URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 09 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
13 Decembrie 2018, 15:45

Directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra: România riscă să intre în procedură de infringement din cauza lipsei canalizării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra, a declarat joi, în cadrul ultimei conferinţe de presă din 2018, că România riscă să intre de anul viitor în procedură de infringement.

Penalităţi de 150.000 euro pe zi

Potrivit directorului, sancţiunile europene ar putea fi aplicate încă din luna ianuarie. "România poate să intre în infringement pentru că nu se conformează obligativităţii de a racorda la reţeaua de canalizare consumatorii din localităţile cu peste 2.000 de locuitori. Problema cu această sancţiune este că penalităţile aplicate nu se opresc decât în momentul conformării. Dacă România nu se conformează 20 de ani, 20 de ani va plăti penalităţi!", a declarat Ovidiu Gavra.

Potrivit primelor estimări încă neoficiale, penalităţile s-ar putea ridica la circa 150.000 de euro pe zi şi vor fi plătite de statul român, care se va îndrepta ulterior asupra vinovaţilor.

"Noi, nu!"

Ovidiu Gavra a afirmat că nu se pune problema ca operatorul orădean de apă şi canalizare să plătească sancțiuni. "CAO operează cam 30% din suprafaţa judeţului, iar în aria noastră de operare ne conformăm obligaţiilor asumate", a spus directorul.

La nivelul municipiului Oradea, numărul racordurilor funcţionale din totalul celor gestionate de CAO a crescut de la 82,5%, în 2016, la 88,4%, în 2018. În localităţile din judeţ, procentul este de circa 60,4%.

"Noi ne-am făcut datoria. Am extins reţelele de canalizare şi am informat consumatorii că pot să se racordeze. Acum ar trebui ca organele statului ar trebui să îşi intre în slujbă", a spus Gavra.

Potrivit directorului CAO, principalele obiective ale companiei pentru anul 2019 vizează îmbunătăţirea calităţii apei din Oradea prin diminuarea nivelului de fier, montarea de contoare cu telecitire în Beiuş, respectiv extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cool
Ai punctat o nuanta: Toate regiile si SA-urile astea,nu mai fac nimic executiv,totul e subcontractat, pun doar contoare si taie facturi...vrei curent,ocupa-te sa-ti gasesti o firma autorizata care sa te tapeze cu proiecte,materiale ,manopere.La CAO, probabil acelasi modus operandi, dar ai in plus avantajul sa te taxeze si primaria cu 50% majorare la impozit ca nu te-ai racordat la canalizare.De ce nu te taxeaza Digi pentru fibra optica,router,caburi,manopera cind iti tragi tv si internet?...Pentru ca pot. O tara de caCAO,o pepiniera de bugetari
Postat 13 Decembrie 2018, 22:20 de excalibur
Iată încă un director de companie locală care nu și-a înțeles menirea, pentru că șefii lui de la primărie sunt, ca și el, niște neterminați !?!
România este cea care trebuie să rezolve racordarea imobilelor la rețelele de canalizare, prin operatorii atestați și asociațiile publice create în acest scop ... nu românii care plătesc acest serviciu dacă îl primesc !?! În acest caz, cum e Bihorul și Oradea în primul rând, Compania de Apă este cea care a învârtit prin conturi vreo 100.000.000 Euro pentru modernizarea sistemului ... nu locuitorii de la imobilele încă neracordate au folosit acești bani !?! Ca să nu mai vorbim de faptul că nu găsești firme care să să facă astfel de lucrări, pentru că nu se împing nici pentru 1.000 Euro să pună de-un cămin de canalizare, CAO nefăcând astfel de lucrări de multă vreme, dar știe să trăgă banii de la oameni pentru orice fleac !?! Jenantă abordare are acest Gavra ... mai bine tăcea și își băga capul într-un puț de canal !?!
Postat 13 Decembrie 2018, 19:59 de CrisDumi
Où sont les neiges d'antan
Prin Costa-Rica.Au ramas parcurile prin satele si comunele romaniei,citeva sali de sport,vreo telegondola.Toate sub stindardul "dezvoltare si turism".Suna cunoscut? Cum traducem "obligativităţii de a racorda la reţeaua de canalizare consumatorii din localităţile cu peste 2.000 de locuitori". 82% 88% 99%? La ce procent se cheama ca "suntem conformi"?
Postat 13 Decembrie 2018, 16:35 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON