URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2018, 16:10

Primăria Oradea și-a majorat contribuția la lucrările la sala polivalentă și se pregăteşte să dea ordinul de începere a lucrărilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea se pregăteşte să dea, miercuri, ordinul de începere a lucrărilor la noua sală polivalentă cu 5.000 locuri, după finalizarea ultimelor formalităţi.

Pe încălzire geotermală

Consiliul Local a aprobat, luni, la cererea primarului Ilie Bolojan, majorarea la 13 milioane lei a contribuţiei oraşului pentru construirea viitoarei săli polivalente pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri. În plus, municipalitatea va mai suporta cheltuielile cu reţelele de utilităţi şi conectarea construcţiei la reţeaua de drumuri.

Costul integral al lucrării, derulată de Compania Naţională de Investiţii, se ridică la 99 milioane lei.

Potrivit primarului, creşterea contribuţiei oraşului se datorează modificării proiectului prin îmbunătăţirea structurii de rezistenţă, modificarea acoperişului şi trecerea sistemului de încălzire a clădirii de pe energie electrică pe apă geotermală.

"Ne vom creşte contribuţia pentru că, în urma modificării proiectului, valoarea investiţiei este uşor crescută, cu circa 5%. Cum CNI nu îşi poate modifica pragul deja stabilit diferenţa o vom acoperi noi", a explicat Ilie Bolojan (foto).

Miercuri se dă ordinul de începere a lucrărilor!

Lucrările de construire a sălii polivalente au fost acordate prin licitaţie societăţii Construcţii Erbaşu Bucureşti la începutul acestui an.

Executantul, care şi-a asumat şi proiectarea construcţiei, se pregăteşte să înceapă primele săpături. "Constructorul şi-a scos deja autorizaţia de construire, domnul viceprimar Florin Birta va participa marţi la şedinţa Comitetului Tehnic al CNI pentru a susţine noii indicatori tehnico-economici ai lucrării aprobaţi de Consiliul Local, iar poimâine se va da ordinul de începere a lucrărilor", a spus Bolojan.

Edilul a mai precizat că municipalitatea va demara la începutul anului 2019 licitaţia pentru proiectarea parcărilor şi legăturilor sălii polivalente la reţeaua de drumuri, astfel încât execuţia efectivă să poată fi demarată în prima parte a anului viitor, cu termen de finalizare în toamna anului 2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Pinonel
Mă dă proastă ești. TACTO Dragnea a promis sala , în campanie doar sa câștige Mangă, PROSTEA de Mangă nu a câștigat și e bine așa, că aveam doar sala.
Postat 20 Noiembrie 2018, 11:09 de Sandu1206
sala
Si inca ceva... "Esec al PNL-ului"!!!! De unde pana unde? Investita nu este a Primariei sau a lui Bolojan ci a CNI, deci a PSD-ului. Este de altfel singura favoare care o face PSD-ul Oradiei si pt asta au o "bila rosie" de la mine. Nu le multumesc inca pt ca vreau s-o vad terminata, desi am indoieli ca vor fi bani suficienti.
Postat 20 Noiembrie 2018, 10:26 de andy
Sala
Nu vor fi locuri de parcare langa sala dar vor fi pe malul Petei. Vesnica noastră problema - sa parcam langa intrare ca sa nu cumva sa obosim mergand 10-15 min pe jos. Duceti-va la O2 in Londra si numarati locurile de parcare duceti-va la noua sala de la Cluj care e mai mare a viitoarea sala din Oradea sa vedeti cate locuri are. Mergeti la Milano sa numarati locurile de parcare de la SanSiro ("0"). Referitor la proiectare, in articol scrie ca Erbasu are atât proiectarea cat si construirea. E gresit in articol?
Postat 20 Noiembrie 2018, 10:19 de andy
E clar!
Astia, pupincu*istii birtinezului, notati! Va fi inca un esec al ad-tiei pnl. Mari suspiciuni imi ridica ,,îmbunătăţirea structurii de rezistenţă"! Adica aia, ,,prima", nu era sigura?! Nu stiu de ce, dar gandul ma duce la patania cu Dealul Ciuperca! Cele doua proiecte au acelasi autor!
Postat 20 Noiembrie 2018, 08:24 de pinonel
Ahahahaha
Daca locurile de parcare nu sunt suficiente e gratuit in cartierul EUROPA.
Postat 19 Noiembrie 2018, 20:49 de Sandu1206
Tds
Creierul tãu Tds e un fiasco. Sala nu e pt tine, nu practici sportul, e pt oras. O astfel de salã iti dã alte perspective, dar cu demenţa e greu de luptat
Postat 19 Noiembrie 2018, 19:26 de suporter_oradean
!!!
Va fi un FIASCO! Nu ca sală dar ca loc extrem de înghesuit! Câte locuri de parcare vor fi? O sală pentru CSM, adică Birta și Sere! În Europa e liber!
Postat 19 Noiembrie 2018, 17:21 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON