că n-au avut acces la informație și specialiști și totuși clachează, se destrăbălează, droghează, culcă aiurea, divorțează, fac avorturi etc. Frica de Dumnezeu le lipsește, ori asta nu vine ascultând o programă școlară impusă de globaliști, asta vine doar citind cuvântul lui Dumnezeu. Avortul să zicem că îl rezolvi cu educația sexuală, dar drogurile, curvia, furtul, minciuna etc. alea cu ce le rezolvi? Tu nu vezi imaginea în ansamblu. Problema e sistemică, globală. Poruncile lui Dumnezeu sunt înainte de a fi apărut vreun cod penal pe pământ și înainte ca omul să știe să scrie sau să citească și chiar înainte ca omul sau vreo altă ființă să vină în existență. Și eu cred că Cel care a făcut întreg universul știe mai bine ca mine și ca tine ce trebuie și ce nu trebuie făcut! Sau ai făcut tu universul și te crezi tu mai în măsură să ne explici cum funcționează toate?
Postat 28 Octombrie 2023, 17:58 de georgemarian
Gorgel!
Nu se putea tu sa nu apari. O sa-ti mai raspund "decat" odata, asa ca rogu-te nu te mai baga in seama cu mine. Biblia nu difera cu nimic de codul penal, ambele fiind scrise de oameni si pt oameni, fiecare insa in epoca ei. Ambele sunt scrise pt ca oamenii sa fie mai buni. Omul stie doar de frica si asta s-a vazut din cele mai vechi timpuri! Daca faci rele, una te ameninta cu mania lui dumnezeu, cealalta te ameninta cu puscaria. Bine totusi ca recunosti ca familia, biserica si scoala si-au ratat scopurile. Despre partea cu avortul, am mai zis si o mai zic: au dreptul sa vorbeasca doar cei care au facut/fac voluntariat in casele de copii sau cei care au adoptat copii! Sarcini in urma violurilor? Sarcini in urma incestului? Ce zici tu este gargara ieftina, facuta in spatele unei tastaturi. Georgel, cate ore de voluntariat faci pe luna? Ai renuntat macar odata in viata la un concediu si sa donezi banii respectivi la un ong? (aici nu ma refer la biserica, dupa cum vorbesti esti pocait si aia oricum iti pune poprire pe 10-15% din ce castigi). Eu nu sunt pro avort mai cap sec, sunt pro libertatea de a alege! Daca citeai mai atent vedeai ca eu sunt pro educatie sexuala in scoli, pt ca tinerii sa fie informati si sa nu se ajunga la avorturi nedorite sau copii nedoriti. In fine, daca se va risipi candva ceata de pe creierul tau, o sa intelegi ca suntem pe aceeasi baricada, amandoi vrem o lume mai buna si o societate mai dreapta, doar ca luptam cu arme diferite. Tu faci voodoo iar eu ma implic direct si pun mana sa ajut cat pot eu si-mi permite bugetul. QED
Postat 28 Octombrie 2023, 16:01 de Kid
Lipsa intelepciunii
Pt Kid. Sunt absolut de acord că sunt unii care nu se pot întreține pe ei înșiși dar atunci să se mai căsătorească. Nici vorbă. Nu vorbim mai departe de a face copii asemenea oameni. Oameni cu mintea vraiște ajung să aibă copii, ne putem da seama de consecințe. Introducerea a noi materii nu face decât să încarce programa și NU VOR AJUTA cu nimic. Singura care ajută este frica de Dumnezeu. Oamenii nu mai au frică de Dumnezeu și înțelepciunea îi părăsește și se destrăbălează. Igiena se învață în familie. Să te speli pe mâini și pe picioare și să faci duș complet se învață și fără materiile LGBT. Educația în primul rând trebuie să vină din familie, biserică și școală. Toate 3 și-au ratat scopurile. Adevărul absolut și modul de comportare al oamenilor îl găsim doar în Biblie. Ăsta trebuie să fie normativul. În Biblie îți spune că trebuie să ai doar un bărbat, nu doi, 1 soție nu 2, să primești copii, să-i educi, să ai grijă de ei, să iubești pe cei din jurul tău, în Biblie îți spune să nu omori, să nu minți, să nu dai bani cu camătă, să nu furi etc. Te învață și social și economic și juridic și etc. Câți români au citit-o cap coadă? Aceste informații nu au ajuns la cei mai mulți oameni și de aici erorile la care asistăm în societate: divorțuri, concubinaje ca cel de mai sus, bătăi, crime, violuri, furturi etc. Nu Dumnezeu a întors spatele oamenilor, oamenii au întors spatele lui Dumnezeu. Dacă vrei să vb cu cineva pe teme religioase te va respinge. Preferă discuții despre politică, bârfe, fotbal, filme și tot felul de prostii. Dumnezeu este de vină pentru că oamenii nu citesc manualul de instrucțiuni (Biblia) lăsat de el? Dacă aceste adevăruri morale ar fi puse în copii de mici, vei avea adulți de calitate, care vor avea o viață morală și-și vor iubi familia și copiii și se vor îngriji de ei ca la rândul lor și ei să devină următorii adulți care vor întemeia familii sănătoase. Își dau dreptate parțial, până la avort. În momentul când spermatozoidul și ovulul s-au combinat ceea ce va rezulta prin combinarea ADN-urilor este o FIINȚĂ COMPLETĂ. Noua ființă, chiar dacă are 1 secundă, are implementate în ea toate informațiile genetice și tot softul chimic necesar pentru dezvoltare. Tot proiectul și începerea punerii în execuție există in acel zigot chiar dacă are 1 secundă. Toate organele, modul lor de funcționare, culoarea ochilor, modul cum va arăta etc sunt scrise deja în acea ființă. Ea nu este dezvoltată complet dar este o ființă completă. Să intervii să omori această ființă de 1 zi, 1 lună, 2 luni, într-un mod mecanic sau chimic cu ce te face pe tine mai bun, Kid, ca și concubinul care si-a abuzat fata / fata vitregă? Un criminal cu ce este mai bun ca un pervers sexual? Cu NIMIC! Amândoi vor trebui să sufere pedeapsa. Interesant este că prin avorturile legale, criminalii (medicii / părinții) ajung să fie scutiți de pedeapsă. Ți se pare moral? Lucrurile sunt simple doar că oamenii vor să se destrăbăleze în continuare. Vrei consumarea relațiilor intime? Căsătorește-te legal! Din ele rezultă copii? Mulțumește-i lui Dumnezeu, asumă-ți-i, crește-i, iubește-i și fă din ei oameni de calitate, stâlpi ai societății cu care să ne mândrim toți! Nu-i mai frumos așa?! Eu zic că da.
Postat 28 Octombrie 2023, 13:24 de georgemarian
Ma bazez
pe baietii de la frana care au citit articolul, sa-i creeze toate conditiile, ca intr-un timp scurt, dupa ce va fi condamnat, sa cada pe scari si sa-si rupa gatul. Cat despre mama, am mai zis mai demult intr-un comentariu la un alt articol, ca nu este bine ca orice femeie sa poata aduce pe lume copii fara numar, in conditiile in care, ea sau familia nu au posibilitati materiale sa-i cresca, sa le ofere masa, casa, educatie. Am zis atunci, ca daca mama abandoneaza copilul in spital sau il da la un orfelinat, sa nu i se mai dea posibilitatea prin lege sa mai faca altul. Am mai zis ca daca dupa un timp se schimba ceva in bine in viata ei si recupereaza copilul de la casa de copii si il creste ea in continuare, sa poata legal sa mai aiba copii. Simplu! Atunci am fost facut nazist! Pai bine mai non-nazistilor, va stiti voi care sunteti, cati dintre copii acestei femei vor fi adoptati de voi? Bineinteles ca niciunul! Ajung pe mana statului, care face ce poate si cat poate si la 18 ani sunt dati afara din casele de copii, carne de tun pt traficantii de carne vie. Ce-i asa de greu de inteles? Pt a face o meserie ai nevoie de o diploma, ai nevoie de un permis pt a conduce o masina, atestat sa operezi un utilaj, ar trebui ca obligatoriu sa faci dovada ca poti sa cresti un copil, inainte sa-l nasti si sa-l abandonezi. Dar baietii astia cu capul plin de citate religioase, nu vor educatie sexuala in scoli, unde tinerii pot invata reguli de igiena, BTS, contraceptie, etc., ba mai vor si interzicerea avorturilor ca pe vremea lui ceausescu si vin pe lume copii nedoriti care in marea lor parte vor fi abandonati si vor ingrosa randurile drojdiei (ca tot e cuvant la moda) societatii. Prin urmare, asta vreti, asta aveti! Pace!
Postat 28 Octombrie 2023, 07:39 de Kid
asistenta sociala din primarie cu ce se ocupa?
uite unde sunt valorile adevarate ascunse - la bunica! femei fara educatie (posibil tiganci) care aduc pe lume copii pe care nu-i pot creste si nu le pot oferi nimic, ba mai mult, e partasa la traumatizarea lor. bravo bunicutei, protectiei minorilor si celor care se implica in programe de stopare a oricarei forme de abuz asupra copiilor!
Postat 27 Octombrie 2023, 21:39 de scotianu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON