URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Ianuarie 2021, 15:03

Un angajat al Serviciului de Ambulanţă Bihor a murit de Covid la 41 de ani

Un angajat al Serviciului de Ambulanţă Bihor a murit de Covid la 41 de ani (Foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor deplâng moartea unui coleg, şofer pe ambulanţă, care a murit sâmbătă dimineaţa la vârsta de doar 41 de ani pe unul dintre paturile secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Oradea.

"Încă un coleg de-al nostru a căzut la datorie răpus de COVID-19. Că şofer profesionist pe ambulanţă, Florin şi-a făcut meseria până în ultimul moment ajutându-şi semenii. Dumnezeu să îl odihnească şi condoleanţe familiei!", au scris reprezentanţii SAJ Bihor pe pagina oficială de Facebook, lângă o fotografie cu bărbatul.

Contactat de BIHOREANUL, dr. Liciniu Venter, managerul Serviciului de Ambulanţă Bihor, a spus că bărbatul avea doar 41 de ani şi, din cunoştinţele colegilor, nu avea alte afecţiuni. "Noi n-am ştiut că fi avut alte probleme. Avea 41 de ani. Toţi suntem afectaţi de această veste. De cel puţin 10 ani lucra la Ambulanţă", a spus dr. Venter, adăugând că nu se ştie precis în ce context s-a infectat bărbatul cu virusul Sars-Cov-2.

După diagnosticare, starea lui a fost precară, iar bărbatul a ajuns pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Oradea. "Am vorbit ieri cu el, era mai bine, spera să fie mutat de la Terapie Intensivă...", a mai spus managerul Ambulanţei.

Potrivit acestuia, de la debutul pandemiei în cadrul SAJ Bihor au fost diagnosticate 72 de cazuri de infectare cu Covid-19. Acesta este primul caz de deces al unui angajat al SAJ Bihor pe fondul infecţiei cu acest virus. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@shogun
Daca te uiti bine, se vede si in poza, ca avea fata rotunda dar nu era obez. Sunt astia care au fata "mai de gras", dar in rest nu sunt. Intra la normal, obisnuit. Plus si excesul de greutate este relativ. Eu am 115kg (bine, un pic de burta mai apare) dar in rest chiar se vede ca fac sport. Ca piele si os ajung sub 95kg. Deci totul este relativ. Conteaza mai mult tipul de markeri moleculari.
Postat 04 Ianuarie 2021, 14:40 de sasi
+
Cu părere de rău față de acest caz, precum și față de toate celelalte decese cauzate de situația generală a pacienților diagnosticați cu COVID-19, un sfat de la pneumolog auzit în urmă cu peste 10 ani: mare atenție la excesul de greutate. Kilogramele în plus, în special mai mult de 10, vulnerabilizează orice persoană din toate punctele de vedere și mai cu seamă în privința sistemului respirator. O persoană supraponderală poate ajunge ușor la deces în urma unei viroze obișnuite, ca să nu mai vorbim de o persoană ce suferă de obezitate. Multă sănătate tuturor și, din nou, mare atenție la kilogramele în plus!
Postat 04 Ianuarie 2021, 13:47 de Shogun
@
ce comorbiditate? nu stiu sa fia vut
Postat 03 Ianuarie 2021, 14:08 de sasi
Faptul că mi-ați șters comentariul anterior privind comorbiditatea avută de Florin ...
... dovedește "slujirea" la care se coboară Bihoreanul.
Postat 03 Ianuarie 2021, 12:31 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON