URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
06 Mai 2024, 13:23

Serviciile de informaţii avertizează: Rusia planifică acţiuni violente de sabotaj în Europa

Serviciile de informaţii avertizează: Rusia planifică acţiuni violente de sabotaj în Europa (Ilustrație foto cu titlu generic, sursa: Facebook - NATO)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţiile de informaţii europene au transmis guvernelor avertismente privind planurile Rusiei de a desfăşura acţiuni violente de sabotaj în mai multe zone ale continentului, conform informaţiilor publicate de News.ro, care citează Financial Times.

Agenția de știri notează că Rusia a intensificat pregătirile pentru atacuri cu bombe mascate, incendieri şi distrugeri ale infrastructurii în Europa, atât direct, cât şi prin intermediari, cu o aparentă lipsă de preocupare pentru eventualele victime civile, conform oficialilor serviciilor de informaţii.

Deşi operaţiunile de acest fel au o istorie lungă în cadrul agenţiilor Kremlinului şi au avut loc atacuri sporadice în Europa în ultimii ani, acum se acumulează dovezi ale unor acţiuni mai agresive.

Sursa citată mai arată că oficialii din cadrul serviciilor de informaţii devin tot mai vocali cu privire la această ameninţare, într-un efort de a promova vigilenţa.

"Am apreciat că riscul unor acte de sabotaj controlate de stat a crescut semnificativ", a declarat Thomas Haldenwang, şeful Serviciului german de informaţii interne în cadrul unei conferinţe de securitate.

El a mai susţinut luna trecută, în cadrul unei conferinţe găzduite de Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei, că Rusia pare acum să urmărească desfăşurarea de operaţiuni pe teritoriul european "cu un potenţial ridicat de daune".

Aceste avertismente vin după arestarea a doi cetăţeni germano-ruşi în Bavaria, acuzaţi că plănuiau atacuri asupra amplasamentelor militare şi logistice din Germania în numele Rusiei.

News.ro notează că în Marea Britanie, zilele trecute, doi bărbaţi au fost acuzaţi că au incendiat un depozit care conţinea ajutoare pentru Ucraina, iar procurorii îi suspectează că lucrează pentru guvernul rus.

În timp ce în Suedia serviciile de securitate investighează o serie de deraieri feroviare recente, pe care le suspectează că ar fi acte de sabotaj susţinute de statul rus, în Estonia un atac asupra maşinii ministrului de Interne şi asupra jurnaliştilor a fost atribuit agenţilor serviciilor secrete ruseşti.

Expert şi analist al politicii ruse, britanicul Keir Giles a susţinut şi el, potrivit News.ro, că activitatea rusească pe teritoriul Europei s-a intensificat în ultima vreme. "Nu se poate spune dacă acest lucru reflectă faptul că ruşii investesc mai multe resurse în această activitate; dacă sunt mai neglijenţi şi sunt prinşi; sau dacă serviciile de contraspionaj occidentale au devenit pur şi simplu mai bune în a le detecta şi a le opri", a spus el.

De asemenea, oficiali din Franţa şi Cehia au emis avertismente privind posibile atacuri de sabotaj din partea Rusiei asupra unor amplasamente militare.

Aceste preocupări crescute vin în contextul în care NATO şi alte organizaţii evidenţiază tot mai multe acţiuni maligne ale Rusiei pe teritoriul european, care includ atât sabotajul, cât şi campaniile de dezinformare şi hacking.

În plus, la finalul săptămânii trecute, NATO a transmis printr-un comunicat de presă că îşi declară profunda îngrijorare cu privire la "activităţile maligne (n.r. - ale Rusiei) din ce în ce mai numeroase pe teritoriul aliat", menţionând ceea ce a spus că este o "campanie care se intensifică în zona euro-atlantică".

Există îngrijorări că intensificarea acestor acţiuni reflectă dorinţa Rusiei de a exercita o presiune maximă asupra Europei, fie prin mijloace violente, fie prin alte tactici subversive.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Nu-i stres
Ne sabotăm singuri, restul este propagandă, hai pa!
Postat 06 Mai 2024, 23:56 de Maikeltroll
Aberatii
Rusii n-au cum sa ne saboteze mai rau decat o facem chiar noi, europenii. Apropo, cine a distrus cele doua gazoducte Nord Stream?
Postat 06 Mai 2024, 18:37 de 1x1
florea,civisulpianum
Ati citit articolul ?
Postat 06 Mai 2024, 18:25 de Timi
extremisti antrenati in siria
propagnda musulmana!musulmanii ,daca Moscova scade preturile la petrol si gaze ,cum ar putea sa o faca ,arabetii, vor fi morti de sete si de foame !Aramco nu va mai valora 1 cent.nu vor mai avea bani ptr a finanta planul diabolic al musulmanilor de a domina lumea civiilizata.repet:RUSII sunt fratii nostrii!nu suntem inamici! MAMA RUSSIA ARE DE UNDE !
Postat 06 Mai 2024, 18:11 de florea
Serviciile de dezinformare avertizează!!!
Dacă ne luam după "serviciile de informații " trebuia sa fim invadați de un an de ruși. Oare va mai speriați careva de poveștile astea?
Postat 06 Mai 2024, 15:29 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON