URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iunie 2018, 16:29

UDMR-ista Kirei Melinda se leagă de zgârie-norii lui Micula: Orădenilor le va fi afectat dreptul la proprietate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul local UDMR Kirei Melinda este de părere că orădenilor din zona centrală le va fi afectat dreptul la proprietate prin autorizarea proiectului imobiliar propus de milionarul Viorel Micula, care intenţionează să ridice un ansamblu rezidenţial cu un bloc turn cu 19 etaje pe locul fostei fabrici Mecord.

"Acest obiectiv este numai în interesul investitorului privat", a declarat Kirei, marţi, într-o conferinţă de presă. "Locuitorii din zonă au fost păcăliţi în timpul consultării, deoarece timp de 8 zile a fost prezentat un PUZ (Plan Urbanistic Zonal nr), iar apoi schimbat cu altul. Acesta din urmă prevede afectarea unui număr mult mare de proprietăţi, spre deosebire de primul. Este vorba despre o întreagă stradă".

Concret, proiectul imobiliar ar depăşi cu mult înălţimea clădirilor din zonă, iar planul îi va împiedica pe ceilalţi proprietari să îşi folosească bunurile potrivit propriilor interese. "Este vorba, în principal, de locuitorii de pe strada Ion Ghica. În prima variantă de PUZ, aceştia nu erau afectaţi. În cea de a doua variantă, care este şi cea reală, oamenii nu vor putea să-şi construiască în locul actualelor locuinţe doar imobile cu un regim de înălţime de 5-7 etaje, pentru că aşa scrie în plan. Dacă nu vor, trebuie să facă un nou PUZ. Care este tot o cheltuială mare", a explicat consilierul local.

PUZ-ul propus de Viorel Micula poate fi consultat pe site-ul Primăriei Oradea. Pentru a-şi proteja proprietăţile, Kirei le recomandă persoanelor afectate să îşi depună în scris toate obiecţiile, ca să primească răspuns tot în scris. "Doar în acest fel se pot face ulterior demersuri în Justiţie", a mai spus consilierul, care solicită administraţiei locale să respingă PUZ-ul propus de arhitecţii milionarului, aflat în prezent în fază de consultare publică.

În opinia lui Kirei, administraţia locală trebuie să analizeze atent situaţia şi, la luarea unei decizii, să aibă în vedere interesul public. "Aprobarea acestui PUZ nu satisface interesul general. Nu este vorba despre un obiectiv de interes local, iar în astfel de situaţii autoritatea publică locală are obligaţia de a analiza propunerile făcute de către proprietarii terenurilor afectaţi", a mai spus consilierul local. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Melinda, pierzi vremea pe subiecte aiuristice.
Micula nu e în stare nici măcar să se mențină pe piață, valoarea afacerilor scăzând în ultimul cincinal de la 800 milioane Euro la nici 40 milioane. Pe cale de consecinta si respectand proportiile, blocurile acelea vor scadea de la 160m la numai 8m, adică fix cât niște case pe parter mansardate. Iar dacă-i prinde falimentul între timp, de care oricum nu vor scăpa, o să vedem pe terenul în cauză fix niște rulote cu vânzare de napolitane, către stradă, prin gard.
Postat 27 Iunie 2018, 09:16 de CrisDumi
Good idea
Are dreptate. Oamenii care locuiesc in zona respectiva vor fi afectați. Casele își vot pierde valoarea și nu vor mai avea nici intimitate. Unii nu considera aceste aspecte ca fiind importante, dar in momentul in care investești o suma mare de bani intr-o casa in centrul orașului, devine frustrant sa stii ca ai dat bani pe nimic. Unii au muncit o viața intreaga ca sa își permită sa locuiască in acea zona. Primarul greseste dacă da acordul acelei construcții. Dacă eu as da peste 150-200 de mii de euro pe o casa, nu as vrea ca 50 de familii sa se uite la mine in curte. Nu au ce caută blocurile in zone de case, mai ales la dimensiunea aceluia. Mai ales ca și blocul de la Prima a distrus câteva case in zona. :)
Postat 27 Iunie 2018, 00:30 de Creative
Ham!
Turnurile alea vor fi ca niste tepe in mijlocul orasului. Cam prea inalte pentru Oradea. Oradea nu e un "city". Orasul are nevoie de un arhitect sef care sa aiba o viziune asupra dezvoltarii orasului pe orizontala si pe verticala. Daca o lasa si pe asta pe mintea bolovanului&comp iese o aiureala urbanistica. Oradea nu sta pe o stanca ca New York ci sta pe o perna de apa. Sunt multe aspect de avut in vedere. Una din problem: care va fi sursa de caldura? CET-ul? Ma indoiesc ca acuala retea si actualul "racheta" face fata la dezvoltarea actuala!
Postat 26 Iunie 2018, 20:13 de scortosul
ochii care rad si plang
Cu un ochi plang- pentru ca unii vecini vor fi nemultumiti, iar cu altul rad- pentru ca Oradea va castiga niste cladiri noi, moderne si reprezentative. Plus ca cu aceasta ocazie trebuie sa remarc oportunitatea de a mari oferta de locuinte de pe piata, prin care se va evita cresterea preturilor locuintelor pentru oras.
Postat 26 Iunie 2018, 18:51 de cetateanbihorean
dezgust
Un penal ce le este idol ( condamnat cu executare), un partid de penali ce sustin legile dedicate unui penal, o penala pe post de trompeta. In rest.....elyen a szabadsag !!!!
Postat 26 Iunie 2018, 17:49 de feedback
Iar asta ?!?
Are obrazul gros individa. Pai, daca ar fi apucat sa fure udemeristii tot pe ce pusesera ochii, ar fi lasat toata Transilvania in fundul gol.
Postat 26 Iunie 2018, 17:00 de Alcor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON