URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 AUGUST 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Problema subvenţiilor trebuie privită însă cu reticenţă, cel puţin din două motive. O dată, pentru că la ce lipsă de forţă de muncă există în Oradea, e imposibil de crezut că oamenii săraci nu-şi pot găsi de lucru. Şi atunci, de fapt pe cine subvenţionăm? Pe oamenii săraci sau pe oamenii fără chef de muncă?
Zic şi eu
Adrian Cris
Noua mineriadă a PSD nu mai lasă cale de întoarcere pentru că, pur şi simplu, pe aşa-zişii social-democraţi nu-i interesează demult ce spune poporul, ci doar ce spun ei poporului. Li se rupe de imagine, de sondaje, de UE şi de orice alt „moft”, pentru că probabil şi-au pregătit inclusiv planul de a fura alegerile.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
De 4 ani, Untold înseamnă Cluj-Napoca, înseamnă România. Umblă vorba că se vrea mutarea lui în afara orașului, nu din pricina deranjului din centru, ci pentru că scena principală, stadionul adică, e limitativă cu numărul de persoane din motive de siguranță. Dacă se va transforma din festival urban în festival câmpenesc s-ar putea ca percepția să se schimbe.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veți petrece vacanța de vară?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam recent, a intrat în vigoare prima dintre cele "trei legi ale justiţiei" mult discutate în ultimul timp în spaţiul public, respectiv Legea nr. 207/2018 pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hematuria reprezintă prezenţa sângelui în urină. Cauzele sunt variate şi se pot grupa în 2 categorii: renale şi extrarenale. Vezi ce boli poate indica!
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
În caz că nu aţi observat, fobiile faţă de anumite vieţuitoare sunt mai des întâlnite decât cele care au ca obiect alte animale. De exemplu, femeile tind să se teamă mai mult de insecte şi păianjeni decât de - să zicem - porumbei. Mult mai mulţi oameni se tem de şerpi decât de pisici. De şobolani decât de mămăruţe. În acest articol vom discuta despre psihologia fricii şi cum teama a jucat un rol adaptativ în dezvoltarea speciei umane.
06 Octombrie 2017, 15:10

Pregătirea de iarnă a autovehiculelor: Rombat, Bateria nr. 1 în România!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CENTRUL DE VÂNZĂRI ŞI DISTRIBUŢIE ACUMULATORI ROMBAT, SC FADO TRADE SRL, cu sediul în Oradea, str. Stefan Zweig nr. 19/A, telefon/fax 0259/435.768, orar: luni-vineri orele: 8-17, sâmbătă: 8-13, e-mail: fado@rdslink.ro, www.fado.ro, având puncte de lucru pe Calea Sântandrei nr. 16B (drumul de centură), orar: luni-vineri orele: 8-19, sâmbătă: 8-10, tel./fax: 0259-455.554, şi în localitatea Ceica nr. 143, după o colaborare de peste 25 de ani cu singurul producător de acumulatori din România, SC Rombat SA Bistriţa, ne oferă o serie de informaţii cu privire la Bateria nr. 1 în România.

Odată cu venirea anotimpului rece se impune ca utilizatorii acestora să ţină seama de unele recomandări făcute de specialiştii societăţii.

Directorul comercial al SC Fado Trade SRL, ing. Luncan Adrian, oferă informaţii preţioase, astfel încât odată cu venirea frigului, clienţii să aibă cât mai puţine momente neplăcute la pornirea autovehiculelor.

Pe lângă pregătirea de iarnă, care presupune utilizarea uleiului pentru timp friguros, a verificării concentraţiei antigelului, utilizarea unor anvelope adecvate anotimpului, se impune VERIFICAREA STĂRII TEHNICE A ACUMULATORULUI şi a instalaţiei electrice (electromotor alternator, bujii etc.).

Deosebit de importantă este verificarea stării de încărcare a acumulatorului, care în stare de repaus trebuie să aibă o tensiune de peste 12,65 Volţi, iar cu motorul pornit o tensiune cuprinsă între 13,9-14,4 Volţi.

Exploatarea acumulatorului în alte condiţii decât cele menţionate mai sus duce la suprasolicitarea acestuia şi la reducerea duratei de viaţă.

De reţinut este faptul că aceste verificări se efectuează GRATUIT la punctele noastre de lucru, de pe str. Stefan Zweig şi Calea Sântandrei, la acesta din urmă având acces şi autovehiculele de mare capacitate, după cum tot la aceste puncte de lucru se înlocuiesc acumulatorii aflaţi în termen de garanţie şi care prezintă eventuale defecţiuni de fabricaţie.

Îi asigurăm pe clienţii noştri că nu există nicio restricţie pentru înlocuirea celor defecţi, însă este necesar a se face diferenţierea între defectul de fabricaţie şi cel de exploatare.

Recomandăm utilizatorilor de acumulatori ca, atunci când achiziţionează un acumulator de o anumită capacitate, să se consulte cu personalul de vânzări şi să ofere toate informaţiile despre autovehiculul pe care urmează să fie utilizat acumulatorul (benzină, motorină sau gaz, capacitatea cilindrică a motorului, porniri multe şi distanţe scurte sau porniri puţine şi distanţe lungi etc.).

Important de ştiut este faptul că menţinerea unei tensiuni constante (între 13,9-14,4 Volţi) cu motorul pornit este determinată de modul în care este reglat releul de încărcare.

Managerul societăţii, ec. Florian Begher, face de asemenea o serie de precizări.

Începând cu anul 1991, producătorul de acumulatori Rombat Bistriţa a trecut prin mai multe reorganizări, după cum în acest interval a adus o serie de modificări în tehnologia de fabricaţie şi şi-a diversificat sortimentele de acumulatori produşi.

Odată cu schimbarea acţionariatului Rombat şi înglobarea acestuia în cadrul companiei Metair International Holding, cunoscută pe piaţa mondială a pieselor şi accesoriilor auto, inclusiv a acumulatorilor, a determinat creşterea cererii de acumulatori Rombat atât pe piaţa internă cât şi externă, la această dată livrându-se acumulatori Rombat în ţări cu vechi tradiţii, cum sunt Franţa, Germania, Italia etc.

În calitatea noastră de distribuitor al producătorului Rombat, livrăm peste 80 de sortimente de acumulatori, destinate tuturor categoriilor de necesităţi, cum sunt: autovehicule de toate tipurile şi capacităţile, locomotive, electrostivuitoare, motociclete, motocultoare, case de vacanţă, semnalizare, centrale termice, iluminat de rezervă, case de marcat, cărucioare, stocarea energiei solare etc.

Îmbunătăţirea tehnologiei de fabricaţie a dus la majorarea perioadelor de garanţie, care sunt cuprinse între 1-3 ani.

Corelarea factorilor de performanţă - preţ, coroborat cu activitatea de service pentru acumulatorii aflaţi în perioadă de garanţie - efectuarea de verificări gratuite, respectiv extinderea reţelei comerciale în judeţul Bihor şi în cele limitrofe, au dus la creşterea cererii de acumulatori Rombat.

Livrăm în judeţul Bihor şi judeţele limitrofe acumulatori Rombat la peste 100 de agenţi economici, precum şi la regii, companii de transport şi principalele unităţi bugetare (poliţie, staţii de salvare, consilii locale etc.).

Pe lângă acumulatori, asigurăm clienţilor noştri şi alte piese şi accesorii auto, cum sunt: borne pentru acumulatori, punţi de legătură, redresoare pentru încărcarea acumulatorilor, electrolit, ulei, becuri, antigel etc.

De asemenea, oferim clienţilor noştri UPS-uri pentru centrale termice şi acumulatori adecvaţi tipului de cazan de încălzire.

Le reamintim clienţilor noştri că, în conformitate cu HG 1.132/2008, la cumpărarea unui acumulator nou au obligaţia predării acumulatorului uzat, situaţie în care beneficiază de o reducere de 10% din valoarea acumulatorului nou.

Îi asigurăm pe clienţii noştri de întregul nostru respect, străduindu-ne să le rezolvăm operativ şi responsabil solicitările.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Garanție
Atunci cînd le-am cumpărat, mi-au spus că speranța de viață în exploatare normală ar fi de max. trei ani. Au trecut de patru și încă nici una nu dă semne că ar expira. Nu merita să cumpăr ceva scump, nemțesc. Rombat merg pentru mine și nu, nu sunt plătit să spun asta.
Postat 06 Octombrie 2017, 21:21 de Oarecine
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Diaspora, Oradea te aşteaptă: 'Stranierii' primiţi la Oradea cu uşile deschise, 'nu cu gaze şi bastoane' (FOTO)
 • Cum va arăta artera Nufărul – Centrul Civic: Linii de tramvai înierbate, străjuite de arbori înalţi, stâlpi de iluminat cu senzori şi camere de supraveghere (FOTO)
 • OTL s-a dotat cu un autobuz decapotabil pentru turişti (FOTO / VIDEO)
 • „Monştri” la Primăria Oradea: Piaţa Unirii a fost invadată (FOTO / VIDEO)
 • Scene dramatice în satul Olosig: Localnicii plâng în hohote văzând cum le sunt omorâte animalele (FOTO/VIDEO)
 • Scandal în satul Olosig: Localnicii, revoltați că autoritățile vor să le omoare toți porcii! (FOTO)
 • Feciorul și tradițiile: De dragul tradiţiilor, un adolescent bihorean a renovat o casă veche de 84 de ani (FOTO)
 • 'Fără implicare nu va fi schimbare': Aproximativ 150 de orădeni au protestat şi duminică seară (FOTO / VIDEO)
 • Hercule e bihorean! Sportivul bihorean Florin Lupaş este considerat cel mai puternic român (FOTO)
 • Festivalul KaravanAct: 'Zarvă' pe picioroange în centrul Oradiei (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON