URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2017, 15:10

Pregătirea de iarnă a autovehiculelor: Rombat, Bateria nr. 1 în România!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CENTRUL DE VÂNZĂRI ŞI DISTRIBUŢIE ACUMULATORI ROMBAT, SC FADO TRADE SRL, cu sediul în Oradea, str. Stefan Zweig nr. 19/A, telefon/fax 0259/435.768, orar: luni-vineri orele: 8-17, sâmbătă: 8-13, e-mail: fado@rdslink.ro, www.fado.ro, având puncte de lucru pe Calea Sântandrei nr. 16B (drumul de centură), orar: luni-vineri orele: 8-19, sâmbătă: 8-10, tel./fax: 0259-455.554, şi în localitatea Ceica nr. 143, după o colaborare de peste 25 de ani cu singurul producător de acumulatori din România, SC Rombat SA Bistriţa, ne oferă o serie de informaţii cu privire la Bateria nr. 1 în România.

Odată cu venirea anotimpului rece se impune ca utilizatorii acestora să ţină seama de unele recomandări făcute de specialiştii societăţii.

Directorul comercial al SC Fado Trade SRL, ing. Luncan Adrian, oferă informaţii preţioase, astfel încât odată cu venirea frigului, clienţii să aibă cât mai puţine momente neplăcute la pornirea autovehiculelor.

Pe lângă pregătirea de iarnă, care presupune utilizarea uleiului pentru timp friguros, a verificării concentraţiei antigelului, utilizarea unor anvelope adecvate anotimpului, se impune VERIFICAREA STĂRII TEHNICE A ACUMULATORULUI şi a instalaţiei electrice (electromotor alternator, bujii etc.).

Deosebit de importantă este verificarea stării de încărcare a acumulatorului, care în stare de repaus trebuie să aibă o tensiune de peste 12,65 Volţi, iar cu motorul pornit o tensiune cuprinsă între 13,9-14,4 Volţi.

Exploatarea acumulatorului în alte condiţii decât cele menţionate mai sus duce la suprasolicitarea acestuia şi la reducerea duratei de viaţă.

De reţinut este faptul că aceste verificări se efectuează GRATUIT la punctele noastre de lucru, de pe str. Stefan Zweig şi Calea Sântandrei, la acesta din urmă având acces şi autovehiculele de mare capacitate, după cum tot la aceste puncte de lucru se înlocuiesc acumulatorii aflaţi în termen de garanţie şi care prezintă eventuale defecţiuni de fabricaţie.

Îi asigurăm pe clienţii noştri că nu există nicio restricţie pentru înlocuirea celor defecţi, însă este necesar a se face diferenţierea între defectul de fabricaţie şi cel de exploatare.

Recomandăm utilizatorilor de acumulatori ca, atunci când achiziţionează un acumulator de o anumită capacitate, să se consulte cu personalul de vânzări şi să ofere toate informaţiile despre autovehiculul pe care urmează să fie utilizat acumulatorul (benzină, motorină sau gaz, capacitatea cilindrică a motorului, porniri multe şi distanţe scurte sau porniri puţine şi distanţe lungi etc.).

Important de ştiut este faptul că menţinerea unei tensiuni constante (între 13,9-14,4 Volţi) cu motorul pornit este determinată de modul în care este reglat releul de încărcare.

Managerul societăţii, ec. Florian Begher, face de asemenea o serie de precizări.

Începând cu anul 1991, producătorul de acumulatori Rombat Bistriţa a trecut prin mai multe reorganizări, după cum în acest interval a adus o serie de modificări în tehnologia de fabricaţie şi şi-a diversificat sortimentele de acumulatori produşi.

Odată cu schimbarea acţionariatului Rombat şi înglobarea acestuia în cadrul companiei Metair International Holding, cunoscută pe piaţa mondială a pieselor şi accesoriilor auto, inclusiv a acumulatorilor, a determinat creşterea cererii de acumulatori Rombat atât pe piaţa internă cât şi externă, la această dată livrându-se acumulatori Rombat în ţări cu vechi tradiţii, cum sunt Franţa, Germania, Italia etc.

În calitatea noastră de distribuitor al producătorului Rombat, livrăm peste 80 de sortimente de acumulatori, destinate tuturor categoriilor de necesităţi, cum sunt: autovehicule de toate tipurile şi capacităţile, locomotive, electrostivuitoare, motociclete, motocultoare, case de vacanţă, semnalizare, centrale termice, iluminat de rezervă, case de marcat, cărucioare, stocarea energiei solare etc.

Îmbunătăţirea tehnologiei de fabricaţie a dus la majorarea perioadelor de garanţie, care sunt cuprinse între 1-3 ani.

Corelarea factorilor de performanţă - preţ, coroborat cu activitatea de service pentru acumulatorii aflaţi în perioadă de garanţie - efectuarea de verificări gratuite, respectiv extinderea reţelei comerciale în judeţul Bihor şi în cele limitrofe, au dus la creşterea cererii de acumulatori Rombat.

Livrăm în judeţul Bihor şi judeţele limitrofe acumulatori Rombat la peste 100 de agenţi economici, precum şi la regii, companii de transport şi principalele unităţi bugetare (poliţie, staţii de salvare, consilii locale etc.).

Pe lângă acumulatori, asigurăm clienţilor noştri şi alte piese şi accesorii auto, cum sunt: borne pentru acumulatori, punţi de legătură, redresoare pentru încărcarea acumulatorilor, electrolit, ulei, becuri, antigel etc.

De asemenea, oferim clienţilor noştri UPS-uri pentru centrale termice şi acumulatori adecvaţi tipului de cazan de încălzire.

Le reamintim clienţilor noştri că, în conformitate cu HG 1.132/2008, la cumpărarea unui acumulator nou au obligaţia predării acumulatorului uzat, situaţie în care beneficiază de o reducere de 10% din valoarea acumulatorului nou.

Îi asigurăm pe clienţii noştri de întregul nostru respect, străduindu-ne să le rezolvăm operativ şi responsabil solicitările.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Garanție
Atunci cînd le-am cumpărat, mi-au spus că speranța de viață în exploatare normală ar fi de max. trei ani. Au trecut de patru și încă nici una nu dă semne că ar expira. Nu merita să cumpăr ceva scump, nemțesc. Rombat merg pentru mine și nu, nu sunt plătit să spun asta.
Postat 06 Octombrie 2017, 21:21 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON