URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2018, 15:45

Directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra: România riscă să intre în procedură de infringement din cauza lipsei canalizării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra, a declarat joi, în cadrul ultimei conferinţe de presă din 2018, că România riscă să intre de anul viitor în procedură de infringement.

Penalităţi de 150.000 euro pe zi

Potrivit directorului, sancţiunile europene ar putea fi aplicate încă din luna ianuarie. "România poate să intre în infringement pentru că nu se conformează obligativităţii de a racorda la reţeaua de canalizare consumatorii din localităţile cu peste 2.000 de locuitori. Problema cu această sancţiune este că penalităţile aplicate nu se opresc decât în momentul conformării. Dacă România nu se conformează 20 de ani, 20 de ani va plăti penalităţi!", a declarat Ovidiu Gavra.

Potrivit primelor estimări încă neoficiale, penalităţile s-ar putea ridica la circa 150.000 de euro pe zi şi vor fi plătite de statul român, care se va îndrepta ulterior asupra vinovaţilor.

"Noi, nu!"

Ovidiu Gavra a afirmat că nu se pune problema ca operatorul orădean de apă şi canalizare să plătească sancțiuni. "CAO operează cam 30% din suprafaţa judeţului, iar în aria noastră de operare ne conformăm obligaţiilor asumate", a spus directorul.

La nivelul municipiului Oradea, numărul racordurilor funcţionale din totalul celor gestionate de CAO a crescut de la 82,5%, în 2016, la 88,4%, în 2018. În localităţile din judeţ, procentul este de circa 60,4%.

"Noi ne-am făcut datoria. Am extins reţelele de canalizare şi am informat consumatorii că pot să se racordeze. Acum ar trebui ca organele statului ar trebui să îşi intre în slujbă", a spus Gavra.

Potrivit directorului CAO, principalele obiective ale companiei pentru anul 2019 vizează îmbunătăţirea calităţii apei din Oradea prin diminuarea nivelului de fier, montarea de contoare cu telecitire în Beiuş, respectiv extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cool
Ai punctat o nuanta: Toate regiile si SA-urile astea,nu mai fac nimic executiv,totul e subcontractat, pun doar contoare si taie facturi...vrei curent,ocupa-te sa-ti gasesti o firma autorizata care sa te tapeze cu proiecte,materiale ,manopere.La CAO, probabil acelasi modus operandi, dar ai in plus avantajul sa te taxeze si primaria cu 50% majorare la impozit ca nu te-ai racordat la canalizare.De ce nu te taxeaza Digi pentru fibra optica,router,caburi,manopera cind iti tragi tv si internet?...Pentru ca pot. O tara de caCAO,o pepiniera de bugetari
Postat 13 Decembrie 2018, 22:20 de excalibur
Iată încă un director de companie locală care nu și-a înțeles menirea, pentru că șefii lui de la primărie sunt, ca și el, niște neterminați !?!
România este cea care trebuie să rezolve racordarea imobilelor la rețelele de canalizare, prin operatorii atestați și asociațiile publice create în acest scop ... nu românii care plătesc acest serviciu dacă îl primesc !?! În acest caz, cum e Bihorul și Oradea în primul rând, Compania de Apă este cea care a învârtit prin conturi vreo 100.000.000 Euro pentru modernizarea sistemului ... nu locuitorii de la imobilele încă neracordate au folosit acești bani !?! Ca să nu mai vorbim de faptul că nu găsești firme care să să facă astfel de lucrări, pentru că nu se împing nici pentru 1.000 Euro să pună de-un cămin de canalizare, CAO nefăcând astfel de lucrări de multă vreme, dar știe să trăgă banii de la oameni pentru orice fleac !?! Jenantă abordare are acest Gavra ... mai bine tăcea și își băga capul într-un puț de canal !?!
Postat 13 Decembrie 2018, 19:59 de CrisDumi
Où sont les neiges d'antan
Prin Costa-Rica.Au ramas parcurile prin satele si comunele romaniei,citeva sali de sport,vreo telegondola.Toate sub stindardul "dezvoltare si turism".Suna cunoscut? Cum traducem "obligativităţii de a racorda la reţeaua de canalizare consumatorii din localităţile cu peste 2.000 de locuitori". 82% 88% 99%? La ce procent se cheama ca "suntem conformi"?
Postat 13 Decembrie 2018, 16:35 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON