URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2018, 16:29

UDMR-ista Kirei Melinda se leagă de zgârie-norii lui Micula: Orădenilor le va fi afectat dreptul la proprietate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul local UDMR Kirei Melinda este de părere că orădenilor din zona centrală le va fi afectat dreptul la proprietate prin autorizarea proiectului imobiliar propus de milionarul Viorel Micula, care intenţionează să ridice un ansamblu rezidenţial cu un bloc turn cu 19 etaje pe locul fostei fabrici Mecord.

"Acest obiectiv este numai în interesul investitorului privat", a declarat Kirei, marţi, într-o conferinţă de presă. "Locuitorii din zonă au fost păcăliţi în timpul consultării, deoarece timp de 8 zile a fost prezentat un PUZ (Plan Urbanistic Zonal nr), iar apoi schimbat cu altul. Acesta din urmă prevede afectarea unui număr mult mare de proprietăţi, spre deosebire de primul. Este vorba despre o întreagă stradă".

Concret, proiectul imobiliar ar depăşi cu mult înălţimea clădirilor din zonă, iar planul îi va împiedica pe ceilalţi proprietari să îşi folosească bunurile potrivit propriilor interese. "Este vorba, în principal, de locuitorii de pe strada Ion Ghica. În prima variantă de PUZ, aceştia nu erau afectaţi. În cea de a doua variantă, care este şi cea reală, oamenii nu vor putea să-şi construiască în locul actualelor locuinţe doar imobile cu un regim de înălţime de 5-7 etaje, pentru că aşa scrie în plan. Dacă nu vor, trebuie să facă un nou PUZ. Care este tot o cheltuială mare", a explicat consilierul local.

PUZ-ul propus de Viorel Micula poate fi consultat pe site-ul Primăriei Oradea. Pentru a-şi proteja proprietăţile, Kirei le recomandă persoanelor afectate să îşi depună în scris toate obiecţiile, ca să primească răspuns tot în scris. "Doar în acest fel se pot face ulterior demersuri în Justiţie", a mai spus consilierul, care solicită administraţiei locale să respingă PUZ-ul propus de arhitecţii milionarului, aflat în prezent în fază de consultare publică.

În opinia lui Kirei, administraţia locală trebuie să analizeze atent situaţia şi, la luarea unei decizii, să aibă în vedere interesul public. "Aprobarea acestui PUZ nu satisface interesul general. Nu este vorba despre un obiectiv de interes local, iar în astfel de situaţii autoritatea publică locală are obligaţia de a analiza propunerile făcute de către proprietarii terenurilor afectaţi", a mai spus consilierul local. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Melinda, pierzi vremea pe subiecte aiuristice.
Micula nu e în stare nici măcar să se mențină pe piață, valoarea afacerilor scăzând în ultimul cincinal de la 800 milioane Euro la nici 40 milioane. Pe cale de consecinta si respectand proportiile, blocurile acelea vor scadea de la 160m la numai 8m, adică fix cât niște case pe parter mansardate. Iar dacă-i prinde falimentul între timp, de care oricum nu vor scăpa, o să vedem pe terenul în cauză fix niște rulote cu vânzare de napolitane, către stradă, prin gard.
Postat 27 Iunie 2018, 09:16 de CrisDumi
Good idea
Are dreptate. Oamenii care locuiesc in zona respectiva vor fi afectați. Casele își vot pierde valoarea și nu vor mai avea nici intimitate. Unii nu considera aceste aspecte ca fiind importante, dar in momentul in care investești o suma mare de bani intr-o casa in centrul orașului, devine frustrant sa stii ca ai dat bani pe nimic. Unii au muncit o viața intreaga ca sa își permită sa locuiască in acea zona. Primarul greseste dacă da acordul acelei construcții. Dacă eu as da peste 150-200 de mii de euro pe o casa, nu as vrea ca 50 de familii sa se uite la mine in curte. Nu au ce caută blocurile in zone de case, mai ales la dimensiunea aceluia. Mai ales ca și blocul de la Prima a distrus câteva case in zona. :)
Postat 27 Iunie 2018, 00:30 de Creative
Ham!
Turnurile alea vor fi ca niste tepe in mijlocul orasului. Cam prea inalte pentru Oradea. Oradea nu e un "city". Orasul are nevoie de un arhitect sef care sa aiba o viziune asupra dezvoltarii orasului pe orizontala si pe verticala. Daca o lasa si pe asta pe mintea bolovanului&comp iese o aiureala urbanistica. Oradea nu sta pe o stanca ca New York ci sta pe o perna de apa. Sunt multe aspect de avut in vedere. Una din problem: care va fi sursa de caldura? CET-ul? Ma indoiesc ca acuala retea si actualul "racheta" face fata la dezvoltarea actuala!
Postat 26 Iunie 2018, 20:13 de scortosul
ochii care rad si plang
Cu un ochi plang- pentru ca unii vecini vor fi nemultumiti, iar cu altul rad- pentru ca Oradea va castiga niste cladiri noi, moderne si reprezentative. Plus ca cu aceasta ocazie trebuie sa remarc oportunitatea de a mari oferta de locuinte de pe piata, prin care se va evita cresterea preturilor locuintelor pentru oras.
Postat 26 Iunie 2018, 18:51 de cetateanbihorean
dezgust
Un penal ce le este idol ( condamnat cu executare), un partid de penali ce sustin legile dedicate unui penal, o penala pe post de trompeta. In rest.....elyen a szabadsag !!!!
Postat 26 Iunie 2018, 17:49 de feedback
Iar asta ?!?
Are obrazul gros individa. Pai, daca ar fi apucat sa fure udemeristii tot pe ce pusesera ochii, ar fi lasat toata Transilvania in fundul gol.
Postat 26 Iunie 2018, 17:00 de Alcor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON