URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 18 IUNIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Anul trecut, Zilele întemeietorului oraşului Oradea au fost un succes nesperat. Cifrele privind audienţa au fost ameţitoare, organizatorii estimând chiar 60.000 de participanţi la manifestări. Din start, anul acesta organizatorii au anunţat că ar dori ca sărbătoarea să nu fie una a comunităţii maghiare, ci a tuturor orădenilor. Uşor de zis, dar greu de digerat pentru unii.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, şeful Poliţiei de Frontieră Române, orădeanul Ioan Buda, a dat o veste mare: după o întâlnire cu omologul de la Budapesta, a decis deschiderea "ocazională" a unui nou punct de trecere a frontierei în Bihor, la Santăul Mare, exclusiv pentru "efectuarea unor transporturi de materiale de construcţii" necesare construirii autostrăzii din Ungaria. Nimic rău până aici, dar asta numai dacă avem memorie de efemeridă şi nu ne amintim câteva detalii poate, totuşi, relevante...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Umorul e ca mâncarea - are mii de forme, gusturi și arome. Nimeni nu agreează toate bucatele de pe pământ. Plaja de preferințe culinare ţine, în cazul celor mai mulți oameni, de cultura locului în care s-au născut, de ce le-a gătit mama toată viața, de posibilitățile financiare, de zona respectivă, de educație și auto-educație, de tradiție și conservatorism.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi pe marginea scandalului legat de „atenţiile” pregătite de părinţi profesorilor de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În 7 iunie 2018, în calitate de cameră decizională, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind modificarea Codului de procedură civilă, care a fost trimis Preşedintelui României în vederea promulgării. În condiţiile în care unul dintre principalele subiecte actuale din mass media este reprezentat de modificarea codurilor penale, adoptarea acestei legi, mult mai importante pentru cetăţeanul de rând, a trecut aproape neobservată. Sunt modificate aproximativ 100 de articole din Codul de procedură civilă!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Toxiinfecţiile alimentare sunt boli acute cu manifestări diareice, determinate de salmonele, stafilococi enterotoxici, clostridium perfringens, clostridium botulinum şi alţi agenţi patogeni. Cea mai frecventă toxiinfecţie alimentară este cea determinată de salmonele. Există peste 1.700 de tipuri clasificate de salmonele. 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Ne naştem, suntem crescuţi de părinţi, ne maturizăm, avem la rândul nostru propriii copii pe care îi creştem, îmbătrânim. Fiecare generaţie trece prin acelaşi ciclu, dar o face în perioade diferite de timp, pe măsură ce în urma noastră rămâne istoria. Aşa se face că aceia care au prins în adolescenţă începuturile comunismului în România au încă memoria vremurilor de dinainte şi au trebuit să se adapteze schimbării.
06 Octombrie 2017, 15:10

Pregătirea de iarnă a autovehiculelor: Rombat, Bateria nr. 1 în România!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CENTRUL DE VÂNZĂRI ŞI DISTRIBUŢIE ACUMULATORI ROMBAT, SC FADO TRADE SRL, cu sediul în Oradea, str. Stefan Zweig nr. 19/A, telefon/fax 0259/435.768, orar: luni-vineri orele: 8-17, sâmbătă: 8-13, e-mail: fado@rdslink.ro, www.fado.ro, având puncte de lucru pe Calea Sântandrei nr. 16B (drumul de centură), orar: luni-vineri orele: 8-19, sâmbătă: 8-10, tel./fax: 0259-455.554, şi în localitatea Ceica nr. 143, după o colaborare de peste 25 de ani cu singurul producător de acumulatori din România, SC Rombat SA Bistriţa, ne oferă o serie de informaţii cu privire la Bateria nr. 1 în România.

Odată cu venirea anotimpului rece se impune ca utilizatorii acestora să ţină seama de unele recomandări făcute de specialiştii societăţii.

Directorul comercial al SC Fado Trade SRL, ing. Luncan Adrian, oferă informaţii preţioase, astfel încât odată cu venirea frigului, clienţii să aibă cât mai puţine momente neplăcute la pornirea autovehiculelor.

Pe lângă pregătirea de iarnă, care presupune utilizarea uleiului pentru timp friguros, a verificării concentraţiei antigelului, utilizarea unor anvelope adecvate anotimpului, se impune VERIFICAREA STĂRII TEHNICE A ACUMULATORULUI şi a instalaţiei electrice (electromotor alternator, bujii etc.).

Deosebit de importantă este verificarea stării de încărcare a acumulatorului, care în stare de repaus trebuie să aibă o tensiune de peste 12,65 Volţi, iar cu motorul pornit o tensiune cuprinsă între 13,9-14,4 Volţi.

Exploatarea acumulatorului în alte condiţii decât cele menţionate mai sus duce la suprasolicitarea acestuia şi la reducerea duratei de viaţă.

De reţinut este faptul că aceste verificări se efectuează GRATUIT la punctele noastre de lucru, de pe str. Stefan Zweig şi Calea Sântandrei, la acesta din urmă având acces şi autovehiculele de mare capacitate, după cum tot la aceste puncte de lucru se înlocuiesc acumulatorii aflaţi în termen de garanţie şi care prezintă eventuale defecţiuni de fabricaţie.

Îi asigurăm pe clienţii noştri că nu există nicio restricţie pentru înlocuirea celor defecţi, însă este necesar a se face diferenţierea între defectul de fabricaţie şi cel de exploatare.

Recomandăm utilizatorilor de acumulatori ca, atunci când achiziţionează un acumulator de o anumită capacitate, să se consulte cu personalul de vânzări şi să ofere toate informaţiile despre autovehiculul pe care urmează să fie utilizat acumulatorul (benzină, motorină sau gaz, capacitatea cilindrică a motorului, porniri multe şi distanţe scurte sau porniri puţine şi distanţe lungi etc.).

Important de ştiut este faptul că menţinerea unei tensiuni constante (între 13,9-14,4 Volţi) cu motorul pornit este determinată de modul în care este reglat releul de încărcare.

Managerul societăţii, ec. Florian Begher, face de asemenea o serie de precizări.

Începând cu anul 1991, producătorul de acumulatori Rombat Bistriţa a trecut prin mai multe reorganizări, după cum în acest interval a adus o serie de modificări în tehnologia de fabricaţie şi şi-a diversificat sortimentele de acumulatori produşi.

Odată cu schimbarea acţionariatului Rombat şi înglobarea acestuia în cadrul companiei Metair International Holding, cunoscută pe piaţa mondială a pieselor şi accesoriilor auto, inclusiv a acumulatorilor, a determinat creşterea cererii de acumulatori Rombat atât pe piaţa internă cât şi externă, la această dată livrându-se acumulatori Rombat în ţări cu vechi tradiţii, cum sunt Franţa, Germania, Italia etc.

În calitatea noastră de distribuitor al producătorului Rombat, livrăm peste 80 de sortimente de acumulatori, destinate tuturor categoriilor de necesităţi, cum sunt: autovehicule de toate tipurile şi capacităţile, locomotive, electrostivuitoare, motociclete, motocultoare, case de vacanţă, semnalizare, centrale termice, iluminat de rezervă, case de marcat, cărucioare, stocarea energiei solare etc.

Îmbunătăţirea tehnologiei de fabricaţie a dus la majorarea perioadelor de garanţie, care sunt cuprinse între 1-3 ani.

Corelarea factorilor de performanţă - preţ, coroborat cu activitatea de service pentru acumulatorii aflaţi în perioadă de garanţie - efectuarea de verificări gratuite, respectiv extinderea reţelei comerciale în judeţul Bihor şi în cele limitrofe, au dus la creşterea cererii de acumulatori Rombat.

Livrăm în judeţul Bihor şi judeţele limitrofe acumulatori Rombat la peste 100 de agenţi economici, precum şi la regii, companii de transport şi principalele unităţi bugetare (poliţie, staţii de salvare, consilii locale etc.).

Pe lângă acumulatori, asigurăm clienţilor noştri şi alte piese şi accesorii auto, cum sunt: borne pentru acumulatori, punţi de legătură, redresoare pentru încărcarea acumulatorilor, electrolit, ulei, becuri, antigel etc.

De asemenea, oferim clienţilor noştri UPS-uri pentru centrale termice şi acumulatori adecvaţi tipului de cazan de încălzire.

Le reamintim clienţilor noştri că, în conformitate cu HG 1.132/2008, la cumpărarea unui acumulator nou au obligaţia predării acumulatorului uzat, situaţie în care beneficiază de o reducere de 10% din valoarea acumulatorului nou.

Îi asigurăm pe clienţii noştri de întregul nostru respect, străduindu-ne să le rezolvăm operativ şi responsabil solicitările.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Garanție
Atunci cînd le-am cumpărat, mi-au spus că speranța de viață în exploatare normală ar fi de max. trei ani. Au trecut de patru și încă nici una nu dă semne că ar expira. Nu merita să cumpăr ceva scump, nemțesc. Rombat merg pentru mine și nu, nu sunt plătit să spun asta.
Postat 06 Octombrie 2017, 21:21 de Oarecine
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Morţii cu morţii: Drumul între DN 79 şi cimitirul din Nojorid, presărat cu buruieni înalte de 2 metri! (FOTO)
 • Culturi distruse: Grindina a făcut pagube enorme în mai multe localităţi din Bihor (FOTO/VIDEO)
 • Meciuri internaţionale atractive, la turneul internaţional de box 'Memorialul Nicolae Talpoş' (FOTO)
 • The Lion Kings: Campionii României la baschet au prezentat trofeul în faţa fanilor orădeni, fiind primiţi cu aplauze şi confetti (FOTO/VIDEO)
 • Furtună peste Oradea: Ploaia şi vijelia au inundat străzi şi au doborât copaci cu nemiluita (FOTO/VIDEO)
 • Bucurie în Piața Unirii! CSM Oradea este din nou campioana României la baschet! (FOTO / VIDEO)
 • Maşină făcută scrum, pe strada Transilvaniei (FOTO)
 • Sfinţire cu ştaif a Bisericii Sfântul Apostol Andrei (FOTO)
 • Bucuria lucrurilor mărunte: Mii de licăriri în Parcul Cetăţii, la Festivalul Luminii (FOTO/VIDEO)
 • Palatul Vulturul Negru, 'ecran' pentru o proiecţie impresionantă, de Zilele Art Nouveau (FOTO/VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON