URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2019, 10:58

Liderii Europei se întâlnesc la Sibiu. Jean-Claude Juncker: "Nu sunt mulţumit de ce se întâmplă-n România". Klaus Iohannis: "Suntem doi"

Liderii Europei se întâlnesc la Sibiu. Jean-Claude Juncker: 'Nu sunt mulţumit de ce se întâmplă-n România'. Klaus Iohannis: 'Suntem doi' (foto: presidency.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei mai puternici lideri ai Europei se întâlnesc, joi, de Ziua Europei la Sibiu, în cadrul unui summit informal, în care se va discuta agenda Uniunii Europene pe următorii 5 ani.

Înaintea summit-ului de la Sibiu, în cadrul unei întâlniri cu 300 de tineri din Europa, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus, miercuri, că nu e mulţumit "de tot ce se întâmplă în România", iar preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns: "Suntem doi".

"Suntem doi"

300 de tineri din state membre ale Uniunii Europene au avut ocazia să adreseze întrebări preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintelui Klaus Iohannis în cadrul unui dialog organizat cu ocazia summit-ului de la Sibiu, potrivit adevarul.ro.

După ce Iohannis a declarat că nu este mulţumit de tot ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană (referindu-se la implementarea progreselor tehnologice), Juncker i-a spus că nici el nu e mulţumit de ceea ce vede în România.

"Presedintele a spus că nu e mulţumit de tot ce se întâmplă în UE. Nici eu nu sunt multumit de tot ce se întâmplă în România", a replicat ştrengăreşte Juncker. Iohannis a adăugat imediat: "Suntem doi".

Pus pe şotii, Juncker a vorbit cu tinerii prezenţi în limbile germană, franceză şi în engleză, dând uneori bătăi de cap unor interpreţi: "Apropo, de ce vorbim în engleză? Toată lumea înţelege engleza, dar nimeni nu înţelege Anglia", a spus preşedintele CE.  

Acordarea dreptului de vot de la vârsta de 16 ani a fost un alt subiect discutat în cadrul întâlnirii. Klaus Iohannis şi-a exprimat acordul în această chestiune, cu unele rezerve însă, şi anume condiţia ca alegătorii să aibă capacitatea de discernământ, indispensabilă în cadrul unui sistem democratic: " Acum mergem la vot de la 18 ani, dar începem să învăţăm despre democraţie la 38 de ani", a mai spus preşedintele.

Liderii Europei, la Sibiu

La întâlnirea informală de la Sibiu participă câţiva dintre cei mai puternici oameni ai Europei, mai precis 27 de şefi de stat sau de Guvern. Joi dimineaţa a ajuns în România Angela Merkel şi urmează să ajungă şi preşedintele Franţei Emmanuel Macron. La Sibiu a ajuns şi premierul Ungariei, Viktor Orban.

Summitul este găzduit de Klaus Iohannis, preşedintele României, statul care deţine în prezent preşedinţia Consiliului. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. De asemenea, vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Liderii UE vor discuta despre următoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024.

Aceştia vor schimba opinii cu privire la provocările şi priorităţile UE în perspectiva următorilor ani. Discuţiile de la Sibiu se vor baza pe o notă a Agendei liderilor elaborată de preşedintele Tusk şi vor fi structurate în două părţi: una dedicată dimensiunilor externe, cealaltă consacrată dimensiunilor interne.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
danioan
Președintele nu denigrează tara, dar aud din partea PSD numa : Werner, anti Roman, nu e patriot , e German nu are ce căuta în România, datorită lui se tau pădurile .
Postat 09 Mai 2019, 21:29 de Sandu1206
@sandu și feetback
Nu sunt chiar mulțumit, dar nici nu pot sa compar nivelul de trai, cu cel din 2007, de exemplu. Iar @feetback, este președintele României, nu are voie sa denigreze țara. Dacă m-ar întreba un străin de tine, eu te-aș lauda, pentru ca ești roman ca mine, chiar dacă mi-am dat seama și știu ca ești retardat complet. Înțelegi?
Postat 09 Mai 2019, 18:38 de User anonimizat
@danioan
La Iasi vor mai fi cateva sute de idioti cretini ca si tine. Pupa televizorul,sa le faci cu mana. O sa vezi ca-ti vor face inapoi.
Postat 09 Mai 2019, 13:19 de feedback
danioan
Tu ești mulțumit de cum merg lucrurile în România?
Postat 09 Mai 2019, 12:44 de Sandu1206
IDIOT, mare IDIOT
.... cum ești tu doi, idiot cretin ce ești. Banuiesc ca alte tari îți plac și politicienii lor la fel. Astia din țara din care faci și tu parte sunt nasoli. Ce neamt? Asta-i mai roman ca romanii
Postat 09 Mai 2019, 12:25 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON